avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Activitate Brindusa Nicula

Activitate Brindusa Nicula

Răspuns la discuția taxe lunare platite de un srl
Daca aveti deja un contabil angajat de ce nu il rugati sa va explice pentru ce platiti acea suma de bani lunara. Daca nu aveti incredere in el, mai bine ii spuneti parerea dumneavoastra , decat sa ascultati pareri care nu pot fi in totalitate corecte.
1) nu este obligatoriu, este o optiune a agentului economic;
2)nu se modifica vectorul fiscal, pentru ca declaratiile se vor transmite pentru fiecare luna in parte si nu cumulat pentru un trimestru ( este un punct de vedere).
3) pot beneficia si societatile infiintate in 2011.
Răspuns la discuția plata sarbatorilor legale
Art. 119 (1) - Codul Muncii - Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acestora.
Răspuns la discuția Masina pentru piese schimb
Va ror sa dati mai multe detalii. Mai aveti mijloace de transport apartinand societatii ? Piesele de shimb le veti folosi pentru aceste mijloace fixe? Genereaza ele un venit societatii?
Răspuns la discuția garantii salariale
Pentru a stinge o datorie , ea trebuie sa existe in documente, asa ca la solicitarea de stingere a datoriei trebuie sa vi se inmaneze : o decizie de imputare intocmita in doua exemplare, inregistrata in caietul de numerar, inregistrata in contabilitate, si obligatoriu semnata de dumneavoastra ca ati luat la cunostinta la data imputarii si nu ulterior acestei date, de suma ce vi se imputa si motivele( numarul si data facturii emise de societatea care face inventarul oficial). In lipsa acestui document, puteti refuza plata, si in cazul in care refuza sa va elibereze actele necesare plecarii, puteti depune o reclamatie la ITM, iar ei vor fi obligati sa rezolve in cel mai scurt timp sesizarea dumneavoastra.
Răspuns la discuția diurna
In cazul in care societatea inregistreaza profit, se considera cheltuiala deductibila sume de 13x2.5=32.50 lei, iar daca inregistreaza pierdere, este cheltuiala deductibila doar valoarea de 13 lei.
Daca va intereseaza si baza legala, va pot trimite un mesaj in cursul zilei de maine.
Răspuns la discuția garantii salariale
In principiu ,la inventarele periodice efectuate de dumneavoastra, nu pot fi emise decizii de imputatie, deoarece marfa nu apartine societatii care are in administrare statia, de aici practica de a se "bate pe casa" marfa constatata lipsa. In momentul in care se face fisa de lichidare a unui salariat, trebuie restituita si garantia gestionara, care ar trebui sa fie intr-un cont bancar deschis separat in cadrul societatii. Nu este corect ca, odata ce nu mai ai calitatea de salariat al unei societati sa platesti pentru ceva la care nu ai participat. Deciziile de imputatie nu sunt semnate de salariat ca au luat la cunostinta de ele? Cum semneaza un salariat care nu mai lucreaza la societate de o perioada de timp?
Ca sugestie, ar trebui sa vorbiti cu liderul de sindicat, sa ii expuneti problemele si sa incerce o " mediere" intre salariati si angajator.
Pentru intocmirea corecta a unei evidente contabile este nevoie de un profesionist contabil. Incheind un contract de prestari servicii cu un expert contabil, aveti dreptul de a deduce factura de prestari servicii ce o veti primi( lunar), iar la incheierea unui contract individual de munca pentru evidenta contabila societatea va suporta contributiile aferente salariului negociat. Intrebati inainte cine intocmeste si suporta cheltuielile aferente situatiilor financiare.
Răspuns la discuția \"furt intre soti\"
1.Sa va traiasca copii si sa fie sanatosi. Cat de departe este plecata "doamna" ? Nu exista posibilitatea sa va deplasati sa ii vedeti, sa vorbiti cu ei?
2.In principiu fiecare trebuie sa isi plateasca singur avocatul si taxele de timbru. In cererea de divort pe care o veti face puteti cere si dumneavoastra acelasi lucru.
3. Este o intrebare la care numai dumneavoastra va veti puteti raspunde. Credeti ca veti mai putea convietui impreuna, ca veti putea salva relatia? Chiar va doriti sa salvati aceasta relatie sau doar vreti sa prelungiti agonia.Parerea mea personala, cu riscul de a va supara, este sa va treziti, sa nu mai disperati si sa va canalizati energia ce o mai aveti pentru a mai putea rezolva ceva din probleme. Veti avea parte de multe vorbe nedrepte, rautati, deziluzii. Chiar nu realizati ca odata ce va impiedica accesul la copii, se gandeste numai la binele ei, si nici un pic la relatia care ati avut-o si mai ales la copii. Credeti ca s-a intrebat macar o data ce este in sufletelul lor?
4.Da, solicitarea se face distinct pe bunuri si pe datorii. Se plateste taxa de timbru , procent din bunurile si datoriile partajate, asa ca pregatiti-va si financiar.
5. Solicitati de la banci adrese din care sa reiasa ca respectivele descoperiri de card au fost facute in perioada casniciei. Adresele sa poarte numar de inregistrare si semnatura si stampila bancilor. Din extrasele de cont nu reiese clar data efectuarii cererii de descoperii. Bine ar fi sa puteti cumva justifica si cum au fost cheltuite sumele de bani( sa nu aveti surpriza sa declare ca au fost cheltuiti cu "baietii la bere" sau cu alte femei). In calitatea dumneaei de codebitor, are " dreptul" la jumatate din credit.Stiti cumva daca doamna nu are si dansa descoperiri de card? Le veti partaja si pe acelea.
Va doresc din tot sufletul multa rabdare si putere , si luati partea buna a lucrurilor - nu mai sunteti singur. Observ ca aveti o multime de prieteni noi care incearca sa va ajute.
Răspuns la discuția \"furt intre soti\"
Incercati intre timp sa solicitati copii ale actelor ce au fost sustrase. Vor fi in principiu 2 procese, unul de divort si altul pentru partajarea bunurilor comune, deci veti avea timp sa mai refaceti din ele . Creditele dobandite in timpul casniciei sunt comune. Nu inteleg de ce unele femei considera ca au numai drepturi si obligatii deloc. Cautati martori care sa va sustina nevinovatia si loialitatea fata de familie, si apropiati-va de prietenii ce va pot sustine moral. Nu este si nu va fi o perioada usoare, dar nu sunteti singurul. Ve ti fericit cand se va sfarsi.