Ar trebui sa ajunga cineva la judecatorie si sa verifice, in condica, ce s-a notat in dreptul dosarului d-vs.
Termenul pentru atacarea sentintei curge da la comunicare.
1. Nimeni nu va poate obliga sa va schimbati contractul individual de munca daca nu doriti acest lucru; contractul este - prin esenta - un act care exprima VOINTA PARTILOR (a tuturor partilor!)
2. Nu cred ca este clauza de reziliere cea referitoare la suma cheltuielilor de training. Probabil se refera la situatia in care d-vs, ca angajat care ati beneficiat de formare profesionala, ati dori desfacerea contractului de munca inainte de perioada stabilita. Este legal ca, in anumite conditii, angajatul care a beneficiat de formare profesionala sa fie obligat: fie sa ramana la acelasi serviciu o perioada de timp, fie sa plateasca cheltuielile cu formarea sa profesionala - daca doreste sa plece; clauza trebuie citita cu atentie si bine înteleasa.
3. Nu se pot primi sanctiuni "oficiale" pentru lucruri care nu intra in reglementarile companiei (reglementari impuse prin legi sau prin regulament intern)
1. Martorii ar trebui sa stie de la cine s-au primit banii; nu este suficient faptul ca - la un moment dat - x a dispus de o suma importanta pe care nu o poate justifica (ar fi putut s-o primeasca de la mama, de exemplu).
2. Este o neachitare de obligatii (nu si-a onorat obligatia de a plati ratele) nu o inselaciune; persoana care a facut creditul nu a fost inselata (mintita). Stia ca ia banii ca sa-i dea.
In locul d-vs as cere Directorului gradinitei unde lucrati o audienta "oficiala" si i-as expune problema. Ideea ar fi aceea de a organiza o intâlnire in 3 (Directorul, d-vs si parintele) care sa duca la lamurirea problemelor.