avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana.d

Activitate iuliana.d

Se poate muta ipoteca de pe un imobil (apartament) cumparat prin Prima Casa , pe un alt imobil, dupa perioada minima de 5 ani (dupa care imobilul cumparat prin Prima Casa se poate instraina) ? Mentionez ca al 2- lea imobil pe care se doreste mutarea ipotecii are o valoare mai mare decat primul
Buna ziua. Se mai poate face cerere de retrocedare pe cale administrativa pentru un imobil? Daca da, pe baza carei legi? Precizez ca a fost facuta actiune civila in constatare la Judecatorie (unde am pierdut), avem expertiza+plan cadastral de la acest dosar
Discuție contributii PFA
Am un PFA infiintat la inceputul anului, am depus pana acum declaratia de venit estimat. Pana acum nu am realizat venituri pe acest PFA. Mentionez ca lucrez si cu carte de munca la o firma. In aceste conditii, este necesar sa mai platesc contributiile la CAS, CASS si pentru PFA?
Se poate face schimb de apartamente , daca pentru unul din apartamente s-a dezbatut succesiunea si sunt mai multi mostenitori, iar celalalt este cumparat prin Prima Casa (in conditiile in care trec cei minim 5 ani) ? Adica se poate trece mostenirea pe apartamentul care se ia la schimb, si invers- ipoteca pe celalalt apartament?
Daca parintii mei fac cu mine si sotul meu un act de vanzare cumparare pt apartamentul lor, cu clauza de uzufruct viager, in cazul in care divortam, iar parintii mei decedeaza DUPA data divortului,...sotul meu mai are dreptul la partea lui din apartament, atata timp cat la acea data nu va mai fi sotul meu?
Sun posesoarea unui apartament achizitionat prin programul "Prima Casa", acum 2 ani de zile. Intrebarea este, dupa 3 ani, (respectiv cand se va implini termenul de 5 dupa care se poate instraina imobilul), care e procedura in cazul in care doresc sa fac un schimb cu un apartament de 3 camere (si sa ofer diferenta) , in conditiile in care eu nu o sa am creditul achitat pana la acel moment?
Răspuns la discuția contributii CAS si CASS pt PFA
servicii software
Buna ziua. Pentru un PFA nou infiintat, cand si cum tb declarate/platite contributiile pt. CAS si CASS? Mentionez ca sunt infiintat de o luna si am depus declaratia 220 (venit estimat), iar acum o saptamana mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca.
Discuție PFA software
Am infiintat recent PFA servicii software, cod 6201, am depus declaratia 220 de venit estimat, mai departe care ar fi urmatorii pasi? Cand trebuie depuse urmatoarele declaratii si care ar fi acestea? Mentionez si faptul ca sunt si angajat cu carte de munca la o alta firma. Cum fac cu plata CAS-CASS? va multumesc
Discuție acte de donatie
In cazul in care donez 1/2 sotului din apartamentul mostenire de la parinti, acest act se poate ataca in instanta de catre fratele meu? mentionez ca intelegerea este ca fratele sa renunte la succesiune, sa-l despagubim baneste in schimb , insa vreau sa fiu sigura ca nu se poate ataca actul in cazul in care doresc ca apartamentul sa fie trecut pe numele meu si al sotului.