avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Activitate snake65

Activitate snake65

Răspuns la discuția cod caen
Multumesc, domnule Sad!
Discuție cod caen
Buna ziua, am un magazin cu codul caen 4711 - Comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun.
As vrea sa servesc si sandwichuri, in afara de autorizarea pe 4711 mai trebuie sa solicit autorizare si pentru alt cod caen. MULTUMESC pentru ajutor!
Eu va recomand sa inchideti punctul de lucru prin hot de asociat unic si sa infiintati firma noua cu punctul de lucru in cauza.
Răspuns la discuția la un SA...
Atributia de reprezentare este prevazuta in actul constitutiv.

In cazul dvs., DA trebuie o decizie a CA .

Răspuns la discuția la un SA...
Consiliul de administratie emite decizii, insa poate delega conducerea societatii unuia sau mai multor directori (art 143; 143 (1); 143 (2) din legea 31/1990. Vedeti ce este stipulat in actul constitutiv.
Răspuns la discuția autorizatie functionare primarie
Buna ziua!
Primaria, in baza dosarului pe care il veti depune, va elibera un AVIZ privind obiectivul . Avizul va fi valabil cu obtinerea avizelor necesare de la toate organele de specialitate si nu tine loc de autorizatie de functionare.
Reglementari exprese cu privire la angajarea pensionarilor sunt cuprinse n art. 81 lit. d3) din Codul muncii . Potrivit acestuia, contractul individual de munca poate fi ncheiat pentru o durata determinata pentru angajarea pensionarilor care ndeplinesc anumite conditii.

n acest sens, art. 94 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale , dispune ca pot cumula pensia cu veniturile realizate dintr-o activitate profesionala (deci si din salariu), indiferent de nivelul veniturilor respective, copiii urmasi orfani de ambii parinti - pe perioada scolarizarii, pna la vrsta de 16 ani sau daca si continua studiile, pna la terminarea acestora, fara a depasi vrsta de 26 de ani - , nevazatorii, pensionarii pentru limita de vrsta, respectiv pensionarii de invaliditate de gradul III.
Pentru cei din urma, n baza art. 54 lit. c) din legea mentionata este posibila ncadrarea doar cu jumatate de norma
Nu confundati asociatii cu administratorii. Nu este obligatoriu ca asociatii sa fie si administratori. Cine este administratorul firmei? Cine reprezinta firma in relatiile cu tertii?

Daca ambii asociati sunt si administratori si isi exercita separat puterile este de ajuns doar unul dintre acestia.
Buna ziua!
Contractul de comodat se va incheia intre persoana juridica, reprezentata de reprezentantul legal - administrator si proprietarul spatiului.
In general persoanele care aleg sa fie neplatitori de TVA exercita activitati de prestari servicii destinate persoanelor fizice. Persoanele fizice nu au interesul de a deduce TVA, iar pretul de vanzare pentru un bun / serviciu este acelasi indiferent daca factura este fiscala sau nu.
Este insa in dezavantaj pentru o persoana sa opteze pentru a fi neplatitoare de TVA, in cazul in care beneficiarii / clientii sai sunt in mare parte persoane juridice. Daca furnizorul nu va simti dezavantajul direct al optiunii de a fi neplatitor de TVA, el va simti cu siguranta refuzul categoric al potentialilor clienti, persoane juridice. Acestea din urma nu vor putea sa isi deduca TVA si vor plati un pret fata TVA marit.
Decizia va apartine! SUCCES !