avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Activitate stiucaru

Activitate stiucaru

Răspuns la discuția Confiscare carti
E vorba de cateva volume "Memoria Antiquitatis". Carti noi dobandite legal.
In urma unei descinderi politistii au considerat necesara confiscarea unor carti de istorie. Se poate considera acest lucru o incalcare a dreptului constitutional la educatie? Unde se poate reclama asta? Mentionez faptul ca respectiva descindere este componenta a unui dosar presupus penal. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
In anul 2012 pentru o presupusa infractiune am primit prin posta un SUP si o amenda administrativa de 500 de ron + 200 ron cheltuieli judiciare. Simtindu-ma nevinovat si cu legea de partea mea am contestat respectiva masura la procurorul superior dar si acesta a mentinut solutia. In termenul legal am depus contestatie la judecatorie si am castigat. Problema apare acum in 2013 cand m-am trezit cu conturile blocate. Cei de la financiar se infrupta cu nesimtire din banii mei pentru presupusa datorie. Si nu numai atat. Banca imi schimba banii din conturi si imi ia incredibila taxa de 20 ron pentru transfer de 50 de ron. De unde imi recuperez banii si cui trebuie sa fac plangere pentru abuz in serviciu ? Banca ma trimite la finaciar iar cei de acolo imi zic ca nu e problema lor comisioanele bancii si nici ca hotararea judecatoareasca imi iese in cateva zile. Am cheltuit si ceva bani cu transportul in localitatea de unde e judecatoria pentru ca cei de acolo nu dau decat personal hotararile. A cui e vina? Procurorii aia la cat de "informati" sunt nu afla cand pierd procesele? De ce imi umbla cineva in buzunare eu fiind nevinovat ? De ce trebuie sa stau la cozi interminabile la financiar?
Sunt posesorul unui site pe internet si am fost citat sa ma prezint la ANSPDCP. Mentionez ca site-ul respectiv l-am inregistrat pe persoana fizica si in el sunt prezente date luate de la registrul comertului referitoare la infiintarea a unui numar de 7 firme. Pot astfel de date a fi considerate date cu caracter personal din moment ce registrul comertului le ofera oricui solicita acest lucru ? Pe langa registrul comertului mai sunt si alte site-uri pe internet care ofera aceste informatii. In dreptul fiecarei persoane apare
1) numele
2) adresa
3) cetatenia
4) data nasterii
5) locul nasterii
6) Total aport
7) Nr. total actiuni / parti sociale
8) Procent beneficii si pierderi
Prezentele date nu sunt modificate si sunt asa cum le-am preluat de la registrul comertului. Pot fi acuzat de ceva ?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Discuție Daune sau vise?
In cursul anului 2011 am fost acuzat de o fapta penala de un politist zelos din alta localitate. Mai mult cu acea ocazie mi-a fost confiscat un aparat pe care l-am recuperat dupa mai bine de 16 luni. Procurorul mi-a dat o amenda administrativa iar prim-procurorul a mentinut decizia. In instanta am obtinut si anularea amezii iar decizia este definitiva. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot obtine despagubiri pentru cele 3 drumuri facute de mine in cealalta localitate? Pot obtine despagubiri morale pentru faptul ca numele meu apare in presa? Pot obtine despagubiri pentru faptul ca aparatul a stat in custodia lor si nu m-am bucurat de el?
Si daca da pe cine si unde sa dau in judecata ? Pe politistul zelos care a facut dosarul, pe ipj, sau parchetul respectiv? Cum imi sterg numele din ziare? Le dau o copie dupa solutie si ii rog frumos sa publice si o dezmintire sau cum ? Multumesc anticipat pentru rabdarea de a-mi citi randurile si pentru eventualele sfaturi.
Răspuns la discuția Accident pe trecerea de pietoni
Am fost martor tot acum 3 saptamani la un accident pe o "trecere de pietoni" intr-o zona aflata in modernizare. Lipseau dungile de pe asfalt si semnul de trecere iar din punctul meu de vedere soferului nu i se putea reprosa nimic. Daca nu esti din zona nu ai de unde sa stii ca acolo e (era) trecere.
Răspuns la discuția Accident pe trecerea de pietoni
amonaa a scris:

Acum 3 saptamani mama mea a fost lovita pe trecerea de pietoni in timp ce traversa regulamentar.

In ce zona a fost lovita ?
Răspuns la discuția Incepator in \"infractiuni\"
r.gabi a scris:

Despre ce fel de echipament este vorba ?
De ce considerau ca savarsiti sau ati putea savarsi o infractiune ?
Ati fost audiat de politisti ?
Numai la politie sau verificand la parchetul competent puteti afla daca a fost intocmit un dosar si daca acesta a fost inaintat procurorului.
Puteti formula plangere impotriva politistului ,in functie de abaterea sau de fapta comisa de acesta.
Oricum trebuiesc mai multe lamuriri pentru un raspuns complet

Este vorba de un detector de metale pe care il detineam cu autorizatie. Au vazut probabil la televizor multe reportaje cu "cautatorii de comori". Mi-au luat detectorul si mi-au eliberat o "dovada" si au scris pe o foaie imprejurarile in care ne-am intalnit si pe care am semnat-o. Initial am crezut ca vor sa verifice autorizatia de detinere a detectorului dar vad ca de 3 luni nicio veste. Legea intr-adevar incrimineaza fapta de a cauta comori in sit-uri arheologice (si prevede confiscarea detectorului) dar pe teritoriul localitatii respective NU EXISTA nici un sit arheologic. Imi poate raspunde cineva punctual la intrebarile de mai sus? Multumesc.
Acum 3 luni am fost reperat de o patrula de politie care a presupus ca eu comit o "infractiune" si cu aceasta ocazie mi-a fost confiscat un echipament pe care il detineam conform legislatiei in vigoare. Politistii respectivi m-au si dat a 2-a zi presei ca pe un mare infractor si ca o mare realizare a lor pe plan local iar in articolul respectiv din ziar scria ca am dosar penal (acest lucru nu mi-a fost specificat personal). L-am contactat telefonic lunar pe respectivul inspector de politie dar ma tot amana pe motiv ca nu a primit un raspuns de la procuror. Intrebarile mele sunt:
1) In cat timp un procuror este obligat sa citeasca si sa ia o decizie eventual sa dea un raspuns.
2) Cum pot verifica ca politistul a trimis dosarul mai departe? Este o lista undeva?
3) Pot face plangere impotriva politistului ? Cum il pot obliga sa-mi restituie echipamentul?Un politist poate confisca ceva de capul lui sau trebuie o sentinta ?

Multumesc.
Revin cu intrebarea daca exista un avocat sau cunoasteti un avocat din constanta dispus sa preia acest caz. Multumesc.