avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Activitate kalinda

Activitate kalinda

Buna ziua! Lucrez in invatamant si m-am transferat de la o scoala la alta incepand cu 1 august desi mai am de efectuat 20 de zile de CO. As vrea sa stiu cum si de cine trebuie sa fiu platita in conditiile in care eu am luat avansul pe concediu insa de la 1 august voi fi salariata altei unitati. Si daca imi mai pot continua concediul pentru ca am bilete luate deja pentru plecare. As vrea, daca imi puteti raspunde, sa imi dati si baza legala pentru ceea ce trebuie facut.
Multumesc
Buna ziua,
Mi s-a cerut de curand pentru un dosar de angajare cate o adeverinta de la fostii angajatori de la 01.01.2011 pana acum, de cand s-au desfiintat cartile de munca, pentru a mi se putea calcula vechimea.
Este posibil sa fim atat de birocrati si de inchistati???
S-au desfiintat carnetele de munca si acum trebuie sa ne plimbam peste tot dupa adeverinte dar sa pastram si carnetele de munca (desi mie cand mi-a fost inapoiata mi s-a spus ca pot sa o arunc, sa fac ce vreau cu ea). Daca eu am lucrat doua luni la o frma din Constanta, patru la una din Cluj, doua la una din Suceava , o luna la Timisoara si alte doua la Craiova, ca sa ma angajez in Moinesti trebuie sa ma plimb in toata tara sa iau adeverinte de la toti angajatorii pentru perioadele lucrate dupa ianuarie 2011? Cum se poate asa ceva? Exista o modalitate de rezolvare pe care nu o stiu? Nu exista acces la REVISAL sa se vada acolo tot istoricul unui angajat, pentru ce atat cheltuiala de bani, nervi, timp? Daca societatea la care am lucrat s-a inchis? De unde iau adeverinta? Este de-a dreptul revoltator sa te plimbi pe la fosti angajati sa ceri adeverinte!!! Poate sunt eu dezinformata si nu e asa, va rog luminati-ma!
Buna ziua,
Imi puteti spune, va rog, in cazul in care o persoana aflata in somaj, gaseste un loc de munca pe perioada determinata de 1 an de zile, pe postul unei persoane aflate in concediul de cresterea copilului, cum se procedeaza daca persoana aflata in concediu se intoarce mai devreme la serviciu? Exista posibilitatea ca interimarul sa ramana la locul de munca pana la incheierea anului? Sau este obligat sa paraseasca postul in favoarea titularului? Cum se face contractul de munca in acest caz? Si in aceste conditii, interimarul mai beneficiaza de somaj daca nu a lucrat 12 luni?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția bonuri de masa in preaviz
Imi puteti spune articolul din Codul muncii unde este reglementata aceasta problema? Eu am gasit Art 81 (5) (Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.) doar ca acest articol se refera la demisie, ceea ce nu e cazul. La mine a fost vorba de concediere colectiva (mai mult de 10 persoane).
Buna ziua,
am vazut ca exista un subiect despre bonurile de masa in perioada de preaviz din 2010 si m-am gandit ca pana acum s-a mai schimbat codul muncii, drept pentru care as dori o informatie actualizata.
In decembrie 2011 pe 17 am primit decizia prin care mi se desfiinteaza postul si intru in perioada de preaviz pana pe 17 ianuarie chiar daca ma intorsesem de o luna jum din concediul de cresterea copilului. De la personal am fost anuntata ca beneficiez pana pe 17 ian de timp liber platit. Prin urmare pe 19 ianuarie am predat tot ce aveam si nu m-am mai dus la serviciu. Zilele trecute am primit bonurile de masa aferente lunii decembrie si am constat ca sunt mai putine decat la ceilalti colegi. Persoana care se ocupa de bonurile de masa mi-a spus ca in perioada de preaviz nu se dau desi eu stiam ca se respecta toate drepturile salariale (deci gandesc eu ca si bonurile). Imi puteti spune daca am sau nu dreptul la acele bonuri?
Discuție Incetare CCC
Doresc sa mai pun o intrebare celor care cunosc bine legea. Intoarcerea la munca din CCC se face in ziua in care copilul implineste 2 ani sau in ziua urmatoare, in cazul in care pica in mijlocul saptamanii? Mi se pare foarte ciudat si aiurea sa stai 2 ani acasa cu copilul si chiar in ziua in care implineste 2 ani sa fii la serviciu. Imi puteti spune ce zice legea si cum trebuie facut?
Multumesc!
Va rog sa imi spuneti ce cereri si catre cine trebuiesc intocmite pentru reintoarcerea la serviciu dupa CCC. Am inteles ca trebuie facuta o cerere catre Primaria sociala unde am depus dosarul pentru indemnizatie si alocatie? Ce sa cer, sau se face o instiintare. Cum anume se procedeaza?
Multumesc!
Răspuns la discuția Divort cu copii mici
Multumesc frumos tuturor!
As dori un raspuns la o problema. In cazul divortului, in conditiile in care sunt doi copii (3 ani si 1 an si o luna), apartamentul este luat prin credit imobiliar pe numele ambilor soti este posibil ca tribunalul sa desparta copiii si unul dintre ei sa il dea spre crestere sotului? Ca sa explic mai pe larg, in urma neintelegerilor repetate si a interventiilor soacrei in familie cauzand multe discutii intre noi m-am gandit la divort cu atat mai mult cu cat si soacra a sunat sa imi spuna ca ii nenorocesc copilul (de 40 de ani) si ca sa divortam. Am stat de vorba cu el si i-am explicat ca in aceasta casnicie suntem noi 2 si indiferent de probleme si certuri, noi trebuie sa le rezolvam nu el cu maica-sa, ea nu are ce cauta in casnicia noastra. Ori noi doi si copiii ori se duce la ea. Raspunsul lui a fost ca isi face bagajele.Aceste discutii sunt de ani de zile si ... Mi-e foarte teama de faptul ca as putea ramane fara un copil pentru ca am auzit ca in aceste cazuri se despart fratii si fiecare din soti ramane cu un copil. As dori o parere competenta, avizata.
Multumesc mult.
Răspuns la discuția schimbare serviciu din CCC
Multumesc frumos!