Ca sa pot calcula cota tatalui d-vs trebuie sa-mi furnizati mai multe detalii, respectiv daca acesta a decedat inaintea bunicii d-vs. si daca a avut copii.
Daca am inteles bine, bunica tatalui d-vs. era proprietara ambelor case si de pe urma sa au ramas trei mostenitori ( tatal d-vs si cei doi frati ai sai). In cazul acesta, totul se imparte in mod egal la trei.In cadrul partajului, i se poate atribui tatalui d-vs. casa in care a locuit, dar in functie de valoarea loturilor celorlalti frati, poate fi obligat la o sulta ( suma de bani ) catre acestia.
In primul rand, trebuie dezbatuta succesiunea bunicului d-vs, competenta revenind notariatului sau judecatoriei de la ultimul domiciliu al defunctului . Succesiunea va reveni celor trei copii ai bunicului, chiar daca numai doi au fost trecuti pe titlu. Nu va fi nici o problema din punct de vedere legal pentru mama d-vs., deoarece la momentul eliberarii titlului nu era dezbatuta succesiunea bunicului d-vs.
Apoi se va deschide succesiunea de pe urma fratilor decedati ai mamei d-vs.Insa, notarul va trebui sa-i citeze la succesiune pe toti mostenitorii fratilor mamei d-vs.
Sfatul meu este sa va adresati intr-o prima faza notarului, iar daca nu va intelegeti cu privire la partaj sa mergeti in instanta.
Nu puteti face singur succesiunea. Daca dezbateti la notar, trebuie sa-l chemati, daca deschideti succesiunea in instanta, de asemenea, trebuie sa va judecati in contradictoriu cu fratele d-vs.
Potrivit art. 2 alin. 1 lit.c din Legea nr.10/2001, imobilul este considerat ca fiind preluat abuziv, insa este necesar sa aveti formulata notificare in temeiul Legii nr. 10/2001.