avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate bontassorin

Activitate bontassorin

Buna ziua !

Obiectele de inventar introduse intr-o firma se amortizeaza contabil in aceeasi luna .
Cum se face daca se doreste iesirea lor fizica din evidenta firmei :
1. cu factura de iesire de 1 leu + TVA ?
sau
2. pe baza de proces verbal de casare ?
Buna ziua !

Ce documente trebuiesc si caror institutii trebuie sa te adresezi in cazul in care conform leslatiei in vigoare vrei sa vinzi o societate comerciala in care esti unic actionar , care are atit debite de incasat cat si datorii astfel incat legal noul cumparator sa preia el raspunderea juridica a firmei ?
Buna ziua !

B.S. din Bacau am fost angajat pe durata nedeterminata la data de 08.03.2007 la SC X din Bucuresti iar la data de 08.07.2007 am plecat prin demisie din urmatoarele motive : plata salariu minim pe economie 880 lei brut + bonusuri primite la negru fara explicatii scrise respectiv refuz de mi se da contractul de munca in original ; cartea de munca imi este data cu deplasare financiara personala BC-B -BC dupa 1 an de zile de certuri , personal si nu prin curierat la maxim o luna de la demisie . Dupa primirea cartii de munca aflu cu stupoare ca functia pentru care trebuia sa fiu angajat pe contract si carte de munca este de agent vanzari si nu director zonal vanzari , respectiv salariul negociat nu era cel minim pe economie .
Vreau sa deschid actiune in instanta pentru uz de fals folosire semnatura privata in semnarea contractului de munca nesemnat de mine cu SC X , deoarece nu avrut sa imi dea un exemplar pentru a nu a vea proba ca nu a fost inregistrat la timp la ITM si pentru a putea sa-mi treaca ce functie vor ei in contract si deasemenea ce salariu minim vor ei .
Doresc sa aflu urmatoarele :
1. cu ce actiune deschid in instanta actiunea de uz de fals a semnaturii personale in contractul de munca cu SC X , respectiv inlocuirea functiei de director vanzari negociate la interviu cu agent vanzari pe cartea de munca ( respectiv contract de munca pe care nu il am personal deoarece intentionat nu mi-a fost dat ) ?
2. pentru daune morale pot sa-mi aleg suma ( care este valoarea maxima ) si daca sint obligat de instanta sa platesc la aceasta suma aleasa ca dauna taxa de timbru , desi nu sigur ce pot recupera din ea ?
3. Catre care instanta ma adresez ( judecatorie sau tribunal ) ?
4. ITM Bucuresti este obligata sa trimita copie conform cu originalul la cererea mea sau a instantei pentru a dovedi ca specimenul de semnatura al meu nu corespunde cu semnatura falsa data de angajator ?
5. Pe cine dau in judecata SC X sau persoana care raspunde de angajari al SC X pentru uz de fals semnatura privata , desi contractul se semneaza de obicei e administratorul unei firme ?
6. Ce sanse de castig sint avind in vedere ca actiunea a fost in perioada 08.03.2007 - 08.07.2007 ?
Buna ziua !
X deschid proces de iesire din indiviziune pentru terenuri ( intravilane si extravilane ) si case dupa care instanta stabileste expertize pt. constructii respectiv topo datorita neintelegerii verbale cu mostenitorii ; in urma acestor expertize este posibil juridic ca fiecare parcela de teren intravilan sa nu fie impartite in 6 sau 8 loturi deoarece nu mai au valoare comerciala si sa fie dat la schimb teren intravilan sau extravilan din alt lot , conform valorii financiare stabilita de evaluator prin compensare ?
Din 1988 si pina in prezent am cheltuit ~ 70000 lei pentru intretinere casa ( refacut rezistenta caselor , schimbare geamuri , usi , garduri ) , bani pt. medicamente aferente unui mostenitor decedat pe o perioada de 6 ani , cheltuieli inmormintari parinti , constructie fintina , plati impozite pt. toata proprietatea desi fizic am folosit si folosesc doar o parte din ea conform intelegerii verbale dintre mostenitori
Ce fel de martori ( se admite un anumit grad de rudenie ) pot sa duc in instanta pt. dovedirea cheltuirii sumei de ~ 70000 lei in decurs de 22 de ani pentru a fi luata in calcul aceasta suma pentru compensare cu ceilalti mostenitori asupra terenurilor si caselor de impartit ?
Buna ziua !
SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) si stabilit in incheiere de instanta ( primul termen - somatie , al doilea termen - investire formula executorie ) ca admitere cerere formula executorie ; precizez de la primul termen am depus documente justificative ( factura penalitati pentru marfa cu probleme grave de calitate ( procese vebale si instintari facute catre SC Y ) returnata dupa 1 an de zile si neplatita si bonusuri neprimite ) ca eu SC X sint prin compensare financiara cu SC Y cu sold zero . Pentru termenul al doilea , adica investire cu formula executorie judecatoria nu imi trimite nici un document postal de instiintare termen , motiv pt. care nu am putut sa fiu in sala sa ma apar , respectiv documentele trimise la dosar pt. dovedire reziliere contract , sold zero prin compensare ( factura penalitati conform contract ) nu sint analizate pentru a lua o decizie corecta .
Care este termenul limita de recurs si cui ma adresez ( judecatorie sau tribunal )
Ce sanse de risc decizie negativa pot fi pentru mine SC X :
Buna ziua !
Doresc sa aplic acesta masura si vreau sa stiu urmatoarele :
1) daca suma maxima pentru 2011 este de 40000 EUR sau a ramas tot 25000 EUR ?
2. pot obtine contract de arenda pentru un teren in zona rurala in baza acordului tuturor mostenitorilor al unui titlu de proprietate ( marea problema in zona rurala este ca la terenuri agricole extravilane mostenitorii nu au dezbatere succesorala facuta datorita taxelor mari ( justitie / notariat , cadastru expert ) ) ?
Buna ziua !

