avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Activitate papadopolos

Activitate papadopolos

Deschideti un proces la judecatorie in calitate de urmas.
Răspuns la discuția iesire din tara cu un minor
Stiam ca va trebuie dvs.cazierul,buletinul sau pasaportul.
Daca oricum mergeti la judecatorie face acolo si recunoasterea copilului si incuviintarea purtarii numelui.a primarie se face doar recunoasterea copilului dar incuviintarea purtarii numelui se face numai la judecatorie.Acuma ,cum au trecut 7 ani mai trec1-2 luni.
Răspuns la discuția acte de la starea civila
Conf.Legii 677/2001 dvs.nu aveti calitatea de a solicita aceste acte.Numai daca aveti norocul sa gasiti mentiunea de divort pe marginea actului de casatorie sau de nastere a partilor,pentru ca de multe ori judecatoriile nu trimit sentintele si la parimarii,dar dvs.unde aveti nevoie de aceasta sentinta si pentru ce?
Daca divortati de comun acord va puteti adresa la starea civila-taxa difera de la o primarie la alta.Mai intai schimbati-va buletinul si apoi divortati,dupa care va schimbati din nou buletinul.Daca in acest interval de 1 an ati incheiat acte trebuie sa stiti ca acele acte ar trebui rectificate in sensul ca v-ati legitimat cu un act de identitate nul,fiind obligata sa va schimbati buletinul in 15 zile de la casatorie.
Deschideti proces in instanta.Mama este obligata sa se prezinte.Instanta hotaraste.
Răspuns la discuția Medierea
Credeam ca mediatorii se pot angaja si la judecatorie dar se pare ca nu este asa.Trebuie sa iti deschizi un cabinet particular,ceva de genul celor de avocatura.Atunci e costisitor.Nu inteleg de ce Guvernul Boc au dat legi de mediere daca nu au facilitat si parghii de exercitare a acestei functii???
Felicitari functionarului pentru vigilenta.Veti schimba doar actele care au fost intocmite gresit,celelalte fiind legale.
Sa intelegem ca adoptatorul s-a casatorit cu mama adoptatului,dupa care a solicitat ca minorul sa fie adoptat,doar de el fiind sotul mamei adoptatului.Practic in actul de adoptie tinand cont de faptul ca mama minorului odata cu casatoria ar fii trecut pe numele sotului,automat si numele copilului ar fi fost schimbat in urma adoptiei.Sa intelegem ca adoptia a fost facuta doar in strainatate cu ceva ani in urma ?Pentru ca se stie ca in prezent adoptiile internationale sunt sistate. In acest caz parintii cu actul de adoptie din strainatate,apostilat sau supralegalizat dupa caz se prezinta la starea civila de la locul nasterii copilului si solicita recunostere actului de adoptie si efectuarea mentiunii de adoptie pe marginea actului de nastere.
Nefiind la serviciu nu vi s-a dat calificativ pentru munca prestata.