avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Activitate antonela

Activitate antonela

Buna, la toata lumea.
Am o speta interesanta, si solicit si parerea dvs.
Intr-un bloc de apartamente, proprietarii au primit facturile la servicii comunale, incarcate, pe langa apa pe care fiecare o consuma, canalizarea aferenta, s-au adaugat rubricile apa rece distributie, cat si canal distributie. Aceste rubrici adauga pe langa consumul declarat, de fiecare proprietar, un alt consum care este mai mare decat consumul declarat. De exemplu : un apartament a consumat si declarat 9 mc. apa, iar la rubrica apa rece distributie, s-au facturat in ca 10,5 mc. apa, in total cele doua rubrici arata un consum de 19.5 mc. apa rece. La canal situatia este identica.
Cand am intrebat la servicii comunale, m-i s-a raspuns ca este diferenta de declarare a indexului de la apometru din apartamente, si apometrul general din scara.
Consider ca este o diferenta de la indexul citit de la apometrele din apartamente, si cel general din scara blocului, iar serviciile comunale s-au grabit sa puna aceasta diferenta la plata la fiecare proprietar/membru al apartamentului.
La un apartament unde locuiesc 3 persoane s-a incarcat factura cu 32 lei, aproximativ 10 lei de persoana.
Sunt si apartamente care nu au apometre si platesc in sistemul pausal, si la fel peste suma calculata in mod curent, s-a perceput o suma suplimentara.
Daca a-ti intalnit o situatie asemanatoare ce solutie a-ti gasit ?
Răspuns la discuția masa succesorala
Dupa cum spune art. 696 si urm. C.civ, fiul mostenitor poate renunta la mostenire, prin o declaratie expresa la Consulat sau la Ambasada din statul in care se afla. Trebuie formulata in asa fel incat sa se inteleaga la care mostenire renunta.
Răspuns la discuția masa succesorala
Daca copii sunt minori, nu puteti, dar daca sunt majori - declaratie de renuntare la drepturile succesorale dupa autoare, la Notar, sau in fata instantei de judecata.
Succes.
Răspuns la discuția INCETARE PFA - traducator
Pentru a putea sa incetati activitatea unui PFA, aveti nevoie de un lichidator judiciar, care trebuie sa faca Raportul, publicitatea si instiintarile creditorilor, este complicat si costisitor, mai bine suspendati activitatea o vreme si apoi mai vedeti.
La terminarea celor 42 de zile.
Răspuns la discuția schimbare activitate
Trebuie sa faceti un Act aditional la Acordul de constituire, in care specificati, modificarea, scrieti noul cod CAEN, completati o cerere de modificare si o declaratie 2 luate de la ONRC, pe care le semnati si le depuneti.
Răspuns la discuția ctr comodat
Dvs. spuneti ca aveti contract de comodat, si presupun ca il aveti pentru un P.F.A.
Cred ca intrebarea este daca puteti deduce intretinerea.
Avand in vedere ca , CONTRACTUL DE COMODAT, este un contract de inchiriere cu TITLU GRATUIT, nu aveti ce deduce, intrucat pentru acest contract nu platiti chirie.
Daca era un contract de inchiriere, era cu totul altceva, conditia era sa fie inregistrat la finante.
Răspuns la discuția factura orange
Societatea a incheiat contracte de telefonie mobila la ORANGE, telefoane pe care le folosesc salariatii.
Am nevoie ca societatea ORANGE sa separe numerele de telefon pe care salariatii le folosesc in interes de serviciu - numerele de telefon acceptate de societatea angajatoare, fata de numerele de telefon pentru care a losit abonamemtul in interes personal; la cererea subscrisei.
Aveau seraparea numerelor de catre ei, intrucat au un mod mai simplu si autorizat in acelasi timp, pentru aceasta, nu cred totusi ca le-ar fi imposibil, doar ca trebuie un pic de bunavointa.
Discuție factura orange
Societatea la care lucrez, a incheiat contracte de telefonie mobila la ORANGE, telefoane pe care le folosesc salariatii.
Cunoasteti care este procedura, pentru ca societatea ORANGE sa separe numerele de telefon pe care salariatii le folosesc in interes de serviciu cu numerele de telefon acceptate de societatea angajatoare, si diferentiat pentru numerele de telefon pentru care a folosit abonamemtul in interes personal; la cererea subscrisei.
Eu i-am intrebal pe mail si i-mi raspund total pe langa, imi spun ca am factura si sa imi separ eu numerele cu tarifele aferente.
Poate a mai avut cineva o speta asemanatoare, si poate sa imi raspunda.
Daca la licitatie am participat 2 societati in asociatie, deoarece societatea A nu avea ``activitate similara``, astfel ca a trebuit sa faca o asociere care avea aceasta activitate similara, si ca urmare a aparut si societatea B. Societatea B a devenit lider al asociatiei si are un procent de 51% din asociatie si este S.A, iar societatea A are un procent de 49% si are calitatea de asociat fiind S.R.L.. Scrisoarea bancara de buna executie trebuie constituita in cuantumul de 10% - dar pentru IMM poate fi de 5% din preţul contractului, fără TVA.
Societatea A este SRL deci se incadreaza in categoria IMM -urilor si ar putea sa constituie scrisoarea bancara de buna executie in cuantumul de 5% din preţul contractului, fără TVA, daca...... nu ar fi societatea B lider si S.A., care nu executa lucrarea si nu are banii necesari si nici interes pentru a constitui scrisoarea.
Intrebare!
Cum s-ar putea face sa fie constituita scrisoarea bancara de buna executie de catre societatea A ca si SRL deci IMM in cuantum de 5% din preţul contractului, fără TVA?
Caci din cauza ca societatea B este lider si SA n-i se cere scrisoare in cuantum de 10% din preţul contractului, fără TVA, indiferent cine o constituie.
Mentionez ca este o diferenta de cateva miliarde de la 5% la 10%.

Multumesc anticipat pentru raspuns.