avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate rareori

Activitate rareori

Sotul la sora-mea (sora are dementa vasculara, 4 AVC si multe alte boli) a murit in Iulie 2019, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 47 ani, locuieste cu sora, iar fata locuieste in afara tarii, niciunul dintre ei nu a depus acte pt acceptarea mostenirii. Din "surse" am aflat ca nepotul care locuieste cu sora-mea si bea zilnic, nu are loc de munca din 2018, traieste din pensia si ajutorul de handicap a lui sora-mea, plus banii 100-200 lire pe care ii trimite nepoata lunar pe cardul la sora-mea, card la care nepotul are acces, s-a laudat pe la prieteni ca o sa faca succesiunea si o exclude pe nepoata (nu o anunta) de la succesiune. Exista vreo sansa ca nepoata sa depuna dupa 4 ani acceptarea succesiuni, sau o alta modalitate ca succesiunea sa nu poata fi facuta fara prezenta nepoatei??? Multumesc!
Sotul la sora-mea (sora are 74 ani, cu dementa vasculara si alte boli) a murit in Iulie 2019, el a fost singurul proprietar pe casa si terenuri, mostenitori sunt sora-mea si 2 copii, din care baiatul de 48 ani, locuieste cu sora, angajat ca asistent personal, iar fata locuieste in Anglia cu familia ei, niciunul dintre ei nu a depus acte pt acceptarea mostenirii in termen de 1 an. Din "surse" am aflat ca nepotul care locuieste cu sora-mea ( nu are loc de munca din 2018, bea zilnic, traieste din pensia si ajutorul de handicap a lui sora-mea, plus banii 150-200 lire pe care ii trimite nepoata lunar pe cardul la sora-mea, card la care nepotul are acces) s-a laudat pe la "prietenii de pahar" ca o sa faca succesiunea si o exclude pe nepoata (nu o anunta si declara ca e singurul mostenitor dupa moartea mamei lui) de la succesiune. Exista vreo sansa ca nepoata sa depuna dupa 4 ani acceptarea succesiuni, sau o alta modalitate ca succesiunea sa nu poata fi facuta fara prezenta nepoatei??? Multumesc!
Când ați cumpărat apartamentul, ați cumpărat și parte din lift, din rețeaua de apa, de scari, terasa, etc, în funcție de CPI care o aveti in contract, e clar ca trebuie sa participați la întreținerea liftului și a tot ceea ce ați cumpărat din părțile comune pt ca sunteți proprietar pe "ele". Service lunar si reparații pt lift aveti obligația sa platiti în aceeași proporție cu CPI care ati cumpărat-o din proprietatea comuna. Ca nr de persoane, plătiți doar curentul care se consuma pt funcționarea liftului!
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact aceeași situație a fost și la noi, contorul care inregistra consumul din beci (adapost ALA), în Octombrie 2022 a avut un consum 181 KW fata de 20-40 de obicei. Initial am crezut ca, contorul e defect, am anuntat Electrica Furnizare, apoi am scos siguranță de la curentul din beci. Am chemat un electrician autorizat sa verifice instalatia, a constatat ca deșii cândva în tabloul electric din beci au fost scoase siguranțele de 220, rămânând doar cele de 24 pt iluminat, acum erau la loc cele de 220 cu siguranțe noi, le.a scos si pus sigiliu. Hotul nu a fost găsit, adăpostul e mare și sunt vreo 40 boxe. Factura de 127 lei am plătit-o toți din scara, noroc ca se citesc lunar contoarele și se transmit indexii, altfel nu se se constata furtul decât târziu. Contorul a fost schimbat la 3 zile dupa reclamatie, in urma verificării am fost anuntati ca nu era defect si functiona la parametrii normali. Au fost anunțați toți locatarii despre acțiunile făcute cu mentiunea: dacă cineva rupe sigiliul, se anunță politia (avem camere de supraveghere, una "prinde" intearea in beci). De 2 luni, sigiliul e inact si consumul a revenit la normal! În concluzie, cât timp nu prinzi hoțul, nu ai cui face reclamatie!


Vecina are CF pt beci??? Dacă nu are CF, nu e doar proprietatea ei ci a tuturor, e parte comună care e reglementata de Legea 196/2018 și asociația de proprietari trebuie sa rezolve problema, d.voastra faceți o adresa cu nr de înregistrare către presedinte.

Isac Maria a scris:

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, la subsol vand fiecare proprietar beci. Toate scurgerile trec doar prin cateva beciuri. Mi s-a infundat scurgerea, iar ca sa o pot desfunda trebuie sa intru la vecinul in beci pentru ca acolo este problema. Exista un T in acel beci care face legatura intre coloana principala si canal, iar acolo se infunda mereu. Vecina nu doreste sa ma lase sa imi desfund. Intrebarea mea este: exista vreo solutie legala sa o oblig sa ma lase sa desfund de la ea din beci?

Pt D-na flory_mr
Precis acel administrator e PFA, nu e cu contract de munca, ca atare nu are program de munca definit ca ore ci doar obligatiile din contractul cu asociatile respective si daca face fata si e capabil, care-i problema daca castiga mult???
ERAM, administrator, cat timp firma nu era radiata
Răspuns la discuția Corupere de minori pe Facebook
Parerea mea este ca:inainte de-a pleca de acasa, asigurati-va ca aveti dovezi cu bunurile avute in comun, copie dupa contract de casa/ poze cu bunurile din casa, tot ce aveti in comun ca proprietate, apoi mergeti la politie/procuratura cu capturi ale discutiilor dintre el cu minora, apoi plecati, nu inainte, daca el v-a fi condamnat pt relatii cu o minora, nici un tribunal nu o sa-i dea lui copilul, o sa fie custodie comuna. Ar trebuii totusi sa consultati un avocat, v-a stii cum sa va sfatuiasca sa nu gresiti.
Da, eram pana la radierea firmei administrator