avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate cosmin2005

Activitate cosmin2005

Răspuns la discuția Bonus neacordat
Nu înțeleg de ce ar fi greu de dovedit dacă acesta e achitat prin banca, s au platit taxe și impozite, exista dovezi certe, emailuri de calcul bonus, plăti făcute extrase de cont.
Se prezuma ca daca ai achitat 8 ani și ai dovezi de calcul bonus (corespondenta email) se certifica înțelegerea avuta.
Salariul impozitarea acestuia s a modificat acum 1-2 ani.Angajatorul, de frica ca se revine la vechea impozitare, nu a modificat neturile nimănui, au lăsat contractele cu aceleași salarii brute și în fiecare luna, plătea diferenta separat astfel încât toți primeam aceleași salarii nete.
Unora le plătea în plus 100-300-1000 lei -2000 lei în funcție de salariu, astfel încât toți sa si încaseze netul de dinaintea schimbării bazei de impozitare.
Problema e ca de 3 luni nu mai achita diferenta, pe motiv ca oricum nu avem contract pe netul mai mare astfel încât nu avem ce face.
Vreau sa I dau în judecata, și e simplu de demonstrat ca 1-2 ani au platit diferenta separat și acum pur și simplu fura diferenta la 500 de salariați?
Inteleg ca legea nu obliga pe nimeni sa mărească netul însă cred ca angajatorul era obligat ori sa mărească brutul astfel sa ajungi la același net ori sa spuna , s a schimbat grila de impozitare, acum câștigi cu 100-300-1000-4000 lei mai puțin, e vina statului, vrei ramai pe bani mai puțin nu vrei, poți pleca.
Dupa mine plătind diferenta de impozitare separat s a recunoscut în fapt salariul net de dinainte de schimbarea bazei de impozitare, și nu poți 2 ani sa achiti o suma și când nu mai ai chef nu mai achiti?
Daca am avut procesul in 2012 si ramas definitiv in 2015, care e termenul maxim dupa care pot cere cautiunea sa-mi fie restituita?Exista un termen limita 2-3-5 ani?
Mentionez ca partea adversa nu a solicitat in cele 30 zile cautiunea dar au trecut 6 ani de cand a ramas definitiva contestatia , care a fost admisa in parte numai pe cheltuieli si nu pe contestatie.......
Hotararea aceasta nu are putere de lucru judecat si nici autoritate de lucru judecat pentru nici o alta expertiza incuvintata in alt dosar.
proastasatului a scris:

Stimate when, sunt convinsa ca Martonze va apela la in avocat si la cate dosare reiese ca ar avea din partea tatalui "iubitor", cred ca are deja unul. Avocatul si nu opiniile noastre de pe forum, e cel indreptatit sa-i dea doamnei sfaturi competente.
Restul, adica noi utilizatorii, ne exprimama exclusiv opinii din "auzite" sau din experiente personale sau a unor prieteni, precum faceti de altfel si dvs.
Lasati incercarile de intimidare cu scopul validarii acestei expertize ilegale.
Urmariti Martonze sa obtineti hotararea de care vorbeati si duceti-o avocatului dvs pentru a o folosi, daca va aprecia ca e cazul.

Nu inteleg ce sa facă? Sa inchida executarea?

Ok am inteles asta, dar exista vreo lege care spune ca daca ai achitat in contul creditorului si nu in cel al executorului, executorul sa nu tina cont de suma achitata ?


Legea spune clar daca achiti si cum se inchide executarea silita. Achiti banii inclusiv cheltuielile de executare, nu spune nicaieri ca daca nu achiti la executor nu se iau in considerare banii....

Cazuri de încetare a executării

(1) Executarea silită încetează dacă:

1. s-a realizat integral obligaţia prevăzută în titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum şi alte sume datorate potrivit legii;

2. nu mai poate fi efectuată ori continuată din cauza lipsei de bunuri urmăribile sau a imposibilităţii de valorificare a unor astfel de bunuri;


(2) În toate cazurile, executorul judecătoresc va întocmi o încheiere, motivată în fapt şi în drept, cu menţionarea cauzei de încetare a executării. Încheierea de încetare a executării va fi comunicată de îndată creditorului şi debitorului.Am avut de achitat o suma la banca restanta si am fost executat de catre executor. Am achitat suma de 22.000 Ron la banca unde aveam soldul cu penalitati cu tot, am achitat cheltuielile de executare direct la executor in contul de consemnatiuni. Acum sunt pe 0.
Poate considera executorul ca nu am achitat banii ca am platit direct la banca banii si nu la el in cont?
Exista vreun articol de lege care spune ca daca achiti direct la cel care ai datorie executorul poate sa nu tina cont de incasare?
După mine cred ca e perfect legal, am adus op-ul in original, am achitat cheltuielile lui la el in cont, a verificat ambele plati si le-a confirmat, dar nu-mi raspunde la solicitarea de inchidere a executarii bunului.
Asa este, executorul a fost imputernicit sa recupereze banii, dar eu datoria o am la banca nu la executor. La executor am de platit cheltuielile de executare si asa am facut, soldul l-am achitat la banca in contul bancii si cheltuielile de executare in contul de consemnatiuni al executorului.

Exista vre-un articol de lege care spune ca daca achiti la debitor in suma datorata si nu la executor, acesta sa nu tina cont de incasare?


Am de achitat la o banca o suma de bani si executorul mi-a transmis ca am de platit 22.000 Ron si 2000 Ron cheltuieli de executare.
Intrebarea mea este daca am plătit direct la banca soldul si la executor cheltuielile de executare, executorul poate sa nu inchida executarea? Pe ce motiv?
Executorul a scris ca am datorie către banca x dar banii sa i achit in contul lui de consemnatiuni. Acum zice ca era musai sa achit la el in cont si el sa dea banii la banca, nu datoria la banca si cheltuielile la el?
Eu i-am spus ca datoria o am la banca, mi-am achitat banii datorati direct la banca si lui cheltuielile si s a inchis executarea din punctul meu de vedere.
Eu aveam datorie la banca, nu la el.
Ca banca a apelat la el, e alta discutie, eu mi-am achitat datoria la banca si la el cheltuielile de executare.

Exista vre-un motiv legal sa nu inchida executarea pe motiv ca nu am dat banii in contul lui de consemnatiuni ci direct la banca?
cum fac sa sterg o postare s a rezolvat definitiv