avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Activitate totolina

Activitate totolina

as dori sa stiu daca se poate pune poprire pe pensie anticipata si daca da, cat la suta din pensie?
mi-am vandut apartamentul si momentan locuiesc cu chirie.
este obligatoriu sa-mi schimb adresa din buletin, chiar daca acesta expira in 2015?
pot folosi in continuare acelasi buletin de identitate?
Discuție mostenire
buna ziua,
am o prietena care nu are nici un bun mobiliar sau imobiliar, dar are un credit restant la o banca.
intrebarea ei este, ce se intampla cu acel credit- daca ea nu are din ce-l plati ( creditul l-a obtinut cand a fost angajata si l-a girat cu salariul) si este vaduva?
are 2 copii dar , dupa decesul ei- ei nu au ce dezbatere de mostenire sa faca, intrucat prietena mea nu are nici un bun....
intrebarea ei este, ce se intampla in continuare?
Discuție luare in spatiu
va rog sa-mi spuneti si mie ce acte trebuiesc pentru a lua in spatiu o persoana ce nu este ruda?
as dori sa stiu daca exista o suma minima de la care se incepe executarea silita, sau aceasta se face indiferent de suma restanta?
Răspuns la discuția succesiune
Domnule avocat,
Cred ca nu am explicat eu foarte bine situatia....proprietar pe masini este tot sotul meu, intrucat nu s-au facut acte de vanzare cumparare....actualii " proprietari" sunt de fapt soferii acelor masini.....talonul masinii si celelalte acte sunt pe numele sotului meu.
pot sa cer politiei sa caute acele masini dupa numerele de inmatriculare?
Ce drept am eu sa fac acest lucru daca masinile erau numai ale sotului meu?
Eu asta am intrebat, cum sa scap eu de ele de la plata la finante?
Eu sunt pensionara si am o pensie foarte mica si nu-mi mai permit sa platesc, pana acum am fost angajata si am mai avut de unde.
Va multumesc foarte mult si-mi cer scuze ca va deranjez.
Discuție succesiune
va multumesc pentru promtitudinea raspunsului dat la intrebarea mea, dar nu am nici macar chitantele de mana pe care le-a incheiat cu cumparatorii, deoarece la data decesului sotul meu locuia in giurgiu si cine i-a adus acasa in galati lucrurile, probabil nu le-a adus pe toate.
am fost la politie si mi s-a spus ca nu sunt eu titulara acelor masini, mai ales ca la data instrainarii lor, noi nu eram casatoriti.
am aflat intre timp numerele de inmatriculare ale masinilor....oare politia nu-i poate gasi pe proprietari dupa cele numere ale masinilor?
cum se poate face revizia anuala si itp-ul daca nu sunt ei proprietarii? daca primesc amenzi in circulatie, cine plateste acele amenzi, nu tot eu?
Discuție succesiune
m-am casatorit in 2005 iar in 2008 sotul meu a decedat.
pe numele lui, la administratia financiara figureaza trei autoturisme, dobandite de el inainte de casatorie si pe care le-a vandut cu chitante de mana, nemaifacand acte notariale.
acum, cand platesc fiscul la casa, trebuie sa platesc si acele autoturisme deoarece rolul lui este pe aceeasi adresa comuna.
intrebarea mea este, cum sa procedez, ca sa nu mai platesc acele masini, eu nu am facut succesiune in urma decesului ca nu aveam bunuri dobandite impreuna si nu stiu unde sa ma adresez sa comunic ca acele persoane care au cumparat autoturismele, circula cu acte pe numele unui decedat.
actele masinilor sunt la noii proprietari eu nici macar nu stiu cui i le-a vandut.
va multumesc anticipat
mi-am vandut apartamentul si am cumparat un altul pe numele nepotelei mele de 2,5 ani, curator fiind fiica mea, deci mama ei, avand incuviintarea autoritatii tutelare.
Acum vrem sa vindem acest apartament, tot cu incuviintarea autoritatii tutelare, catre un alt nepot , pe o suma motica, dorinta noastra fiind ca acesta sa aiba acte pe acest apartement.
Intrebarea mea este daca vinde fata mea- ca si curator al fetitei, apartamentul pe aceasta suma, putem face depozit CEC pe numele nepotelei mele pana la majorat?