Am o intreprindere individuala a carei activitate am suspendat-o la Reg. Comertului in 24.01.2013, dar nu am stiut sa o suspend si la Finante. In 2014 am avut o proprire de 4800 lei pe cont, bani pe care i-am trimis la Finante si am dus si declaratiile conform carora reiesea ca intreprinderea individuala este suspendata. Mi s-au facut recalculari si s-a ajuns la concluzia ca mi s-a inapoiat 2614 lei si restu nu se mai inapoiaza din cauza ca am dus declaratia cu intarziere. Exista vreo lege care stipuleza ca ei au voie sa nu inapoieze banii daca declaratia se depune cu un an si 3 luni mai tarziu?
Ma aflu intr-o situatie mai ciudata si nu shtiu exact cum sa abordez concediul de maternitate si cel de crestere copil. Sunt angajata cu 8 ore , dar in afara de asta am o intreprindere individuala infiintata anul acesta, la care am achitat impozit pe profit pe valoarea estimata a profitului. Nu stiu in acest caz cum se intocmeste dosarul pentru concediul de maternitate, respectiv pt cel de crestere copil.
M-ar interesa daca intreprinderea individuala functioneaza in acelasi sistem de impozitare ca si PFA. Mai exact, am aflat ca daca mi-as face PFA, fiind angajata cu norma intreaga, nu ar trebui sa mai achit CAS-ul, ci doar CASS-ul la stat pt PFA. Este acelasi lucru valabil si pentru intreprinderea individuala?
Am o intrebare...daca ma poate ajuta cineva. In calitate de angajator, ce taxe trebuie sa platesc statului in perioada concediului de maternitate si cel de crestere a copilului pentru o angajata? De asemenea m-ar interesa unde gasesc legislatia care se refera la aceasta problema.
Buna,
Sunt angajata de 12 luni intr-o firma de arhitectura. Pentru a imi efectua stagiul obligatoriu in vederea obtinerii dreptului de semnatura ar trebui sa mai lucrez 12 luni. M-ar interesa daca in cazul unei sarcini as putea sa beneficiez de concediul de 126 de zile pentru nastere, apoi sa lucrez inca trei luni pentru a imi termina stagiatura, si abia dupa cele trei luni sa intru in concediu de crestere a copilului de 2 ani. Este posibil asa ceva? sau trebuie imediat dupa concediul de nastere sa imi iau concediul de crestere a copilului?
Am o intrebare legata de rezervari online. Mi-am rugat verisoara sa imi caute sa imi rezerve o saptamana de concediu intr-o anumita perioada si statiune. Ea a cautat pe mai multe site-uri si a apelat la mai multe agentii pentru a vedea disponibilitatile pentru acea perioada.Una dintre acestea avea un formular de rezervare online pe care ea l-a completat cu numele meu, adresa si adresa de e-mail. Mie mi-a venit pe adresa de e-mail o factura pentru acea rezervare. Intre timp (3 zile din care 1 lucratoare) mi s-au schimbat planurile si am vrut sa modific rezervarea cand mi s-a spus ca atata timp cat a fost bifata casuta cu "accept termenii si conditiile" ei nu imi pot modifica rezervarea doar daca o anuleaza ceea ce presupune sa platesc 40% din valoarea ei. Nu mi se pare normal ca cineva sa poata sa faca o rezervare in numele meu atata timp cand nu a dat datele din buletin si nici cele bancare. Intrebarea ar fi: din punct de vedere legal, poate altcine sa rezerve in numele meu, si sa fiu nevoita sa platesc doar pentru ca acea persoana nu a fost atenta? Nu ar trebui ca site-ul respectiv sa fie mai securizat astfel incat copiii sa nu poata face gafe de genul asta?
Buna,
Am o dilema... daca eu sunt asociata intr-o firma cu inca o persoana care este si administrator, in cazul in care el nu tine bine evidenta si actele si primeste firma amenda de la finante, se transmite amenda asociatilor in cazul in care firma nu are cu ce sa o acopere? Sau intra firma in faliment?