avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters206252

Activitate ContSters206252

Răspuns la discuția buna ziua
m_ella2005 a scris:
Avand in vedere faptul ca sunteti majora si v-ati casatorit, conform Codului familiei, sotii isi datoreaza intretinere. Deci este mai intati obligatia sotului dv sa va intretina.

Eu consider obligatie comuna ca participare, privind drepturile egale ca sa nu fie discriminare..desi femeia este superioara si fizic pentru ca poate bate doua inimi in ea.
Un avocat va poate ajuta apreciindu-se si cerintelor CEDO Articolul 7 - Nici o pedeapsa fara lege, Articolul 8 - Dreptul la respectarea vietii private si de familie, Articolul 9 - Libertatea de gandire, de constiinta si de religie, Articolul 10 - Libertatea de exprimare, Articolul 11 - Libertatea de intrunire si de asociere, Articolul 14 - Interzicerea discriminarii,
Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/uti...
Răspuns la discuția evaluarea salariatilor
AngiF a scris:
Dati-mi adresa de e-mail sa va pot trimite.
Indraznesc sa va rog sa ma ajutati si pe mine in problema asemanatoare. De fapt eu am lucrat la CFR marfa s.a. bugetar privind Fisa Postului la siguranta circulatiei nationale pana acum insa nu stiu cat de bine a fost, apa care am baut-o, mi-a produs pietre pentru ca se distribuia prea putina. ID este fluerul@yahoo.it .Va multumesc!

Răspuns la discuția Fise post
enco a scris:
Buna ziua.Ma poate ajuta cineva cu o fisa a postului pentru notar stagiar si una pentru consilier juridic in cadrul unui birou notarial ?Va multumesc

Va sugerez sa modificati una existenta si, oferitile ce drepturi considerati ca obligatii.
privind minumul pe economie ca responsabilitati, (necalifcat+ sporurile aferente, asa mi s-au aplicat mie si nimeni nu este vinovat ca institutie la legile aplicate actuale) sau le puteti cere de la ITM.
raluca constantinescu a scris:..pasii de urmat pentru concedierea a 3 salariati..?
1- preavizul care sa cuprinda 20 zile lucratoare
2- adresa catre AJOFM
3- decizie incetare ctr care sa cuprinda motivul concedierii
4- declarare in Revisal a pers concediate
Aceastia erau pasii pana la 01.05.2011 insa nu stiu daca s-a schimbat ceva dupa si mai ales daca sunt obligata sa declar la ITM...
Eventual ar fi normal, sa va pregatiti de proces ..:):D:)):(
Noutati referitoare la activitatea RU dupa 01.01.2011, poate gasiti detalii la adresa www.avocatnet.ro/content/for...
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
deea.dr a scris:

