Buna ziua!
Mama octogenara obtine un venit din arenda, dobanzi bancare, chirie in quantum de 14000 Ron in anul 2019, conform declaratiei de venit. De remarcat ca raportarea arendei s.a facut deficitar, suma reala fiind sub 12000 Ron. Anaf.ul a emis nota de conformare in care cere intrarea in legalitate prin fortarea platii Cass pe anul 2019, la un salariu minim de 2080 Ron, pe o durata de sase luni in quantum de 1248 Ron. De remarcat ca, contribuabilul nu depaseste suma total de 12 salarii minime in anul 2019. Anaf.ul , in urma petitionarii, justifica impunerea, prin faptul k , contribuabilul nu este exceptat conform art 154 Codul Fiscal, incadreaza persoana la art 170, iar la baza de calcul aplica art 174, cu 18, unde se specifica ca: daca contribuabilul nu a avut calitatea de salariat in anul precedent, si are venit chiar si sub pragul de 12 salarii minime , este obligat la plata Cass, pe o perioada de 6 luni. De luat in calcul obligativitatea arendasului de a opri la sursa toate taxele aferente contractului de arendare. De precizat ca mama este pensionara, oferindu.i calitatea de asigurat Cass. Deci:
Cum poate impune Anaf plata unei taxe daca nu exista un prag definit, de ce fiscalizeaza abrupt categoria de pensionari? (Eu stiu ca sunt exceptii)
Aredasul are obligatia de a retine la sursa astfel de taxe?
Buna ziua,
Mama are un contract de arendare semnat cu o societate comerciala care nu mai exista. Societatea a fost preluată de o alta societate, să înțeleg că acest contract a fost automat preluat de noua societate? Nu este necesară o înștiințare scrisă cu acordul explicit al proprietarului? Daca contractul original este semnat cu o alta societate, nu este null și neavenit?
Buna ziua,
S.a efectuat o reparatie prin procedura amiabila cu RCA, soferul nefiind de vina, intre mine si sofer existand un contract de comodat eu nefiind in tara, ideea este k a iesit prost, toate documentele au fost derulate prin semnatura comodatorului el nefiind proprietar, in contractul de comodat se specifica " cunoastem faptul ca acest act nu transmite proprietatea automobiluii" dar si ca "comodantul este tinut sa pazeasca si sa conserve bunul", nu se prevede nicio clauza de reprezentare in aceste spete gen RCA, cu asiguratorul cat si societatea de service. Intrebarea mea este: Este legala aceasta peocedura doar in baza actului de comodat, as putea relua k proprietar procedurile de reparatie in nume personal? Va multumesc!
Buna seara, as dori sa stiu daca o persoana ce beneficiaza de statutul legii 118/ 1990 cu drepturi depline este scutita de plata impozitului pe un autovehicul personal, taxe si impozite locale, Primarie. Va multumesc!
Salut,
Este de vorba de o despagubire materiala de tip financiar ce urmeaza a fi platita de ANRP, precizez k exista o sentintza definitiva eliberata in Ian 2008, as dori sa stiu daca suma stabilita pentru a fi platita de catre statul Roman, este sau va fi indexata conform ratei inflatiei pe ultimii cinci ani, o rata destul de mare,sentintza defineste suma in ROL, fara a speicifica obligativitatea indexarii din partea statului, daca nu exista legislatie in acest sens as dori sa stiu cum pot obtine aceasta indexare, actiuni, adrese, procese, etc.., Va Multumesc.
Va Salut,
Am gasit un apartament de vanzare care urma a fi executat silit, in urma unei hotariri judecatoresti definitive, apartamentul a fos atribuit sotului cu obligatia platii unei sulte (aprox jumatate din suma de vanzare), procedura dupa cite am inteles este ca un executor desemnat in cazul de fata de sotie ( sotia am inteles ca este in Italia), sa obtina si sa transfere sulta catre beneficiar, domnul executor a eliberat un process verbal catre notar prin care atesta incasarea sultei si dreptul sotului deplin de a semna vanzarea imobilului, actele s-au semnat luni, au existat mici probleme de exemplu doamna de la funciar nu a vrut sa degreveze de sarcini apartamentul pe carte, aceasta intimplindu-se dupa ce executorul a discutat personal cu dinsa, inainte de semnat si doamna notar a ezitat deoarece sulta nu s-a platit beneficiarului, executorul spunind k legal trebuie sa tina banii 15 zile de la efectuarea platii sultei, inteleg k daca nu ajunge sulta la beneficiar am o problema chiar mare, ma intereseaza cum aflu daca executorul in cauza este legat contractual de beneficiar, cum verific efectiv daca banii au ajuns in posesia doamnei, a beneficiarului, si daca din experienta dvs anterioara am motive serioase sa ma ingrijorez ??? Va Multumesc.
Revin imi cer scuze, eu doresc achizitionarea unui apartament, apartamentul se supune executarii silite dupa data de 18 Apr in urma unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila al unui proces de divort, sotul poate semna actul de vanzare cumparare dar exista si o sulta catre sotie (sotia nu vine la semnat), am vb si cu executorul judecatoresc, dinsul mi-a spus k din momentul ce se achita sulta intr-un cont al executorului, cu chitanta se face un proces verbal care consemneaza plata sultei, dupa care se transfera dreptul de proprietate sotului care poate semna actul de vanzare cumparare, ma intereseaza daca actul rezulat este legal si daca sotia poate ataca cu succes actul rezultat in instanta, sau daca este obligatoriu ca sotia sa se prezinte la semnat ea fiind plecata din tara. Va Multumesc !!
Doresc sa cumpar un apartament, proprietarul este divortat, in urma divortului el trebuie sa achite o sulta substantiala fostei sotii, idea e k ea nu poate veni la semnat, el spune k un executor judecatoresc va semna pentru ea. Doresc sa stiu daca solutia oferita este perfect legala, daca eu in calitate de cumparator sint 100% acoperit, si daca actul rezultat poate fi atacat in instanta in orice fel?/ Va Multumesc, Dan