avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate puf3056

Activitate puf3056

Termenul pe care o autoritate îl stabileşte (în timp/zile) se referă în mod obligatoriu la zile calendaristice sau zile lucrătoare ?
Am facut o plata online pentru chirie si banii au fost folositi la altceva de catre cel ce i'a primit. In Anglia s'a ìntâmplat. Ce pot face ? Poliţia poate recupera paguba ?
Pensionar militar, soția casnică (56 ani ). Ce obligații financiare revin pensionarului în cazul divorțului ?
Răspuns la discuția Certificatul de mostenitor
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul pe care mi l-ati dat. Ce se intampla daca parte din bunurile imobile au fost instrainate catre unul din copii, desi tatal suferea de amnezie cronica sau Alzeimer cum se spune mai nou.
1.Tatal meu a murit recent. Mama traieste, suntem trei copii. Cine are dreptul sa solicite certificatul de mostenitor, in ce termen, cam care sunt taxele in prezent. Ce se intampla cu bunurile imobile comune ale sotilor. Care sunt cotele care sunt pe categorii/clase de mostenitori.
2. Este adevarat ca din ianuarie 2014 toate pensiile s-au majorat ? Care este baza legala ? In ce cunatum/procent ?
Notarul mi-a dat adresa catre instanta pentru solutionarea situatiei, cred ca pentru ca urgenta este deblocarea conturilor bancare ale sotului decedat in vederea intretinerii membrilor familiei in viata (sotia fara venit, copilul major student in anul II, iar cel mic 16 ani elev in anul III de liceu, toti cu resedinta in afara tarii, cea mai urgenta fiind chiria pentru apartament !) Vacanta magistratilor m-a determinat sa ma prezint la judecatorul de serviciu care mi-a solicitat (recomandat sa deschid actiunea succesorala). Ce trebuie sa fac, sunt novice in acest domeniu ! Decesul a avut loc dupa o convalescenta de 45 de zile, sotia si copii nu au fost si nu sunt pregatiti pentru demersuri juridice de durata in tara. Pot ramine doar 15 zile incepand cu 05.08.a.c.
Dupa decesul sotului, sotia, mama a doi copii, unul major si celalalt minor, m-a imputernicit s-o reprezint la serviciul de autoritate tutelara al primariei pentru a fi desemnat curator special pentru copilul minor, urmand in continuare sa-l asist la dezbaterea succesorala dupa defunctul sau tata. Care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac in lipsa familiei ce in prezent nu este in tara pentru declansarea actiunii de dezbatere succesorala ?
O speta pe care eu o categorisesc cel putin "ciudata " este urmatoarea :
Sfarsit de saptamana (ca sa nui folosesc termenul englezesc incetatenit mai ceva si mai de timpuriu decat uzualul OK !), dimineata pana in ora 08.00. Parcarea din fata unei primarii comunale. Un tanar isi lasa masina pentru a intra la prietena sa. Un alt tanar il apostrofeaza si-i cere sa-si ia masinadin parcare, pretinde ca este politist comunitar(nu este imbracat in haina statului). Soferul il impinge mai incolo. Uuups !
Reclamatie la parchet din partea tanarului fara uniforma pentru "ultraj", certificat medicolegal pentru un numar de zile de ingrijiri medicale, pe care le indeplineste la serviciu, fiind pontat si remunerat prezent la munca. Pasii neabatuti ai justitiei continua vreme de 13 termene de judecata, dupa care "amorezul" naravas isi da seama ca aparatorul ales juca la doua capete ca sa nu zic la "cacealma" ! Urmarea fireasca este angajarea altui avocat care incepe cu : recuzarea completului de judecata care nu a admis nici o proba din cele solicitate de acuzat, apoi solicitarea prezentarii in instanta a planului de paza al localitatii, programul orar al activitatii politistului comunitar, pontajul pe luna respectiva, persoana din consiliul primariei care este obligata sa faca selectionarea, pregatirea, indrumarea si controlul politistilor comunitari, avizul organului de politie, planificarea si rezultatelor controalelor proprii si comune cu organul de politie, etc.
Dupa judecarea in sala de consiliu, completul desemnat retine documentele in copie ce s-au prezentat si desi avocata acuzatului sesizeaza ca documentele sunt corectate/contrafacute si solicita instantei sa se solicite originalele, ramane in pronuntare. Hotararea estre nefavorabila acuzatului, care la fel ca si parchetul orasenesc fac recurs. Stupoare, la primul termen completul de judecata farmat din trei judecatori, fara sa admita nici un mijloc de proba din cele solicitate de acuzat, intr-o zi de joi dupapranz ramane "in pronuntare", iar sambata la ora 17.00 cand am accesat site-ul tribunalului, hotararea produce surpriza majora : Se respinge recursul parchetului, dar si al acuzatului care este condamnat cu executare la 8 luni inchisoare. Luni la 08.00 organul de politie cu mandatul se prezinta la domiciliul tanarului. Sa nu spunem vreodata ca unde-i lege este loc de tocmeala !
Daca tanarul a gresit, parchetul ce a facut gresit daca a facut recurs in ideea ca cercetarea judecatoreasca nu era finalizata, aparusera elemente noi, ioar altyele au fost neluate in considerare/neglijate. Parchetul este organ public, daca a gresit la cat este condamnat procurorul care a instrumentat cauza? Este in interesul cui faptul ca nu mai exista in aceasta cauza/speta cai normale de aparare ? Asta este reforma in justitie? Sa nu admiti nici una din probele solicitate, pentru ca este o probleme "domestica" aparuta in "parohia" si cu pupila unui primar influient politic si etnic ?
Socrul meu, veteran de razboi a mostenit impreuna cu fratii si surorile lui mai multe suprafete de teren intra si extravilan. Care sunt pasii obligatorii pe care trebuie sa-i faca ?
M-am deplasat la instanta ca intervenient fortat. Am trimis prin posta xerox dupa bonurile de alimentare a masinii, solicitand returnarea lor. In hotarare nu sunt evidentiate. Ce pot face ?