avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Activitate Valentinian

Activitate Valentinian

luciana vasilica a scris:

Cum putem stârpii metoda mafiotă de ,,negociere'' pentru stabilirea salariului administratorului asociaţiilor de proprietari?

Vă daţi seama că noi nu suntem în stare să stârpim nici măcar greşelile de limbă română, darămite să mai povestim de chestiuni mai avansate.

Din câte ştiu, un administrator nu ar trebui să primească mai mult de 4 lei pe un apartament, în condiţii normale. Cu condiţia ca oamenii să înţeleagă care sunt atribuţiile unui administrator, şi care nu. Că nu trebuie să schimbe becuri, că nu îl bate pe vecinul de deasupra când te inundă, că nu trebuie să se bage la subsol să vadă cât e apa de adâncă, etc... etc...
Răspuns la discuția Act de proprietate acoperis bloc
D-le goe, cu tot respectul, nu vă pot răspunde deoarece mesajele sunt şterse.

Pot însă să vă asigur de întreaga mea consideraţie.
Are legătură vorbind din punct de vedere al raportului timp-rezultat. Degeaba obţin un rezultat dacă n-o fac în timp util. Recuperarea unui astfel de debit la o persoană fără venituri poate dura şi 2-3 ani de zile. Teoretic, în această perioadă asociaţia ar trebui să rămână fără apă rece. Sincer, n-am auzit de prea mulţi proprietari care să-şi piardă locuinţa din cauza datoriilor la asociaţie.
Salariul administratorului se negociază. Nu există o asemenea grilă, cel puţin nu una prevăzută expres în vreuna din legile ce guvernează asociaţiile de proprietari.
Răspuns la discuția Familie fara copii
Soţul rămas în viaţă moşteneşte tot.
Răspuns la discuția legea 175/2010
adriantot a scris:

Valentinian a scris:

Legea 175 vă scuteşte de "contribuţiile la cheltuielile comune" deci nu face distincţie între tipurile de cheltuială, deci da, se referă la cheltuielile restante cu apă, curent, salubritate, etc...

Citatul de mai sus este total pe langa lege. Nu este nicaieri prevazut in legea 175, care dealtfel contine doar cateva randuri relativ usor de citit, ca aceasta ar stabili scutirea de cheltuielile comune, asa cum va exprimati dumneavoastra.
Legea 175/2010, vrea tocmai sa-i determine, sa-i stimuleze pe restantierii sa-si achite restantele catre asociatie. Si ce restante? Restantele pe care le are pe listele de plata, mai putin penalizarile aferente acestora.
Asadar un restantier poate fi scutit de plata penalizarilor daca achita integral restantele in 12 luni de la data intrarii in vigoare a legii si daca restantierul indeplineste conditia de a avea venituri sub 1000 lei/luna/membru de familie.

Da, îmi cer scuze, din grabă am gândit una şi-am şcris alta. Este vorba despre majorările de întârziere, aşa cum bine aţi menţionat. Mulţumesc.
Răspuns la discuția Probleme la locul de munca
Legat de zgârieturile maşinii: Maşina se preia pe baza unui proces-verbal în care dvs. trebuie să menţionaţi neregularităţile existente. În lipsa acestui verbal, anagajatorul vă poate obliga la plata reparaţiilor dacă pe foaia de parcurs, unde există un câmp în genul "autovehiculul se află în stare bună de funcţionare" aţi semnat. Dacă nu există nici proces-verbal nici foaie de parcurs, şi niciun alt înscris privitor la starea meşinii, angajatorul va trebui să dovedească faptul că dvs. aţi produs pagubele.

Personal, cred că aţi săvârşit o faptă destul de urâtă, şi mai cred că şefa v-a făcut cu ou şi cu oţet pentru că dumneavoastră puteţi crea un precedent, şi alţi colegi vor fi tentaţi să ia din banii încasaţi dacă nu primesc salariul la timp. Vă recomand să mergeţi la şefa (capul plecat sabia nu-l taie), şi să încercaţi să vă păstraţi locul de muncă. Totodată, explicaţi-i situaţia financiară grea pe care o aveţi, şi rugaţi să facă un efort să vă plătească la timp, pentru evitarea unor astfel de situaţii viitoare.
Răspuns la discuția Prescriptia in cazul unei creante
Unul dintre moduri este printr-un angajament de plată.
Doamna Callas, faptul că vă semnaţi demisia nu vă dă dreptul să părăsiţi locul de muncă. De aceea există instituţia preavizului, ca să protejeze atât angajatul (să nu fie dat afară de azi pe mâine) cât şi angajatorul (să nu-i plece angajatul să-l lase cu ochii-n soare). Este absurd să ne dorim să lucrăm, dar să nu avem obligaţii. Faptul că un angajator trimite un angajat să execute un lucru înseamnă că se bazează pe acel lucru. Spre exemplu, dacă sunt şofer de tir şi-mi dau demisia, credeţi că pot coborî de la volan şi să las maşina în mijlocul drumului?

Nu aţi specificat cum sunteţi pontată, eu doar v-am spus că lucrul duminica nu este ilegal.

Faptul că lucraţi mocca este treaba dumneavoastră, şi nici acest lucru nu-i ilegal :D

Faptul că lucraţi "ilegal" şi "mocca" dar doriţi să fiţi plătită lasă un mare semn de întrebare asupra movtivelor expuse de dvs. aici :)
Răspuns la discuția Dezaplaudare
Ba eu văd că vă obosiţi. :)
Nu e mai bine fiecare cu ciorba lui? Eu nu doresc ca dvs. să nu dormiţi de grija personalităţii mele :)

Să nu uităm ce spune Charlie Chaplin: "Viaţa ar putea fi minunată dacă oamenii te-ar lăsa în pace"