avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters208490

Activitate ContSters208490

Discuție Probleme forum
Salut.Nu imi pot activa contul, nu am primit nimic pe adresa de e-maill. Mentionez ca adresa de e-maill este corecta.Nici sa imi sterg contul inactiv nu pot ca sa imi creez alt cont tot pe aceasta adresa de e-maill.Ce este de facut?
Daca amandoi sunteti functionari ati putea fi pasibil de ultraj prin faptul ca va aflati in timpul serviciului, eventual de loviri sau alte violente,vatamare corporala..in functie de nr de ingrijiri medicale...daca nu sunteti functionari.Beneficiati de un avantaj prin faptul ca partenerul de lupte a lovit primul...va puteati afla in legitima aparare, ati fi putut depasi limitele legitimei aparari din cauza unei tulburari.Cu un avocat bun scapati cu o achitare dvs:)
Răspuns la discuția Admitere INM august 2011
Salutare! Ceva noutati legat de examenul din august?De maine vreau sa ma apuc de invatat pt inm...de la prima ora:)
Răspuns la discuția Am condus fara permis
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere; c) a intervenit amnistia; d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
By Diana Ramona:D
Răspuns la discuția Camata si amenintare
Pe parte civila se poate invoca prescriptia insa atentie: Prescriptia stinge dreptul de a apela la forta coercitiva a statului in sensul ca nu mai puteti fi executata silit dar daca achitati suma faceti o plata valabila si nu puteti cere repetitiunea.
Din punct de vedere penal puteti depune o plangere la parchet si se va organiza un flagrant.In astfel de cazuri de regula asa se procedeaza.
OUG 195/2002
Art. 86
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.
Art 86 - (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau permisul i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.


A savarsit 2 infractiuni aflate in concurs.Se va aplica pedeapsa cea mai mare care poate fi sporita spre maximul special cu adaugarea unui spor de pana la 5 ani.Depinde si de circumstantele reale si personale retinute in speta..De regula se aplica o pedeapsa cu suspendare conditionata ...anularea permisului.
Procurorul care supravegheaza urmarirea penala poate solicita efectuarea unei anchete sociale atunci cand considera necesar. In situatia in care se va ajunge in faza de judecata instanta este obligata, sub sanctiunea nulitatii absolute sa solicite efectuarea referatului in cazul in care acesta nu a fost cerut in faza de urmarire penala.
Avand in vedere ca este minor, nu mai are antecedente penale ....precum si retinerea altor posibile circumstante reale sau personale atenuante se poate dispune aplicarea unei amenzi administrative prev de art 10 lit b 1.Aceasta amenda nu ii va afecta cazierul judiciar ( nu va aparea in cazier).
Răspuns la discuția Activarea cont avocatnet.ro
Am verificat daca am scris adresa de email corect chiar de mai multe ori ca sa fiu sigur si tot asa nu am primit nimic nici la spam/bulk.Alta cauza posibila?ms
Răspuns la discuția inselaciune
Daca prin falsul comis ati urmarit obtinerea unui folos material ati comis doua infractiuni in concurs, respectiv: inselaciune si fals in declaratii
M'am inregistrat acum 2 zile pe acest forum si inca nu imi pot activa contul deoarece nu am primit niciun e-maill pt a putea confirma.Ce se intampla?