Procesul pentru recalcularea cotelor de intretinere este pe rol la judecatorie,dar pentru ca expertul contabil desemnat de catre judecator si platit de mine, timp de un an a taraganat predarea expertizei,cu toate ca a fost amendat de doua ori,am hotarat sa vand apartamentul deoarece din cauza expertului s-au acumulate sume importante ca penalitati.In plus doresc sa plec din tara si vreau sa pun punct acestei situatii.Presedintele nu doreste sa elibereze adeverinta nici daca platesc ,am facut plangere penala la politie deoarece se poate incadra la abuz in serviciu,am incercat pe cale amiabila sa stingem acest conflict,dar mi-a declarat ca doreste sa se razbune,ca sa pierd cumparatorul.
In legatura cu contestarea listei de intretinere lunare in termen de 10 zile,am facut-o si pe aceasta,dar raspunsul presedintelui a fost ca nu doreste sa-mi raspunda,ca documentele le voi vedea doar daca il dau in judecata,de aceea am ajuns sa cer recalcularea listelor in instanta.
De multe ori persoanele alese in comitetele executive intr-o asociatie ,sunt paralele cu obigatiile pe care le au sau sunt de forma,in cazul acesta este o gasca ca sa le spun asa,care face legea in bloc profitand de naivitatea,indiferenta oamenilor.
I-am dat termen legal de eliberare a adeverintei,dar daca nu o va face voi fi nevoita sa deschid o actiune cu obligatia de a face.Pentru aceasta doream un sfat si un model de actiune.
Va multumesc.
Din pacate nici un notar nu incheie un contract de vanzare -cumparare doar in baza acelei declaratii,toti doresc adeverinta din care sa reiasa clar daca apartamentul are sau nu datorii.Chiar si in cazul in care apartamentul are datorii tor se solicita adeverinta,cu suma datorata semnata de presedinte si administrator.Singura solutie este sa-i dau in judecata pentru a putea sa-mi vand bunul,dupa legea din Romania,trebuie sa-mi dea altcineva voie sa-mi vand apartamentul.Eu depind de .....si am sa pun puncte pentru apelativul pe care il merita,pentru a putea sa-mi vand apartamentul,deoarece presedintele nu doreste sa si indeplineasca atributiile de serviciu.
Doresc sa deschid o actiune impotriva asociatiei de proprietari deoarece presedintele refuza sa elibereze adeverinta necesara vanzarii apartamentului.Am datorii la cotele de intretinere,am dat in judecata asociatia pentru recalcularea lor,dar renunt si voi plati suma datorata pe lista de intretinere.Presedintele asociatiei se considera ofensat si nu doreste sa elibereze adeverinta din care sa reiasa daca apartamentul are sau nu datorii.
As dori un model pentru obligatia de a face,pentru eliberarea adeverintei,ce articole sa indic si daca exista posibilitatea acordari acelui termen de 15 zile pana la primul termen,la urgenta.
Va multumesc.
Cumparatorul este de acord cu acest lucru,doar ca problema este la presedintele asociatiei si administrator pentru ca nu doresc sa-mi elibereze adeverinta nici daca se va plati datoria,sunt ofensati pentru ca am solicitat primariei un control financiar - contabil,in urma caruia Ie-au gasit destule nereguli si din cauza aceasta imi spun ca adeverinta o sa-mi fie eliberata peste doi ani sau niciodata.
Ce pot face in aceasta situatie cand aceste doua persoane sunt de rea credinta? va dati seama ca cel care cumpara ramane cu banii dati,eu nu pot sa-i inapoiez pentru ca platesc restantele,ce vina are saracul om care doreste sa cumpere un apartament si se trezeste fara o parte din bani?
Doresc sa vand apartamentul pe care il detin, iar pentru aceasta am nevoie de adeverinta de la asociatia de proprietari din care sa reiasa situatia la zi a platilor cotelor de intretinere.Cumparatorul apartamentului este de acord sa preia apartamentul cu datoria pe care o am la intretinere,am toate documentele necesare,dar din cauza ca presedintele asociatiei nu doreste eliberarea adeverintei in care sa specifice suma datorata nu pot vinde apartamentul.
Doreste sa ceara suma restanta in instanta si executarea silita a apartamentului.Ce pot sa fac ca sa pot obtine adeverinta si ce pot pati aceste persoane rau voitoare care imi aduc un prejudiciu patrimonial deoarece cumparatorul mi-a dat termen o saptamana pentru a obtine adeverinta in caz contrar isi cauta un alt apartament.
Prin neefectuarea vanzarii,eu pot pierde un pret bun al apartamentului,la urmatoarea tranzactie sa nu mai obtin un pret avantajos si in afara de aceasta penalitatile la cotele de intretinere vor creste in continuare.
