Buna ziua
In aceleratul de Mangalia din 8/9 august a urcat un ins pus pe scandal si avand si un cutit pe deasupra, tocmai in vagonul plin de copii care mergeau la mare in tabara la Navodari? Noroc ca printre profesorii insotitori era si un barbat, profesor de educatie fizica care a sarit in apararea copiilor luandu-se chiar la tranta cu insul pe culoarul vagonului. Din ce mi-a povestit fiul meu care se afla in acel vagon, copiii au sarit in apararea profesorului lor si l-au izolat pe individ intr-un compartiment si apoi au sunat la 112. In acea noapte insul a fost retinut undeva pe traseul trenului, la Buzau din cate am inteles, iar profesorul insotitor a fost solicitat si el sa ramana la politia de acolo pentru declaratii; grupul de copii a mers mai departe ajungand pana la urma cu bine la mare. Acum eu v-as ruga daca stiti, sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea, intrucat am fost sfatuita de cunostinte si prietenii mei de pe fb sa nu las acest fapt sa treaca fara sa fie cineva tras la raspundere ; eu sincer ma gandeam ca educatia lasa de dorit si in acest sens am putea face ceva, dar prietenii mei spun ca ar fi trebuit sa fie mai vigilent conductorul trenului si sa ia atitudine, macar sa apara de undeva, el neaparand deloc in zona in perioada conflictului. Mii de multumiri pentru raspunsuri.
acum se poate, daca si beneficiarul are cont deschis la trezorerie.
Ceea ce as dori sa aflu este daca o institutie de stat poate sa plateasca o firma in contul ei bancar. Mi s-a spus neoficial ca da, insa as dori sa stiu care este temeiul legal. Va multumesc anticipat pt raspuns.
Buna ziua
Va rog spuneti-mi care este temeiul legal prin care o institutie de stat (in cazul meu este vorba de muzeu) poate sa efectueze plata catre un srl in contul bancar al acestuia, deci nu trezorerie. Doresc sa-mi informez clientul ca poate sa efectueze plata si in contul bancar al societatii. Multumesc anticipat.
Buna tuturor
Va rog, am nevoie de un sfat avizat, nu m-am mai intalnit cu aceasta chestiune.
Firma mea a realizat pt o clienta din Israel, in timpul concediului pe care l-a petrecut in Romania, 2 picturi la comanda, dupa 2 imagini pe care ni le-a pus la dispozitie.
Intrebarea e daca poate avea probleme la iesirea din tara, fiind vorba de 2 tablouri pictate, deci arta, si ce ar trebui sa faca pt a preintampina posibilele neplaceri. Va multumesc, astept raspuns urgent, intrucat clienta mea si-a programat plecarea din tara acum sambata. Mii de multumiri celor care vor raspunde.
Buna ziua
Va rog un sfat competent: care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pt a putea recupera ca persoana juridica, o suma de bani (1300 lei) de la o persoana fizica. Suma respectiva, reprezantand contravaloarea unor servicii si produse este facturata, cu aceasta persoana avem aviz de expediere a produselor si contract semnat. Prin contract am stipulat metoda de recuperare , insa cred ca e nevoie totusi de o sentinta judecatoreasca.
Va multumesc anticipat.
Un hotel din Italia, unde am fost in urma cu 3 saptamani, mi-a descarcat abuziv inca o data cardul de firma, cu suma reprezentand contravaloarea cazarii oferite in timpul sederii mele acolo. Eu achitasem respectiva suma in avans, tot prin card, insa cam 10 zile dupa ce m-am intors, am fost surprinsa sa constat ca suma respectiva imi iesea din nou din cont. Cand am cerut explicatie hotelului respectiv prin email, am primit un raspuns de la ei cu scuzele de rigoare si mentionarea faptului ca-mi vor returna banii prin transfer bancar, dar asteapta datele de cont, banca. Le-am trimis aceste date, insa de atunci, de cca 7 zile nu s-a-ntamplat nimic, nici plata nici mesaj.
Eu am depus un refuz de plata la banca mea, in 24 ore dupa ce am constatat fapta, insa dureaza cam o luna pana voi avea un raspuns clar. Se poate intampla sa raman cu banii luati din cont fara a fi recuperati? Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat.
Interesant ce spuneti cu asistarea curierului la desfacerea coletului; curierul cu care lucram noi are stipulat in regulament ca nu are voie sa asiste la deschiderea coletului. Credeam ca este o regula generala. Cand i-am intrebat de ce e aceasta regula, mi-au spus ca sa nu -si complice existenta, sa nu poata fi trasi la raspundere pt un eventual continut ilegal.
Din fericire noi nu ne-am confruntat pana acum cu probleme la livrari.
Va multumesc, ma pot interesa inainte de a depune dosarul daca firma respectiva are de unde sa dea datoriile? va intreb pt ca trebuie achitata ceva taxa la depunerea dosarului, deci inca o cheltuiala ( poate inutila). Inca o data multumiri.
Buna seara
Daca o firma care are de achitat o factura catre noi intra in insolventa de plata, inseamna ca a scapat de plata acelei datorii daca la masa credala se constata ca nu are de unde sa plateasca?
Ce cai mai avem de recuperare? Multumesc anticipat.
mai mult, eu am luat in decembrie pt cei 5 angajati tichete si pt luna ianuarie, inclusiv tichete cadou, iar acum stam cu ele. La magazinele mai mici, de cartier, am constatat ca se primesc (ieri de exemplu am dat un tichet de masa), dar mai am si eu si colegii mei. Azi am contactat pt prima data societatea... dupa ce am trimis acel formular de semnalare probleme afiliati. Daca imi raspunde, va voi impartasi aici, daca nu, ce e de facut? eu n-am de gand sa accept teapa.