avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate crystyna2000

Activitate crystyna2000

Prima pe care o platesc (personal)pentru privata suplimentara(pilonul III) in suma de 200 lei/luna este deductibila la calculul impozitului pe salariu?
Este legala incheierea unui acord intre angajat si angajator pentru stabilirea remunerarii concediului de odihna neefectuat la sfarsitul fiecarui an? Actul aditional astfel semnat trebuie inregistrat la ITM?
Răspuns la discuția oferta neangajanta
multumesc
Am primit o cerere de oferta pentru serviciile prestatate de firma cu mentionarea ca oferta este neangajanta; ce inseamna aceasta?
Am pierdut decizia unui proces de partaj, cum pot obtine un duplicat?
Răspuns la discuția Training personal
multumesc.
Răspuns la discuția abatere disciplinara
Daca foaia colectiva de prezenta se intocmeste pe baza condicii completate de alte persoane nu are cum sa fie abatere disciplinara, atata timp cat corespunde datelor din condica.
Daca este modificata in mod intentionat atunci se poate da un avertisment si, conform regulamentului intern al firmei, la un anumit numar de avertismente , se emite un raport de abatere disciplinara.
In cazul in care firma investeste in personal, in sensul imbunatatirii calificarii profesionale: este legal sa intocmeasca act aditional la CM prin care sa impute angajatilor restituirea contravalorii cursurilor la plecarea acestora din firma mai devreme de un termen stabilit?
Termen in care investitia se poate considera amortizata?
Firma care tinea evidenta contabila, la incheierea contractului,refuza predarea actelor aferente ultimei perioade lucrate, iar una din modalitatile de probare ca au primit actele este sa dovedim ca au depus declaratiile ficarei luni.Cerinta judecatorului.De unde si cum pot obtine aceasta dovada?
in urma unei neintelegeri u firma care se ocupa de evidenta contabila,contractul s-a incheiat( perioada contracuala 4 ani), insa aceasta refuza predarea registrelor inventar, fiscal si jurnal, argumentand nu sunt in posesia lor.Acestea nu au fost predate de noi pe baza de proces verbal la inceperea contractului.
Cum se poate dovedi ca le au? Ca erau obligati sa le completeze?
Cum se pot face aceste inregistrari in lipsa lor?
Firma a deschis actiune in justitie insa, judecatorul cere dovada ca le au ,altfel poate anula cauza.
Va rog sa ma ajutati.
multumesc