Va rog ajutati-ne .... Soacra mea ia donat sotului casa+ teren inainte de ai dona am facut cadastru. acum sa facut intabularea si schimbarea de rol de la primarie. intrebarea este acum trebuie sa facem din nou cadastru? multumim
va rog daca se poate ajutati ma urgent ......Tatal meu este bolnav psihic........pana acum 2 saptamani eu am avutprocura notariala cu drept de semnatura . acum urmeaza sa vindem un teren si mi se spune ca nu pot semna ca sa dat o lege care spune ca trebuie sa desemnam un strain careia sa=i faem procura notariala cu dret de semnatura . ajutati ma va rog nu stiu daca mi se insceneaza ceva sau chiar astea sunt legile?
Soacra mea este mostenitoare,actuala proprietara a unui teren+casa (caramida acoperita cu carton,formata din 4 camere +anexe gospodaresti)suprafata totala800 m patrati.soacra are 3 copii unuia din ei respectiv sotul meului meu vrea sa io dea prin donatie initial acum facand o paranteza (din ce am citit pe forum am auzit ca la donatie actul se poate ataca de ceilalti frati ceea ce nu ne dorim vrem sa ii dea sotului fara sa mai poata avea dreptul restul fratilor vreodata)si iam propus vanzare cumparare cu care a fost de acord.acum primul pas este sa mearga sotul la un notar sa ne faca un calcul (cat ne costa toata "harababura")suntem tineri casatoriti si nu cunoastem nimic legat de DREPT civil si toata hartogaria.de aceea tin sa intreb urm:Cu ce actre trebuie sa mergem la notar pt a ne face calculul in privinta banilor? Daca actul vanzare cumparare este (sfant )?cum putem afla daca a girat cu casa la banca?cate zile dureaza cadastru normal?dar la urgenta?cat costa taxa de urgenta? Va multumesc anticipat.
Cu ce acte trebuie sa merg la un notar sa imi calculeze cat costa un act de vanzre cumparare respectiv casa +teren total 800 metri patrati?si cat dureaza cadastru(zile) am inteles ca se poate face si la urgena cat dureaza si cat este taxa? va multumesc mult ............imi este foarte util acest forum
Am auzit ca acum la notar daca parintii doneaza copiilor sau invers presupun ca si la vanzare-cumparare..................exista niste reduceri este adevarat? si daca ai si avocat ai reducere mai mare? multumesc pt raspunsuri
multumesc pt raspuns. aveti idee cat ne-ar costa actul de vanzare cumparare la 600metri patrati cu tot cu casa veche in ciorogarla ilfov........macar cu aproximatie