conexarea nu este obligatorie potrivit 139. eu cred ca nu trebuie absolutizata litera si spiritul legii ci trebuie raportata la situatia concreta. se conexeaza daca este posibil procedural , nu in orice situatie.
buna. ce carti aveti ptr procedura civila si procedura penala? scuze daca ati discutat deja si nu am fost atenta. multumesc si spor la invatat.
In procura cu pricina, ati precizat ca ati primit vreo suma de bani? S-a vandut casa cu acea procura? Când s-au intamplat toate aceste lucruri, in ce an? Ce varsta aveti si de ce afectiune suferiti,( cu privire la starea de sanatate raspundeti doar daca doriti).
V-am intrebat aceste lucruri ptr ca sunt importante ptr a primi un raspuns cat mai complet si cat mai aproape de ceea ce rezulta din ceea ce povestiti.
Daca ati semnat procura, aveti discernamant si ati semnat ca ati primit banii, atunci nu mai este nimic de facut. Daca nu s-a vandut casa puteti revoca procura.
Pana una alta puteti apela la ajutorul politiei ptr ceea ce vi se intampla.
Cererea principala este cea care decide din punctul meu de vedere, ptr ca atat vechiul cod dar si noul cod merg pe acelasi rationament.
Aceeasi parere o am si eu. Legea noua se aplica numai proceselor incepute dupa intrarea in vigoare a acesteia, iar proces nu inseamna numai prima instanta ci si caile de atac ordinare si extraordinare.
Nu va poate face acel prieten nici o surpriza in ceea ce priveste calitatea dv.stra de mostenitor. Va poate pretinde ceva bani daca a facut ceva imbunatatiri imobilului. Daca nu doreste sa plece din imobil aveti la dispozitie actiunea in evacuare. Dar sfatul meu este sa va dezbateti succesiunea.
Nu este vorba de marturie mincinoasa. Fapta dv.stra se incadreaza perfect in dispozitiile art. 292 cod penal - falsul in declaratii - este fapta unei persoane de a face in fata unui organ sau institutii de stat ori unei alte unitati publice o declaratie necorespunzatoare adevarului, in vederea producerii unei consecinte juridice pentru sine sau pentru altul daca potrivit legii ori imprejurarilor, declaratia facuta serveste pentru producerea acelei consecinte. pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda penala.
Daca tot ati recunoscut, presupun ca veti fi trimis in judecata si veti primi o pedeapsa, dupa indulgenta instantei , inchisoare sau amenda.
Nu cred ca aveti sanse. Ati spus ca barierele erau in pozitia aproape coborate. Coborate sau putin coborate nu cred ca are importanta, cret este ca nu trebuia sa treceti, iar faptul ca lucratorul cfr v-a spus sa treceti, desi nu era cazul, nu va disculpa de faptul ca era obligatoriu ptr dv.stra sa cunoasteti regulile de circulatie, in calitate de sofer.
Imi pare rau, dar aceasta este pararea mea, si cred ca a fost un lucru extrem de riscant ceea ce ati facut.
Nu este admisibil ceea ce face.
Orice persoana are dreptul la intimitate. Pana una alta este si proprietatea dv.stra si puteti dispune cu privire la aceasta.
Nu se intampla nimic din punct de vedere legal daca le veti demonta. Singura problema o reprezinta sotul, daca este sau nu o persoana temperamentala, si daca este posibil ca gestul dv.stra sa il determine sa devina agresiv cu dv.stra sau copii.
Da, este suficient atat, eventual precizati si ca nu va puteti prezenta la proces datorita programului de lucru si anexati si o adeverinta de la serviciu cu privire la asta.
Si nu renuntati la cooperarea cu organele judiciare in descoperirea si prinderea infractorilor pentru ca nu este deloc un lucru rau.