avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate stancescua

Activitate stancescua

Buna ziua,,
Sunt in faza de apel (s-a teminat apelul in sept 2013) Pe portalul instantei TMB a aparut solutia.Nici pana la momentul de fata nu s-a facut redactarea Deciziei desi au trecut 7 luni.
In apel am contestat ca instanta de fond nu s-a pronuntat(implicit nu a motivat) pe unul din capetele mele de cerere, respectiv dreptul de creanta.Tot in apel am cerut o noua expertiza a imobilului.Am uitat sa mentionez ca obiectul dosarului este partaj intre doi fosti soti.In urma expertizei din apel s-a micsorat val de circ a imobilului. Am citit ce apare pe portalul instantei de apel(TMB).Se admite apelul, se modifica val de circul a imob, dar nu spune nimic despre dreptul de creanta. Doar ca, in rest ramane neschimbata sentinta de la fond.Posibil sa fie incompleta informatia de pe portal? Daca nici instanta de apel nu se pronunta pe dreptul de creanta, acest fapt este motiv de recurs?

Va multumesc frumos.
VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS.
Buna ziua,
Va rog sa ma sfatuiti cum e mai bine sa fac.

Fostul sot are o suma de 10.000 Euro. Eu am 30.000 Euro. Impreuna avem un copil minor(<14 ani).
Vreau ca aceasta suma de bani(10.0000+30.000) sa fie folosita pentru cumpararea unui imobil. Cumparator sa fie copilul minor (sa aiba nuda proprietate), uzufructar sa fie fostul sot si procurator de fonduri pentru minor sa fi eu, mama copilului. Se poate? Este legal? Este nevoie de un curator pentru minor?
Va spun pe scurt situatia si sper sa ma fac si inteleasa.
Partaj intre 2 fosti soti.(S-a terminat apelul, nefacandu-se pana azi 18.02.2014 redactarea hotararii).Mai exista o cale de atac, recursul.Pe portalul instantei am gasit urmatoarea '' obligă pârâta-reclamantă la plata către reclamantul-pârât XXXXXXX a unei sulte compensatorii în cuantum de 108.501,45 lei, în termen de 6 luni de la data pronunţării prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.09.2013".
Eu intentionez sa fac recurs. Hotarea data in apel stiu ca este executorie. Data limita pana la care trebuie sa achit sulta este 23.03.2014. Daca pana la aceasta data nu primesc comunicarea(adica nu se face redactarea) voi plati penalitati de intarziere daca astept sa zicem pana in iunie 2014 (presupunand ca atunci voi primi comunicarea). Alta intrebare: Daca in calea de recurs eu voi castiga, in sensul ca sulta sa fie zero, ce se intampla daca partea adversa a cheltuit banii dati in urma hotararii din apel?

Va multumesc frumos.
Am pierdut intr-un process de partaj, in sensul ca trebuie sa platesc sulta in valoare de 102.000 lei. Intentionez sa fac recurs. Ma poate executa silit dupa ce vine comunicarea de la instanta de apel? Sau partea adversa poate cere doar indexarea sultei cu indicele de inflatie pana la comunicarea hotararii din recurs care va fi si irevocabila?

Cum se procedeaza?

Cu respect,
Multumesc frumos stimata d-na avocet Simonette12.
Va rog sa-mi spuneti ce se va putea intampla.

Sa zicem ca se implineste termenul de 6 luni de la data pronuntarii, adica 23.03.2013. Mie imi vine comunicarea in ianuarie 2014(sa presupunem). Partea adversa pune in executare decizia din apel. Eu Ii voi da sulta si merg in continuare cu recursul. Ce se intampla daca mi se admite recursul si sulta nu va mai fi la valoarea stabilita in apel, adica va fi mult mai mica.Imi va da partea adversa diferenta inapoi? Daca nu va mai avea acei bani? Va rog, luminati-ma ca m-am ratacit rau de tot in ale justitiei.

