Adriantot a scris:
Nu este adevarat!
Alegerea presedintelui se face in adunarea generala, se consemnaeza in procesul verbal care se semneaza de membrii comtetului executiv si se trece la treaba. Alegerea altor persoane in functiile de conducere ale asociatiei, nu aduce modificari statutului asociatiei. Alegerea unui nou presedinte nu se inregistreaza la Judecatorie si nicaieri in afara asociatiei de proprietari.
Cititi, va rog legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Ba este perfect adevarat "Adriantot", numai ca la noi "practica" ne omoara. Modificarea conducerii Asociatiei de Proprietari se inregistreaza la Judecatorie conform art.8 alin 2 din Legea 230/2007, reprezentand o modificare a Statutului acesteia, procesul-verbal de constituire a entitatii juridice fiind parte integranta din Statut.
Nu numai ca m-am informat la Judecatorie legat de acesta problema "lait motiv de dispute in cadrul asociatiilor" si in urma petitiilor Judecatorii delegati mi-au confirmat obligativitatea inregistrarii acestor modificari, ci am si hotarari ale instantelor date in acest sens.
Modificarea conducerii oricarei "entitati juridice" se inregistreaza la institutia reglementata spre a-i face publicitate. Cum se inregistreaza modifiarea asociatilor, administratorilor, cenzorilor intr-un SRL sau SA, sau ONG sau orice alta entitate juridica, in acelasi mod legislatia este valabila si pentru Asociatiile de Proprietari.
In caz contrar, entitatea juridica nu functioneaza in mod legal, iar riscul deciziilor sale este din pacate pana in prezent doar "inopozabilitatea fata de terti", deoarece organele de control ale primariilor sunt putin interesate in a aplica amenzi contraventionale in acest sens.