istm - demis
este ereditar
-daca angajatorul decide ca nu mai poate plati angajatii si le desface contractul de munca,nu este obligat cu nimic.
- daca angajatorul nu a platit contributiile la stat, mai putem beneficia de somaj, in cazul in care s-au platit cotizatiile obligatorii chiar si partiale.
-putem afla daca firma e la zi cu contributiile la stat, ce putem face? Nimic noi.
Totul se reduce ca sesizare si cerere catre societate si ITM, si, in baza raspunsului oferit intentati proces..,pe faptul ca sclavagismul a fost abolit si motivatia "plangerii" pe principiile legale CEDO
◦ SOLICIT :
Completarea livretului militar cu toate datele trecute in fisa matricola corecte ca rezervist, si copie fisa matricola in conformitate cu originalul privind datele concrete cuprinse in perioada executarii stagiului militar obligatoriu si un extras din evidenta militara ca fost soldat in termen.
● MOTIVE:
Prin adresa dvs i-mi comunicati faptul ca am facut armata si certificati faptul ca s-a incalcat unele drepturi prin neargumentarea clasificarii documentelor. Privitor la consecinte si repercursiuni ca raspundere si obligatie institutionala la clasificare a drepturilor castigate, in acest stat greu incercat de istorie, ce se poate justifica doar ca ajutor institutional acordat tuturor privind dreptul la viata ca libertati fundamentale garantate.
-Pentru obtinerea clarificarii situatiei ca participant direct la evenimentele reflectate in arhiva M.A.N. privind drepturi castigate si cuvenite prin - LEGEa PL 299, PARLAMENTUL ROMANIEI, CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL „L E G E - recunoştinţei faţă de eroii martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, Parlamentul Romaniei adoptă prezenta lege.,Art.1.- (1) Revoluţia din decembrie 1989, declanşată prin revolta populară de la Timişoara, continuată în Bucureşti şi în alte localităţi ale ţării şi transformată în revoluţie antitotalitară, sprijinită de armată, care a condus la căderea regimului comunist şi la reinstaurarea democraţiei, constituie un moment crucial in istoria Romaniei.
-Accesul la informatii de interes public si personal ca masurile administrative cu caracter politic, dispozitia este "neconstitutionala" pentru a-mi revindeca drepturile de care am fost vaduvit, privind cadrul legal art.6 din Legea Nr.544/2001, apreciindu-se si cerintelor CEDO Articolul 7 - Nici o pedeapsa fara lege, Articolul 8 - Dreptul la respectarea vietii private si de familie, Articolul 9 - Libertatea de gandire, de constiinta si de religie, Articolul 10 - Libertatea de exprimare, Articolul 11 - Libertatea de intrunire si de asociere, Articolul 13 - Dreptul la un recurs efectiv, Articolul 14 - Interzicerea discriminarii, Articolul 15 - Derogarea in caz de stare de urgenta, Articolul 16 - Restrictii ale activitatii politice a strainilor, Articolul 17 - Interzicerea abuzului de drept.
-Concret democratia instaurata, in baza legii 544/2001 si liberul acces la informatiile de interes public, ma pot considera vatamata in drepturile mele si consider sa se ia decizie ca autoritate sau institutie publica ce au obligatie la reparatie cuvenita, dreptului de acces al informatiilor de interes public solicitate.

top dan a scris:
Instanta de recurs poate, ca prin prisma probelor deja admninistrate la fond sa casaeze sentinta si retinind cauza spre rejudecare sa acorde un alt cuantum in privinta daunelor morale

Intrebare; ce sanse de castig am in fata legilor statului prin aprecierea curtii de recurs sa pot beneficia de dublarea sumei ce o voi cere ca indoiala asupra deciziei primei instante ?
Răspuns la discuția buna ziua
cla2012 a scris:

astept si alte informatii
Cu parere de rau, cineva va plati "oalele sparte" si va fi usor de vazut cum se va termina, nu prea aveti de ales deloc. Mai bine inchideti procesul si va obligati sa nu mai sperati nimic, daca nu mai vrea. Sunteti femeie maritata acum,si poate fi treaba primariei sau a dvs sa va gasiti si un job. Npt bn si aveti grija ca vor veni si "nepoti" si va va prinde bine o scoala a vietii.:D Cere-ti daune morale de aveti argumente ..
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
a scris:

redresare
Buna seara!
remorcare :vishenka: sau revendicare
cred ca ma opresc la acest joc pt ca si continua cu raspuns logic:)
Răspuns la discuția incredintare minor
Va inteleg poate,".. dar nu pot sa-mi tin promisiunea din cauza legii".
Eu cred ca in fata legii suntem egali pana "legea decide", pentru a urma si un recurs desi nu va fi matematic.Timpul le rezolva pe toate, nu ?
Cautati si va intemeiati convingerile pe probe sustinute, nu pe suflet.
Dovediti-o ca puteti lua locul unui suflet de mama, indiferent de cum este ea ca femeie.
Va puteti pune in situatia ei, lasand banii si conditiile oferite ?!;)
Incercati o noua iubire de sunteti asa sufletist, si face-ti altii!