Am trait in concubinaj,in urma careia a rezultat un copil in varsta de 2 ani.M-am despartit,am obtinut custodia coplilului prin ordonanta presidentiala ramasa definitiva si irevocabila fara ca tatal sa aiba drept de vizita. Nu imi plateste pensie alimentara. Acum ma ameninta ca ma amoara si ca imi fura copilul. Ce pot face eu ca mama si ce se intampla cu el daca imi fura copilul?
Daca esti angajat la o firma cu CMI pe perioada nedeterminata si dupa 4 luni si jumatate faci o viroza pulmonara, ti se da CM timp de 7 zile, iar patronul spune ca nu se plateste CM decat dupa 6 luni de la angajare. Am dreptul la acest concediu medical acordat de medicul de familie Chiar daca sunt angajata de 4 luni si jumatate? Mi se plateste acesta?
Daca mi se icheie cartea de munca cu disponibilizare ,eu ce trebuie sa fac ? Oare trebuie sa semnez o decizie..... sa fac vreo cerere catre firma ca sa-mi pot ridica cartea de munca ?
Multumesc!
Dupa ce ca nu am primit preaviz pentru disponibilizare,fiind in concediu medical legal sunt informata telefonic de un alt angajat al firmei ca am preaviz cu 10 zile in urma fata de data la care m-a anuntat, acum patroana firmei ma cheama sa fac cerere de incheerea contractului de munca cu acordul ambelor parti. Oare de ce cand mie mmi s-a spus ca face disponibilizare. Cum ar fi corect sa mi se incheie cartea de munca ? cu disponibilizare cum a spus la inceput sau cu acordul ambelor parti cum spune acum?
Se poate desface contractul de munca a unui salariat incadrat pe perioada nedeterminata fara a primi preaviz si a lua la cunostiinta de acesta?
Va multumesc!