avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Activitate otaroiu

Activitate otaroiu

Buna seara!
Ma intereseaza cum iti poti evalua prejudiciul cauzat de o societate de recuperare fier vechi?(zgomot de fier, injurii, plangeri penale,)
Conform noului cod civil instanta(de contenscios-am castigat irevocabil anularea actelor administrative) solicita inscrisuri si evaluarea pagubelor si precizarea felului dobanzii, civila sau fiscala!?.
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc
Va rog sa-mi spuneti daca sunt in termen pt. a depune actiune in daune pe contencios in urmatoarele conditii:
-sentinta favorabila la TB in martie 2012 care este executorie, asa spune L554/2004, anulare act administrativ
- actul expira in fapt in august 2012, dar soc a functionat si dupa pronuntarea sentintei in martie 2012
- recurs depus in sept 2012 de soc , pe care l-am castigat in dec 2012, soc continua sa functioneze
Intrebarea mea este:
1. daca ma situez in cazul art. 19 (1) si (2).. pot depune actiune pe daune sau trebuia depus in max 6 luni de la data sentinteti TB? nu inteleg cum este cu este cu ,,data de la care a cunoscut sau trebuia sa cunoasca intinderea pagubei''?
2. actiunea in daune, pe contencios, trebuie sa urmeze din nou procedura prealabila?
Va multumesc foarte mult?
-
Buna seara,

Va rog, daca ma poate ajuta cineva am urmatoarea problema:
Am o sentinta favorabila pe contencios-fond si recurs-anulare act administrativ. Acum vreau sa actionez tot pe contencios pt a obtine daune materiale si morale.
Parati au fost 3 institutii de stat (cele care au emis acte administrative) si o soc. comerciala( care beneficia de actul administrativ). Initial au mai fostactionate in actiunea inca trei institutii care aveau atributii de control, dar judecatorul ne-a spus sa le scoatem.
Intrebari:
1.Pt. daune trebuie sa actionez toate cele 6 institutii plus soc. comerciala/
2. Doar pe cele 3 care au fost in cauza in procesul castigat plus soc com.?
3.Cate o actiune pt cele 3 institutii care au emis acte si alta actiune pt. soc. com.
Pt. actiunea corect formulata care este art. din L 554 de care trebuie sa folosesc in actiunea formulata?
Multumesc
Buna ziua,

Am o intrebare.
Daca un proprietar a inchiriat o parte din teren unui chirias(soc. comerciala), iar aceasta din urma a edificat o hala metalica fara autorizatie de construire(dar cu acceptul proprietarului) si primaria i-a amendat(pe chiriasi) le-a pus in vedere sa intre in legalitate, lucru care nu s-a intamplat si i-a chemat in judecata pt. demolare constructie. Chiriasii pana la proces au plecat si au venit altii.
In intampinare proprietarul invoca lipsa calitatii procesuale pasive si indica pe cei doi chiriasi(soc.) ca fiind cei obligati sa demoleze.
Intrebarea este daca exista vreo lege sau articol care sa oblige si pe proprietar la demolare in solidar cu chiriasii?
Multumesc.
Buna ziua,

Sunt profesor si am urmatoarea problema:
In anul scolar 2008/2009, am functionat la doua scoli, avand baza la o scoala care face parte din Sindicatul ,,Spiru Haret''.
In anul scolar 2009/2010 am plecat si am avut norma tot la doua scoli(altele). In toamna 2009 scoala la care aveam baza acum, a actionat in instanta guvernul pt. recuperarea drepturilor salariale cfm. Legii 221/2008, incepand cu anul 2008. Liderul de sindicat m-a intrebat daca la sindicatul ,,Spiru Haret'' sunt reprezentata in instanta, am spus nu, am si scrisoarea semnata de liderul sindicatului ,,SPIRU HARET'', prin care scrie ca nu am fost reprezentata pt. perioada 2008/2009 si a spus ca ma va reprezenta in instanta sindicatul FSLI.
Acum cand s-a inceput recalcularea salariilor restante, am aflat ca voi primi o suma, doar de la scoala unde aveam baza in anul scolar 2009/2010(pe o perioada de patru luni) si doar pt. partea din norma, pe care am avut-o la ei.....Ceilalti justifica, lipsa mea din actiunea lor..asa ca nu mi-au recalculat partea din norma pt. perioada 1 octombrie 2008/31. dec 2009.
Adaug ca in perioada 2009 septembrie, doamna lider sindical, mi-a cerut sa fac cerere catre sindicatul care reprezenta cealalta scoala, ca suma aferenta sindicatului acela, sa fie directionata catre sindicatul FSLI!
Eu acum cui trebuie sa ma adresez, in baza carei legi?
Daca ma poate ajuta cineva, va multumesc frumos!
Răspuns la discuția plangere penala
Cred ca am formulat corect!
Am depus o cerere la o institutie, in 27.10.2011, si nu am primit raspuns in 30 de zile, au mai trecut inca 30 aprox. si vreau sa stiu daca pot depune plangere penala pt ca nu mi s-a raspuns.Care este termenul in care pot depune plangere?Nu astept nimic de la parchet pt. ca intrebarea se referea la depunenerea unei plangeri penale!
Daca stie cineva, multumesc!
Discuție plangere penala
In cat timp pot depune o plangere penala pt. abuz in serviciu contra intereselor persoanei si cum se calculeaza , daca am depus o cerere catre o institutie in 27.10.2011-recomandata si nu am primit raspuns pana azi?!
Multumesc
Imi poate spune cineva, daca atunci cand te prezinti la termene, in instanta, ca reclamant si la serviciu ti se taie ziua, deci iti este diminuat salariul, este legal?
Daca nu este legal care este legea care reglementeaza acest lucru?
Multumesc
nicio primarie, garda, minister nu a facut nimic pana acum...
i-am sesizat tel si pol locala,112...nu se deranjeaza..dar o sa facem....
multumesc
nicio institutie n-a raspuns ce acte a emis......le-am gasit totusi...
.ultumesc