Va rog daca pot primi un raspuns din partea unui avocat sau jurist.
Am un proces pe rol cu o asociatie de proprietari si am cerut in instanta un expert contabil pentru recalcularea listelor de intretinere pe ultimi 3 ani,un an nu este platita cota de contributie pana la recalcularea listelor.Instanta a desemnat un expert in iunie 2012 si i s-a dat termen pentru a depune expertiza in luna septembrie.Am sunat expertul in tot acest timp si mi s-a raspuns de catre secretara ca este plecata in luna de miere,in luna septembrie era in medical ,iar la termen a solicitat o amanare pe motiv ca nu a avut timp.La urmatorul termen a solicitat a doua amanare,iar la al treilea termen a depus la dosar o expertiza in care lipsea un an,calculul penalitatilor era total eronat,iar la verificarea modului in care s-au calculat listele de intretinere a copiat efectiv sumele afisate la avizier de catre asociatie.La obiectiunile mele scrise instanta a cerut o explicatie a modului cum s-a realizat expertiza si o intregire a expertizei pe perioada lipsa.Am ajuns in februarie 2013 iar la termen experta nu a depus nimic,instanta a amendat-o si a dispus alt termen in martie.
Si asa se face aproape un an si eu nu am rezultatul expertizei penalitatile curg pentru sumele restante si experta nu raspunde nici acum la telefon si nu este nici la birou.
Imi puteti spune ce sa fac impotriva aceste experte,pentru pagubele aduse si ce pot cere in instanta,eventual sa refuz aceasta experta?
Expertiza inainte de a fi depusa in instanta trebuie sa treaca pe la CECCAR pentru stampilele dansilor?
Multumesc
Se poate revoca o donatie a unui teren facuta la un cabinet notarial?
Au murit bunicii si partea care-i revenea mamei ( succesiunea nu s-a facut nici acum dupa 12 ani de la moartea lor ) din teren i-a cedat-o fratelui care avea nevoie de bani pentru un tratament.Fratele a murit acum cinci ani fara a mai apuca sa vanda terenul ,iar mostenitorii fratelui (nepotii) au anuntat-o pe mama ca doresc sa vanda ei si ca ea nu mai are dreptul la teren.Deoarece mama a cedat drepturile ei doar spre beneficiul fratelui doreste ca sa revoce acest act si cum se poate face aceasta,deoarece nu are nici o copie dupa document iar mostenitorii nu doresc sa il dea.
Multumesc pentru raspuns.
Lucrez la o firma care are pretentii ca este serioasa,dar care plateste mai putin decat salariul mediu pe economie.La angajare ni s-a spus verbal ca vom beneficia de prime din trei in trei luni si marire de salariu dupa un an.
Ulterior am aflat ca nu este nimic adevarat si ca firma este tot timpul prezenta cu anunturi de angajare deoarece foarte multi pleaca singuri dupa o scurta perioada de timp si asa dupa un an am ajuns printre cei mai vechi din firma.
Puteti sa-mi spuneti ce beneficii sau deduceri are firma deoarece angajeaza mereu personal?
Multumesc.
La inceputul anului 2011 s-a tinut adunarea generala a proprietarilor din asociatia blocului si s-a intocmit ulterior sedintei procesul verbal .Am contestat in instanta procesul verbal al adunarii generale ,care a fost depus de catre presedintele asociatiei la dosar fara a avea semnaturile presedintelui si comitetului executiv asa cum prevede legea 230/2007.O alta familie din bloc a fost data in judecata pentru restante iar la dosar a fost depus acelasi procesul verbal care avea adaugate semnaturile presedintelui si a doi membri din comitet dintre care una era cu virgula si semnatura unei persoane necunoscute care nu face parte din comitet.
Comparand alte doua procese verbale din ani diferiti mi-am data seama ca si semnaturile unor membri proprietari in bloc nu corespund de la o sedinta la alta.
Deoarece eu nu am decat copiile depuse de catre presedintele asociatiei la dosar si am aflat ca se mai afla si alte copii la primaria de sector care contine prima varianta a procesului verbal fara semnaturi,pot face plangere penala pentru fals si uz de fals deoarece au adaugat semnaturile ,plus ca o persoana care a semnat nu face parte din comitetul legal ales si semnaturile altor membrii nu corespund?
Va multumesc.
Asociatia de proprietari a tinut o adunare generala de care am aflat dupa ce au trecut cele 45 de zile in care mai puteam sa fac contestatie la judecatorie.Am inaintat o actiune la judecatorie pentru anularea hotararilor adunarii generale bazandu-ma pe Decizia Curtii Constitutionale nr.670/18.05.2011,referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a prevederilor art.25 alineatul 4 si ale art.26 privind infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari.
Imi puteti preciza daca este corect modul in care am introdus actiunea?
Va multumesc.