Update: Pentru timbrul fiscal se pare ca nu se poate plati taxa extrajudiciara la CEC, incercati-va norocul in alta parte, eu am avut noroc si am facut rost de un timbru fiscal de 4 lei.
Pentru asigurare, mai nou mi s-a cerut ca sa dovedesc ca asigurarea a fost platita pe tot parcursul celor 5 ani. Cum au mai existat goluri in perioada de munca a cetateanului strain, nu stiu care e urmatorul pas. Dosarul mi-a fost acceptat insa a trebuit sa semnez o hartie prin care imi asum ca in 10 zile ( si alea nu lucratoare, da? deci 10 zile se implinesc sambata, oare lucreaza sambata ORI?:O ) iar cand am atras atentia asupra termenului cam scurt, a dat din umeri....stiu ca am mai facut chestia asta odata si dureaza. in cazul in care persoana straina nu are venituri, deci in cazul meu, lunile cu goluri, se va duce la CASMB o declaratie notariala cum ca nu au existat venituri (dar la mine, pentru anumite luni?), cu un certificat constatator de la ONRC (care dureaza 3 zile) si alte acte enumerate aici
[ link extern ]
Exista alta varianta?Se poate obtine de la CNAS, CASMB sau din alta parte o situatie pentru cetateanul strain in care sa apara perioadele unde nu apare ca asigurat?exista asa ceva?asta ca sa nu bat drumul degeaba pana la unul din sediile lor?