avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana Ulmanu

Activitate Ioana Ulmanu

31 lei (20 angajatorul si 11 lei angajatul)
Răspuns la discuția Pot beneficia de somaj?
Da, puteti beneficia de somaj in conditiile in care contractul de munca este desfacut cu art. 65 alin 1 (concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului). Fara demisie, fara acordul partilor, numai si numai art. 65 alin. 1
Răspuns la discuția angajare ca pensionar
Ca pensionar cu gradul 3 nu va puteti angaja decat cu jumatate de norma. Daca doriti cu norma intreaga va trebui sa renuntati la pensie. Cu jumatate de norma nu va dauneaza absolut deloc. Succes!
Din pacate singura modalitate de a mai rezolva ceva este (asa cum vi s-a si spus) contestarea deciziei in instanta.
Răspuns la discuția Cheltuieli apartament nelocuit
Chiar daca nu mai locuieste nimeni intr-un apartament, proprietarului ii revine obligatia achitarii sumelor care reprezinta cheltuielile comune (care se repartizeaza pe apartament). Acestea sunt:
- cheltuielile cu salariile personalului;
- cheltuielile cu lumina pe scara;
- cheltuielile cu intretinerea liftului (nu cu energia consumata de lift)
Aceste cheltuieli sunt, in general, cheltuieli efectuate pentru intretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz, consolidarea partilor din condominiu aflate in proprietate comuna indiviza.
Conform H.G. nr.400 din 04.02.2003 Art. 77 - Art. 81
Răspuns la discuția Reintoarcere din CIC
la "negru" logic ca nu e nici normal, nici legal sa fiti platita. Angajatorul nu este obligat sa mareasca salariile tuturor angajatilor, acest lucru fiind exclusiv la latitudinea sa. Exceptand propunerea cu plata la "negru" angajatorului nu i se poate reprosa nici o ilegalitate.
Răspuns la discuția CIM DURATA DETERMINATA
da, puteti
Răspuns la discuția somaj
Ca sa beneficiati de somaj din momentul incetarii contractului individual de munca, trebuie sa depuneti actele in termen de 10 zile. Dupa acest termen, beneficiati de somaj din momentul depunerii actelor.
Răspuns la discuția concediu postnatal
Fiti mai explicita, va rog. La ce va referiti cand spuneti "ajutor post natal"?
@dianami, nu vad rostul raspunsurilor pe care le soliciti. Sunt chiar asa de necesare pentru a da un raspuns pertinent, sau sunt necesare pentru a ne satisface curiozitatea asta ciudata, pe care o avem?! Nu cred ca este important pentru dumneata ce diagnostic are fiica doamnei Mihaela. Le doresc, atat doamnei Mihaela, cat si fiicei multa tarie si putere de a trece peste toate rautatile. Succes!
Raspunsul este, asa cum a spus si utilizatorul Alex_Munteanu, unul afirmativ. Cu multa lupta o sa reutiti.