Cu stima,
Proces partaj, faza apel. Ce am gasit pe just.ro:

"obligă pârâta-reclamantă la plata către reclamantul-pârât XXXXX a unei sulte compensatorii în cuantum de 127.500,45 lei, în termen de 6 luni de la data pronunţării prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa civilă apelată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.09.201".
Intrebare:
Nici pana azi 12.12.2013 nu am primit comunicarea. Am fost la arhiva si am aflat ca nu s-a facut redactarea deciziei. Intentionez sa fac recurs.
Este correct dat termenul de plata al sultei? Adica 6 luni de la data pronuntarii? Nu trebuia de la data comunicarii? Poate sa-mi vina comunicarea si in martie -aprilie 2014. Asta inseamna ca trebuie sa platesc sulta, imi vine comunicarea si apoi fac recurs? Ceva e in neregula?

Multumesc frumos
Multumesc.
Intre timp s-a dat pronuntarea. a apraut pe portalul tribunalului. Se mentine sentinta atacata.Cu recurs in 15 zile de la comunicare.

Eu cred ca nici n-au citit dosarul. Habar n-au.
Intrebare:
Daca nici cei din apel nu motiveaza decizia, mai pot face recurs?
Cu respect,
Proces partaj intre 2 fosti soti.
In cererea reconventionala parata are 2 capete de cerere.
Instanta de fond s-a pronuntat numai pe primul capat de cerere, motivand numai acest capart de cerere. Pe capatul 2 nu s-a pronuntat. (Celelalte creri se resping ca neintemeiate, atat)
Parata (subsemnata) am facut apel si am contestat faptul ca pe capatul 2 din cererea reconv, insstanta nu s-a pronuntat. am cerut in apel suplimentarea probatoriului cu audiere martor, interrogator reclamant. Instanta de apel mi-a admis si audierea de martor,si interrogator. I-a admis si partii adverse audiere de martor.
Poate instant de apel, sa trimita cauza spre rejudecare? Ma gandesc ca daca aveau de gand sa faca acest lucru, nu m-ai admitea administrarea de probe si ar fi trimis direct dosarul la instant de fond pentru a se pronunta si pe capatul 2 din cererea reconv?
Stie cineva sa-mi raspunda?
Va multumesc frumos.

Cu respect,
A si B(fosti cocubini pe o perioada de 10 ani ) sunt in proces actiune in pretentii pe un drept de creanta.

La data de 20.05.2012 A(concubine) ii da lui B(concubinul), suma de 30.000 Euro pentru ca B sa cumpere jumatate din dreptul de proprietate al unui imobil.
Aceasta suma de 30.000 Euro A a transferat-o direct in contul vanzatorului imobilului.(in detalii plata se face referire la cumpararea a jumatate din dreptul de proprietate al imobilului).
B sustine in fata instantei, ca cei 30.000 Euro se aflau in contul concubinei, pentru ca el nu avea timp sa mearga la banca. Adevarul este ca nu avea cum sa aiba acei bani pentru ca nu avea service sau cand avea nici cum sa se intretina nu ar fi putut. Cei 30.0000 Euro se aflau in contul paratei cu 2 luni de zile inainte de 20.05.2012.
In faza de apel, intrebat de judecator de unde a avut 30.000 Euro, spune ca l-au ajutat parintii din vanzarea unui apartament si depune copie dupa actul de VC (50.000 Euro) datat in ziua de 18.05.2012. Dar "uita" sa depuna si actul prin care parintii lui si-au cumparat pe 02.06.2012 (2 sapt mai tarziu) un alt imobil cu suma de 52.000 Euro.
Nici marturia martorului lui nu-l ajuta la justificarea sumei de 30.000 Euro. Acesta declara ca "stie ca a cumparat jumat din imobil, dar nu stie de unde proveneau banii si cum a reusit sa stranga aceaasta suma"
Intre timp A reuseste si face rost de copie dupa actul de vc prin care parintii lui B si-au cumparat un alt imobil (cel de 52.000 euro). O sa-l depuna in instanta de apel la termenul urmator.
Deci A ii da lui B suma de 30.000 Euro.
B nu recunoaste si invoca ajutorul parintilor lui. (o mare minciuna care se poate dovedi, ca nu le-a ramas acestora nici macar 1 euro).
B ani de zile, inainte de cumpararea a jumatate din dreptul de propriet, nu a avut serviciu.
Ce sanse are A sa castige?
La fond aceasta cerere a fost respinsa ca nefondata.

Cu respect,