avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters209583

Activitate ContSters209583

sant parintele unui fiu de 23 ani ce are handicap gr.1 accentuat . calificat ca ; preparator .ind.carnii/ [nu poate desfasura activitatea datorita def./locomotorii] .Eu sant pensionat grad 2 cu o pensie de 730 roni/fiul primeste o suma de 290roni indemnizatie de handicap .Din cheltuielile din cheltuielile lunare reiese ca sant mult mai mari decat veniturile impreuna cu filu.Sotia a parasit domiciliul conjugal [locuinta bloc] refuzand orce sa ne ajute cu orce mijloace ;finaciar.fizic. moral; Pot cere instantei PRiN HOTARARE .o pensie de intretinere pentru fiu din partea sotiei mentonezca ;fiul se deplaseaza foarte greu.; s-au orce mijloc de ajutor din parte mamie lui?
la o plangere penala adresata in aprilie 2011 am primit un raspuns evaziv ;nemultumt; . In in cauza este sotia ce a parasit domiciliul conjugal totodata cu parasirea domicililui a substras suma de 1250euro suma ce a fost strinsa ;economisita; de fiul meu din alocatia de handicap pe o perioada de ani fiul meu avea 22 ani. si. cu ocazia parasiri domicililui am constatat ca sotia isi insusa indemnizatia de insotitoare de doi -trei ani fara sa o foloseasca pentru scopul acordat de stat . in prima cauza au fost audiati doi martori ce afirmau urmatoarele; primul martor ;stia de suma . .stia ca in momentul cand va sustrage suma de 1250E. va parasi domiciliul . s-a vnvoit la patroana unde lucra.[ ce este primul martor ./ a sfatuit-o sa nu insusasca suma 1250e;fiind bani baiatului;. Al doilea martor este cumnata sotiei.ce a afirmat urmatorul aspect; ;la o convorbire telefonica cu sotia a confirmat ca sotia a spus ;am luat banii ca asa le trebuie.firar ie ai dr......./ . raspunsul parchetuluia fost urmatorul; pentru insusirea sumei de 1250e nu se confirma .parata nu recunoaste furtul.drept urmare nu se ia nici o masura..IN cauza a doua se ia masura cu amenda administrativa de 1000lei fiind la prima abatere . Sant nemultumit de furtul ;sustragerea;sumei de 1250e fiind dovedita de martori .ca va fi savarsita. si a fost savarsita [ dupa mintea mea de cetatean .ce infractor recunoaste un furt?] INREBAREA ESTE DE CE NU SA LUAT NICI O MASURA P-ENTRU FURTUL IN FAMILIE A SUMEI .. OARE AU LUAT IN CONSIDERARE A FI MAMA A UNUI FIU CU HANDICAP GRADUI 1 NU ESTE NEVOIE DE MASURI? MAI DORESC DE SE POATE CONSULTA DE FIUL MEU DOSARUL INTOCMIT DE PARCHET? MENTIONEZ.LA CONTESTATIE RASPUNSUL FIIND ACELASI. VA MULTUMESC
Buna ziua/ buna seara stimati domni/ doamne . Va rog frumos daca vreti , spuneti-mi si mie, daca in urma unei decizii a parchetului in urma unei plangeri penale inaintata de mine, daca exista posibilitatea ca la acesta analiza care se face asupra dosarului poate sa asiste si un avocat platit pentru a-mi apara interesele . Eu voi depune o contestatie la parchet prin care voi solicita sa se reanalizeze dosarul !Vroiam sa stiu daca pot sa fiu reprezentat de un avocat
Buna seara/ buna ziua stimati domni/doamne . Tatal meu impreuna cu mama au scos din banca o suma de 120 de milioane in 2007 . Actele au fost intocmite pe numele tatalui meu , dar banii i-a luat maica-mea ( ea a semnat cand a luat banii) . Din acest an decand mama a decis sa plece in concubinaj mai exact din luna aprilie , doar noi platim suma de 300 ron lunar . Dansa refuza sa contriobuie cu vre-un ban . Se poate ca la un eventual partaj sau la divort sa se specifice faptul ca eu si tatal meu platim aceasta suma? In sensul ca , dansa ar putea avea o obligatie din partea legii daca noi facem o sesizare justitiei in acest sens ca ea a luat parte la ridicarea banilor? Este posibil ca printr-o hotarare a legii sa plateasca si mama mea jumatate din suma de bani care mai trebuie restituita bancii in urmatorii 6 ani ?
Multumesc stiimate domn . Aceasta sa-i spunem ,, cerere " m-am gandit sa o dau la avocat sa o scrie dansul dupa ce vom discuta . Insa aceasta ,,cerere" unde v-a trebui depusa ? La tribunal atunci cand cei doi parinti vor ajunge in instanta ? Astept cu interes raspunsul dumneavoastra stimate domn/ stimati domni
Buna ziua/ buna seara stimate domn/ doamna . Am si eu o intrebare pentru dumneavoastra daca se poate : O persoana cu handicap grad I cu insotitor poate primi o pensie de intretinere de la unul din parinte ( in cazul meu mama) , daca aceasta a decis sa paraseasca familia pe mine si pe tatal meu care la randul sau este cu grad II de handicap ? Mentionez ca eu nu am niciun venit din alte parti decat 300 ron indemnizatia acordata de stat conform gradului meu de handicap + 500 ron bani pe care ii primeste o alta persoana, fiind insotitorul meu . Va multumesc pentru amabilitate, astept cu interes raspunsul dumneavoastra !
Buna ziua / Buna seara , in luna mai 05 ziua , am depus la parchet o plangere penala pentru disparitia unei sume de bani 1250 E ... Mi-a fost primita plangerea , ramanand sa ma contacteze cei de acolo... Intrebarea mea pentru dumneavoastra este : Cat timp dureaza pana cand se ajunge sa se analizeze dosarul meu de catre persoanele abilitate ?

