avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate crissruc

Activitate crissruc

Buna ziua,
in situatia intrarii in insolventa a unei sc, in afara de inscrierea la masa credala, mai sunt si alti pasi de urmat pentru fostii salariati care nu si-au luat toate drepturile?
Facilitate de impozitare acordata pt salariat la 2 societati de constructii
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o lamurire in privinta unui salariat care are la functia de baza (8 ore)in domeniul constructii un brut lunar de 30.000 lei, Este angajat part-time ( 2ore) la o a doua sc cu profil constructii, cu un venit brut de 10.000 lei.Facilitatea privind impozitarea salariului se va aplica separat si pentru a doua societate? Mentionez ca ambele indeplinesc conditiile privind cifra de afaceri pe profil constructii.
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.In perioada de proba am avut un salariat detasat, caruia prin desare i s-a suspendat contractul.Aceasta detasare prelungeste perioada de proba cu numarul de zile in care a afost detasat sau nu?
Va multumesc frumos.
"Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces ,la cerere,la orice document al acesteia
"

Adica trebuie sa fie o cerere scrisa sau verbala ? Cum trebuie sa fie cererea ? Si la cine trebuie depusa cererea .Si in cite zile trebuie raspunsul ?
Daca la adunarea generala a proprietarilor au fost alesi un presedinte, un vicepresedinte si 5 membrii in comitetului executiv(sefi de scari)si dupa 3zile unul din ei a renuntat ,mai este legal sa se ia hotarari cu cei 4 membrii ramasi si pentru cea de a 5a scara ?
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Sunt presedinte de asociatie si am propus la adunarea generala expertiza tehnica a constructiei.Membrii comitetului executiv au aprobat si sunt de acord cu suma dar o parte dintre locatari nu sunt de acord.Este legal sa semnez demararea contractului cu expertul ?Mentionez ca blocul este nou si dorim preluarea patrimoniului.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns in privinta posibilitatii trecerii unui salariat (inspector SSM ) de la 8 ore/zi la 6 ore/zi, in cazul unei societati cu 130 de angajati si serviciu de protectia muncii extern.Se poate ?
Va multumesc.
Data de la care se produc efectele este prima zi de activitate cf cim adica 30.01.2012.
Buna ziua, va rog, care este temeiul legal in baza caruia stagiu de cotizare pentru un salariat cu cim partial (2 ore/zi) este calculat ca si al unuia cu cim 8 ore/zi .Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un raspuns referitor la situatia in care un angajat cu CIM determinat a avut un accident de munca si se afla in concediu medical, acest medical se va mai prelungi cu siguranta dar intre timp va inceta de drept contractul.Intrebarea mea este daca va intra in posesia sumelor aferente perioadei de medical dupa incetarea CIM.
Va multumesc anticipat.