Buna ziua!
Am nascut doi copii, din pacate n-am beneficiat de indemnizatie de crestere copil, sa inteleg ca nu intra ca si vechime in campul muncii? Multumeac mult!
Buna ziua! Va multumesc pt raspunsul prompt. As mai avea o intrebare daca se poate: daca sotul care are pfa ar renunta sa mai intre in concediu crestere copil si ar dori sa opteze pt stimulentul de insertie poate? Sau stimulentul e doar pt cei care revin la munca dupa icc? Daca el nu-si ia concediu deloc si nu-si intrerupe activitatea din pfa poate opta direct pt stimulentul de insertie? Multumesc mult!
Buna ziua! Nu se afla nimeni in situatia mea? Am sunat peste tot si primesc rasp diferite. La finante imi spun ca indemnizatia se calculeaza 85% din norma de venit anuala si nu din veniturile reale incasate lunar. In rest peste tot au zis ca din venituri se calculeaza cei 85% dar cum demonstrez ca a incasat veniturile resp cand la finante apar doar cu norma de venit? Multumesc!
Buna seara! Va rog mult daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema: peste o luna tb sa nasc, eu nu am lucrat si sotul meu avand pfa ar dori sa intre in concediu crestere copil. El are pfa cu norma de venit 14.000 lei anual, dar el incaseaza lunar 15.000 lei, intrebarea mea este cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil. 85% din norma de venit de 14.000 lei sau din media veniturilor din ultimele 12 luni? Concret daca e sa intre in paternitate cat ar lua indemnizatia? Multumesc mult!
eu lucrez pe vas de croaziera, trebuie sa platesc in romania ceva taxe la stat pt pensie sau sanatate. in perioada in care am lucrat pana acum am cumparat un apartament la care am achitat toate taxele cuvenite?
am vazut ca si persoanele fara venituri sunt obligate la plata ctrb de sanatate de 5,5% din sal min pe economie? nu stiu daca sunt obligat sau nu?sa nu ma trezesc ca tb sa platesc retroactiv impozit sau sanatatea.
sunt obligat sa platesc sanatatea retroactiv daca eu lucrez de 8 ani in strainatate? am tot vazut ca lumea primeste din urma cu 5 ani de plata l asanatate.
si am auzit ca poti fi obligat sa platesti si impozit 16% pe sumele incasate in strainatate?
eu in Romania nu am nici un venit impozabil de cand sunt plecat in strainanate? deci pot fi luat in evidenta de catre cei de la sanatate si sa ma trezesc cu o plata uriasa?
multumesc!
imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare, nu stiu daca mai raspundeti la intrebarile de pe bizzo
daca aveti timp as vrea sa ma sfatuiti ce pot face in cazul meu.
am primit o recomandata de la Casa Judeteana din Resita cu o instiintare ca am de plata o suma enorma, reprezentand contributia la sanatate ce tb platita in 2006 cand aveam incheiata o conventie civila cu un club la care eram angajat, club care trebuia sa plateasca tot ce insemna contributii, impozite, in aceasta recomandata (nu am intrat in posesia ei ca au trimis-o in orasul in care am domiciliul, dar unde nu mai lociuesc in acest moment, dar am sunat la casa de sanatate sa intreb despre ce e vorba in recomandata) cica cea mai mare parte din suma reprezinta majorarile si penalitatile pentru perioada 2006 - pana in prezent.
intrebarea mea este e legal sa-mi puna in carca atatea majorari, penalitati cand eu nici nu stiam de existenta acestei obligatii de plata, si nu am fost informat in scris si nici verbal niciodata pana astazi?nu trebuia sa primesc in 2006 o hartie ceva ca am de plata anumite contributii? eu nu stiu ce declaratii au dat la finante cei la care aveam contract de conventie, plus ca in 2006 eu stiam ca doar impozitul de 16% era obligatoriu la conventia civila nu si sanatatea.
ce pot face sa scap de plata acestei sume enorm de mare care mi se pare abuziv trimisa dupa 5 ani de zile?
astept raspuns urgent.
mentionez ca, clubul este in faliment deci nu mai pot cere sa suporte ei plata cum era prevazut in conventie, sau se poate nu stiu?
multumesc mult!