avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate 5cro

Activitate 5cro

As dori sa știu dacă îmi pot desfășura activitatea de Persoana Fizica Autorizata în Austria. Lucrez în servicii web, mai precis construcție și programare de pagini web.

In caz ca se poate trebuie sa emit un alt tip de factura sau trebuie sa ma interesez la camera de comerț din aceasta zona.

Va mulțumesc anticipat.
Sunt fotograf amator si am cateva intrebari

Am fost ieri in Turnu Severin si am fost la un restaurant unde am mancat o pizza.
Super localul, mi-a placut atmosfera. In final am iesit afara si am dorit sa fac o fotografie pentru a arata si altora localul sau eventual sa o postez pe facebook, la care un individ a inceput sa urle la mine de ce fotografiez cladirea si am fost nevoit sa plec.

Nu e pentru prima data cand mi se intampla ceva de genul insa doresc in ce conditii am voie sa fotografiez in spatii publice, si cu ce drept ma poate opri cineva sa fac asta.

Va multumesc

Răspuns la discuția Succesiune de prorpietati
Nu, mai are un frate
Daca tatal este proprietarul unei case si moare, dupa moartea lui fica poate face succesiunea casei in asa fel incat in timpul vietii ficei casa sa fie a ei, iar dupa moartea ei sa ii revina fiului ei fara a fi necesar ca fiul sa mai plateasca inca odata taxele de succesiune?
Dupa casatoria legala bunurile se impart in mod egal intre soti? Chiar daca sotia nu a avut bunuri inainte de casatorie. De exemplu sotul are o casa inainte de casatorie, ce drepturi are sotia asupra acestei case dupa casatorie?
Răspuns la discuția Nelamurire plata sanatate
Am inteles. Nu sunt salariat, sunt student si am decis sa ma ocup de aceasta activitate pe langa studii.
Sunt PFA din 2010, din 2011 am trecut pe sistemul de impozitare real, si am avut un venit estimat de 3000 lei. Profitul realizat a fost de 1179 Lei.
Am platit toate contributile la sanatate pe anul 2011 dupa profitul estimat.
Acum o saptamana insa mia spus ca eu desi am platit pentru venitul estimat eu de fapt trebuie sa platesc pentru venitul de 8040 lei, si mia calculat ce mia calculat si am ajuns sa platesc 250 lei din urma pe care nu inteleg dece. Poate cinvea sa imi explice? Va multumesc
Doresc sa cumpar o bicicleta din Austira, un Cube Analog care costa in jur de 600 Euro.
Am auzit de undeva ca la vama s-ar face o rambursare a TVA-ului (in cazul Austriei ar fi 20%). Imi puteti da mai multe detalii legat de asta si sa imi confirmati daca se poate sau nu.

Multmuesc anticipat :)
Doresc sa stiu concret. Sunt PFA si ma ocup de webdesign (Creare situri si administrare pagini web).

Doresc sa stiu toate declaratile pe care trebuie sa le depun in 2012 si datele limita.

In cea ce priveste taxele, cum se declara venitul realizat. Presupun ca se face astfel:
Total Incasari (intrari) din care se scad toate cheltuielile si CAS
Din cate am inteles voi primi o adeverinta in baza careia voi face plata efectiva pe 2011 a CASS (pana acum am facuto dupa un venit estimat) iar aceasta se va deduce abia la anul, in baza unui act pe care il primesc de la Casa de asigurari si sanatate.
Cine stie va rog lamuriti-ma.

Multumesc anticipat. O zi cat mai buna.
Daca detinatorul unor titluri de proprietate a decedat, cu pot nepotii lui sa vanda terenul? Ce acte sunt necesare?