Detin titlu de proprietate pe 11 parcele de terenuri in zona rurala in care sintem 3 mostenitori .
Se poate simplifica actiunea de succesiune la judecatorie in numele meu ( cheltuieli taxa de timbru , avocat , expert cadastru , stres cu prezentarea la fiecare temen al procesului cu prezentarea sau nu a mostenitorilor ) daca merg la notariat toti mostenitorii si ceilalti 2 mostenitori declara ca sint deacord sa renunte la 3 parcele de terenuri definite in titlul de proprietate in favoarea mea ( mostenitorul 3 ) iar eu sint deacord sa renunt la celelalte 8 parcele de teren definite in titlu in favoarea lor ?

Scopul final este de a deschide proces de succesiune la judecatorie pe cheltuieli reduse ( taxa timbru , avocat , expert cadastral ) doar pe cele 3 parcele de terenuri din titlu , in baza documentului notarial prin care reiese ca ceilalti 2 mostenitori renunta la cele 3 parcele in favoarea mea.

In cazul in care aceasta procedura la notariat este posibila , in baza acestui document notarial pot sa dau in arenda pe 10 ani , o cota parte dintr-o parcele ( una din cele 3 parcele ) unuia din fiii mei pentru a putea sa se instaleze la tara cu programul 112 , primul fermier ?

Buna ziua !

Sint mostenitor pentru parcele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv doua case tip vechi ( din valatuci ) si doresc sa deschid actiune in tribunal de succesiune ; in cazul mentionat sintem in viata 2 mostenitori , respectiv 4 decedati , conform certificatelor de mostenire si titlului de proprietate . Doresc sa aflu urmatoarele lucruri despre procedura de succesiune prin tribunal :
1. care este valoarea procentuala ( taxa de timbru ) pentru parcelele de terenuri extravilane si intravilane , respectiv cele 2 case tip vechi ( din valatuci ) , respectiv cum se face evaluarea terenurilor si imobilelor pentru calculul taxei de timbru ;
2. cum se deschide actiune in instanta daca pentru mostenitorii de dupa decedati se stie nume , prenume , locatie judet din tara sau tara straina unde este dar nu se stie exact adresa , respectiv nu se poate obtine cerificatul de nastere copie al acelui mostenitor ? ce influenta negativa poate avea asupra lungirii procesului de succesiune ?
3. Ce probe trebuiesc aduse in instanta , in cazul in care unul din mostenitori a trebuit sa suporte singur cheltuielile de inmormantare , pomeni , refacere rezistente interioare case , izolatii case , usi , geamuri , parchet , lambriuri , prize , intrerupatoare , instalatie electrica imbunatatita , fintina , WC exterior , garduri din metal si lemn , impozite case + terenuri ?
4. Aceste cheltuieli suplimentare se scad ca valoare din drepturile de proprietate valorice care revin fiecarui mostenitor dupa procesul de succesiune impreuna cu cheltuielile de judecata pentru procesul de succesiune ?
5. In cazul in care nu se doreste faramitarea parcelelor intravilane din zona caselor se poate da la schimb valoric teren extravilan sau este obligatoriu bani sau acea parcela de teren intravilan ?
6. Cat poate dura un proces de succesiune daca nu se stie exact anumite domicilii ale unor mostenitori de dupa decedati ( se stie doar nume , prenume si locul nasterii , respectiv in unele cazuri nu se reuseste a se obtine copia de certificat de nastere al unui mostenitor de dupa decedati ) ?

Astept respectuos un raspuns !