Buna ziua! am o mare dilema. in situatia in care o pers conduce un autovehicul in stare de ebrietate, este depistat de organele abilitate, insa, urmare unui accident fara victime, aceasta pers sufera grave prob de sanatate, in urma carora discernamantul este redus sau diminuat, mai raspunde penal? pe scurt, in urma unei fracturi craniene severe, coma, nu-si mai aminteste absolut nimic despre fapta sa, dosarul e inca in faza de urmarire penala., dar invinuitul nu e capabil sa dea nici o declaratie...va fi condamnat in lipsa?
Buna ziua! am o mare dilema, constand in aceea ca, intr-o anume speta, minorul reclamant in partaj succesoral, trebuie sa faca aceleasi dovezi privind veniturile(veniturile fiind exclusiv ale reprezentantului legal-mamei)? sau sunt incidente disp art 8 ind 1 din OUG 52/2008? Nu stiu cum sa procedez...
Buna ziua! Am o mare problema juridica. Am incheiat o "conventie", un antecontract de vanzare cumparare , conventie ce nu este datata, iar partile nu au fixat un termen pana la care sa se incheie actul autentic;promitentul vanzator nu era proprietar, ci a vandut din cota parte de teren ce i se cuvenea ca mostenire de la autorul sau. Intrebarea pe care mi-o pun este: 1.se poate formula o actiune prin care sa se solicite pronuntarea unei hotarari ce tine loc de act de vanzare cumparare? cumparatorul a intrat in posesia terenului de la data incheierii actului, fiind indeplinite conditiile intreruperii cursului prescriptiei.
2. Cumparatorul a fost pus in posesia de Comisia Locala de FF asupra terenului cumparat, s-a incheiat proces verbal de punere in posesie, cu schite anexe, si Primaria i-a eliberat acestuia autorizatie de constructie si certificat de urbanism, pe terenul respectiv construindu-si o casa. urmare solicitarii relatiilor, primaria comunica faptul ca respectivul cumparator figureaza in Registrul Agricol doar cu o casa , fara a detine nici o suprafata de teren.
Se poate formula o actiune prin care sa fie obligata Comisia Locala de FF sa intocmeasca documentatia si sa solicite Comisiei Judetene de FF emiterea titlului de prop pe numele cumparatorului terenului?
Buna ziua! doresc sa depun la finante cererea de restituire taxa auto, dar o pot face fara copia chitantei anexata? doar cu celelalte acte?chitanta sa o depun la instanta?presupun ca finantele au dovada , in baza lor de date, ca am achitat taxa...
Asta e dilema mea...mai pot solicita restituirea taxei daca intre timp am vandut si radiat masina?
buna ziua ! am o mare dilema, sper sa ma puteti ajuta. am introdus in cursul anului trecut la instanta o actiune prin care am cerut restituirea taxei de prima inmatriculare. primul termen al voi avea peste 1 saptamana, dar nu stiu ce dispozitii vor fi aplicabile : cele in vigoare in momentul introducerii, adica am sanse sa mi se restituie intreaga suma, sau cele in vigoare in momentul solutionarii cauzei, adica mi se va restitui dar 30%, conform dispozitiilor in vigoare in prezent? va multumesc din suflet
Am o maaare problema si am mare nevoie de un sfat competent. Daca un coleg de-al meu m-a rugat la un moment dat sa-i schimb parola de la email si m-a rugat sa-i sterg niste fisiere-adica sa intru in emailul lui si sa sterg anumite documente- acum, certandu-ma cu acesta, sunt pasibila de plangere pt violarea secretului corespondentei? mentionez ca am mesaje de pe hi 5 in care acesta ma roaga expres sa-i sterg niste documente. am nevoie mare de sfatul dvs.
Buna ziua ! Am maaare nevoie de un sfat. In situatia in care bunicii materni ai unui minor l-au crescut pe acesta de la varsta de 5 luni, parintii abandonandu-l pur si simplu la domiciliul acestora si neinteresandu-se de minor 5 ani, netrimitand alimente, bani, copilul poate fi incredintat bunicilor materni?se poate formula cerere de interventie in dosarul de incredintare introdus de mama in contradictoriu cu tatal?
In situatia in care mama l-a "rapit" pe minor de la gradinita iar bunicii, afland acest lucru, l-au luat cu forta de la mama, li se poate intocmi bunicilor dosar penal?
Multumesc anticipat.
Buna ziua! am o mare problema. Am o societate la care a lucrat numita x. acesteia, urmare neachitarii ratelor unui credit incheiat cufirma y, i s-a pus poprire pe venituri, urmand ca aceste venituri sa fie oprite din fondurile societatii pe care o detin. am invederat la executor faptul ca angajata x are temporar supendat contractul de munca, fiind in concediu de maternitate. problema e ca am facut si contestatie la executare la instanta, contestatie ce mi s-a respins invocandu-se exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a numitei x. asta inseamna ca eu, ca tert poprit, sunt bun de plata pt sumele datorate de angajata mea??