avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Iordachescu Nicolae

Activitate Iordachescu Nicolae

In Ianuarie anul acesta am renuntat la serviciul de internet oferit de o cunoscuta companie de telefonie din Romania.(nu dau nume pentru ca am inteles ca nu este voie doar atat romt.......m.)
Pachetul continea serviciu telefon fix si internet fiind pe numele tatalui meu fost detinut politic .
Solicitarea am facuto eu pe internet si dupa un timp sa aprobat dar cu o noua prelungire pe 2 ani a contractului doar pentru telefon ,primind prin posta un act aditional.totul erea bine pana acum cateva zile cind tatal meu a decedat .Dupa cum am spus el erea detinut politic si avea o scutire la abonament aproape de suta la suta.Acum eu vreau sa renunt la acest abonament deoarece sigur ma va obliga sa-l platesc intreg adica undeva la 10 euro.Daca renunt inainte de :)terminarea contractului ma obliga sa platesc penalitati.
Cum ar fi mai bine ?
1 Sa las contractul asa Pe numele lui sa curga in continuare pana la final si dupa care sa trimit o notificare chipurile in numele lui?
2 Sau sa anunt ca a decedat si cer rezilierea contractului?
Multumesc!
Buna ziua.
Anul trecut am fost in somaj.In momentul de fata nu mai am un venit . Traiesc din ajutorul parintilor salariul sotiei si ceva lucrari in particular pana la gasirea unui loc de munca sau o activitate concreta pe cont propiu. Intrebarea mea este,pot sa-mi platesc in continuare asigurarile sociale si ma intereseaza mai precis contributia la pensie daca eu din punct de vedere legal nu am venit si la ce venit se calculeaza?
Si daca se mai poate plati si pentru lunile trecute mai precis din Ianuarieanul in curs?

Multumesc pentru orce sugestie.
Răspuns la discuția Executare silita
Multumesc pentru raspuns!
Problema este ca exzecutorul judecatoresc nu are de unde sa stie ca acest contract a fost semnat in fals si nici ca eu am facut plangere penala.
Care este procedura sau ce trebuie facut pentru a opri exzecutarea?
cel putin pana la finalizarea cercetarilor.
Eu nu am decat o adresa de la procuratura care spune ca a fost inaintata politiei pentru cercetari si un nr.de dosar penal.
Multumesc !
Bua ziua !
Fara a intra prea mult in amanunte am si eu o intrebare chiar doua.
Se poate realiza o executare silita (poprire pe salariu) din partea unei banci mai precis exzecutori judecatoresti face in potriva mea in baza unui contract de credit
nesemnat de mine ci de altcineva si fara ca acel cineva sa aiba o imputernicire?
Mentionez ca am facut o plangere penala in acest sens persoanelor care au savarsit fapta si cercetarile sunt in curs la politie.Am fost si la banca si am dat o declaratie mentionandule ca nu am semnat nici un contract si nu am imputernicit pe nimeni pentru acest lucru.
Cu toate acestea banca a demarat procedura de exzecutare.
Ce este de facut in aceasta problema?
Multumesc anticipat pentru sugesti!
Asi vrea sa-mi deschid o afacere pe cont propiu,pentru inceput mica nedispunand pe prea multi bani (o microintreprindere).Afacerea este legata de instalatii sanitare,termice,electrice si gaze.Inainte de a demara actele pentru o societate asi vrea sa stiu:
Ce metoda sau mai bine zis simulare sa fac pentru a vedea daca ideia are sanse ?
Mentionez ca pentru inceput ma rezum la castigul din manopera si lucram 3 persoane.Orce sfat este binevenit.
Multumesc anticipat!:)
Buna ziua!
Anul acesta m-am hotarat sa-mi fac o afacere propie.Este adevarat ca multi se feresc sa mai faca afaceri in perioada aceasta si mai ales in Romania, asa ca apelez la ajutorul dumneavoastra.Asi vrea sa ma bag pe un segment din categoria constructii si anume,instalatii termico-sanitare,canalizari,gaze,
electrice si posibil sa ma extind si cu instalati de aer conditionat dar aceasta problema mai ramane de studiat.Avand in vedere ca este o afacere mica cu cel putin doi angajati cel mult patru,(asa vad in aceasta perioada pana la o eventuala lansare economica)nu ma pot hotara ce forma juridica ar fi mai avantajoasa si mai sigura,adica ma refer la taxe impozite cheltuieli (salarii profit contabil etc).S.R.L. sau I.I.?
In ambele cazuri platitoe de TVA sau nu?
Intrebari ar fi mai multe dar deocamdata atat.
Multumesc anticipat pentru orice sugestie.#-o
Discuție Legea 221
In legatura cu legea 221 cu privire la despagubirile morale,am inteles ca docamdata sa declarat neconstitutionala si toate cerelile aflate pe rol se resping deoarece judecatorul nu mai are baza in care sa judece.
Am inteles din surse neoficiale,ca se afla un proiect de lege in Parlament.
Stie cineva de acest lucru?
Si daca da ce contine sau unde se poate gasi pe net?
Multumesc! :)
In urma cu cateva zile am primit o citatie de la parchet cum ca sunt invinuit cu articolul 291cp.In acel moment nu am stiut despre ce este vorba.Dupa cercetarea acestui forum am constatat ca si alte persoane aveau aceiasi problema si ca este vorba de fisele medicale pentru permisele auto.Am sunat avocatul si am primit comfirmarea.
In 2006 am dat examen pentru obtinerea gradelor de profesionist fisa am cumparato prin intermediul instructorului.Motivul sa nu mai stau pe la toate cabinetele medicilor si asa se facea in perioada aceia fara sa stim consecintele intradevar grave pentru o fapta la prima vedere neimportanta.
Acum vin si eu cu niste intrebari pentru ca nu am mai patit sa fiu invinuit intr-un dosar penal.
1. Este cineva care sa comfruntat cu problema asta si daca da cum a scoso la capat?
2. De atata timp se mai poate considera fapta penala nu sa prescris stiam ceva de 3 ani?
3. Permisul se anuleaza tinand cont ca examenul l-am luat legal?
si ultima intrebare si cea mai infricosatoare.
4. Ajung dupa grati?
multumesc:(
Răspuns la discuția Plangere Penala
Răspuns la discuția Plangere Penala