Pana sa inaintez aceasta plangere la parchet , am facut o plangere si la politie pentru disparitia sumei de bani , primind un raspuns : ,, Plangerea inaintata la politie fac obiectul dosarelor penale , urmand sa se faca cercetari fatza de persoana mentionata de mine ( in calitate de suspect) , urmand ca dosarul sa fie inaintat parchetului . ( Cu alte cuvinte si politia la randul ei a sesizat parchetul dupa ce eu am depus o plangere la ei in ziua cand am observat ca lipsesc banii din casa) " . articolul mentionat de politie ca si incadrare este art.208 raportat la art. 210 . La audierile efectuate de parchet , pot fi insotit de un avocat ?
Buna seara / Buna ziua domnule/ doamna . Mai intai sa va prezint situatia :

In urma cu 4 ani , impreuna cu sotia am luat din banca suma de 120 milioane . Noi avem de achitat 250 Ron timp de 10 ani . Ar mai fi 6 ani de plata . Actele necesare au fost intocmite de mine , iar la dispozitia de plata a fost sotia cea care a semnat atunci cand a luat suma de bani . Eu am REFUZAT sa ridic suma deoarece , tarziu mi-am dat seama ca dobanda D.A.E. era destul de mare ... Anul acesta sotia m-a parasit , traind de aproximativ 3 luni cu cineva . ( inca legal suntem sot si sotie) ... Ea m-a lasat cu aceasta banca..., spunandu-mi ca ei banca nu are ce sa-i faca daca nu achita suma lunara pentru ca nu are serviciu si nici nu doreste sa se angajeze. Banca imi trimite de 2 luni plic acasa cu plata sumei restante . Intrebarea mea pentru dv este : As putea cumva sa o fac sa plateasca si ea macar o parte din ratele care au mai ramas ; tinand cont ca in primii 4 ani numai eu am platit banca ? Ce ma sfatuiti sa fac ?
Sunt pensionat pe caz de boala din anul 2007 . Am lucrat 29 ani si 11 luni consecutiv cu gradul II de handicap . Aceasta deficienta locomotorie o am din anul 1957 . Intrebarea pentru dumneavoastra este : La ce varsta pot sa benefciez ( adica sa ies la pensie de drept) pentru anii lucrati? Tinand cont ca in luna octombrie implinesc 55 ani . Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Actiune partaj , va rog un sfat !
Sotia a fost cea care s -a ocupat mai mult de plata ratelor. Apartamentul ca sa fie achitat in totalitate mai aveam nevoie de 100.000 lei . Mama ne-a spus ca ne da ea acesti bani ca sa nu mai fim nevoiti sa platim pe fiecare luna , dorinta ei fiind aceea ca apartamentul sa fie pe numele baiatului ... Cum am spus si anterior sotia a luat in final apartamentul pe numele amandurora.