Buna ziua, va rog sa ma ajutati si sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari legate de urmatoarea situatie: sotul verisoarei mele este plecat in Spania de 12 ani. Acum, acesta solicita divortul, presand-o pe verisoara mea sa introduca divortul in Romania. Impreuna au un fiu, medic stomatolog si ca proprietate un apartament cu 4 camere.
Intrebari:
1.daca actiunea de divort este introdusa in Spania, sotul va trebui sa plateasca verisoarei pensie de intretinere avand in vedere ca cel ce a inselat este chiar el, sotul. Va trebuie sa se prezinte verisoara mea in Spania pentru divort?
2. apartamentul a fost la vremea cumpararii 200 mii vechi, 52 de mii au fost achitate de sotul verisoarei, restul de verisoara fiind oprita rata pe stat. In ce cote se imparte apartamentul si fiul lor are vreun drept la acest apartament?
3. exista vreo diferenta privind locatia unde este introdusa actiunea de divort - Romania sau Spania?
Va multumesc.
Va rog frumos sa ma indrumati cum pot obtine un certificat de grefa de la curtea de apel Bucuresti, ce timbru, ce taxa platesc si unde platesc, il pot obtine certificatul e loc sau e de durata?
Va multumesc!
Am un coleg ce are pe data de 10 termen intr-un litigiu de munca, el fiind reclamantul iar azi a pierdut CI, efectiv nu il mai gaseste. Cu ce se mai poate legitima? Legitimatie de serviciu (este salariat MAI), pasaport daca nu este expirat? Va multumesc
Doresc sa fac o sesizare la ANI. Cum imi formulez sesizarea? Aveti un model? Datele ce doresc a le comnica sunt clare, formula de adresare, de formulare a sesizarii imi sunt necunoscute. Ma puteti ajuta si indruma? Va mutumesc!
Va rog frumos sa ma indrumati unde pot fi platite taxele judiciare de timbru pentru fond si recurs?
Va multumesc!
Am ajuns in situatia de a fi executata pentru o suma de bani, eu sunt debitorul, creditorul a dorit prin executare blocarea salariului, intrucat nu a avut ce executa nu s-a facut acest lucru. Executarea este de peste un an ceruta, eu, debitorul, avand in vedere ca executorul nu a mai focut o noua cerere de executare, pot proceda la suspendarea, perimarea acestei executari? Este vb de o hotarare civila, intre 2 persoane, nu bancara, nu cu alte firme, doar niste, sa spun drept sume ce nu le-am imprumutat ci am semnat chitanta de dobanda fantastica. Am comis-o, ce mai pot indrepta? A trecut 1 an si ceva, nu au ce sa execute, am vreo sansa sa scap legal de asa ceva? Va multumesc!
In urma cu 2 ani am luat cu dobanda de la un camatar o suma de bani, 750 euro, intrucat imi tot crestea dobanda si abia mai plateam dobanda acesta mi-a solicitat semnarea unei hartii, un singur exemplar identic cu contractul de vanzare cumparare autovehicul folosit completat cu datele de identificare ale masinii mele, mentionez ca le detinea intrucat a obligase anterior sa i le predau ca gaj pt bani, completat cu datele mele de identitate gresite, serie CI si numar gresite, fara pretul vanzarii, deci netrecut pretul si doar un singur exemplar sustinind ca imi inapoiaza actele masinii daca semne acea hartie. Am semnat iar acum m-a actionat in instanta, completand suma si venind cu fiul unui om insemnat din zona ca martor si sustinand ca a cumparat masina de la mine si nu a primit nici masina nici banii inapoi. Fac mentiunea ca la fond i s-a dat castig si suntem la recurs. Dar, cu ocazia aceasta am constatat ca exista diferente mari intre caracterele masinii cu care s-a dactilografiat prima parte din presupusul contract si caracterele cu care este trecuta suma in cifre si litere, caracterele sunt mai mari si diferite ca forma. Dorinta mea este sa pot demonstra ca actul este un fals de pe urma caruia stoarce bani si daca se poate sa primeasca si pedeapsa ce o merita pt faptele sale. Ce ma sfatuiti? Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati in lamurirea termenului de 15 zile pt depunere motive recurs, sunt 15 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc!
Am avut termen pentru solutionare intr-un proces civil pe data de 07.07.2011 si nici pana azi nu am primit hotararea, eu trebuie sa depun recurs. Ce parere aveti, este vacanta si nu se redacteaa sau e cu intentie sa nu primesc hotarare si sa nu pot inainta recurs. Ce pot sa fac? Va multumesc
Catre ANI -Agentia de integritate, pe cine poti reclama, ex,pt un salariat la Directia sanitar veterinara a unui judet, poate fi facuta o sesizre?
Am auzit ca exista si o Comisie ce se ocupa cu averile dobandite ilegal, nejustificat, aveti idee de ce minister, autoritate apartine, cu ce se ocupa, as putea sa apelez la aceasta comisie spre a sesiza averea unui salariat bugetar dar care e facuta din camatarie?
Legea e ingraditoare pentru oamenii simpli, camatarii cu un martor tot camatar isi fac treaba in continuare, nu ai sanse sa demonstrezi legal ca esti la mana camatarilor mai ales atunci cand camatarul are pe tatal lui procuror... De asta va cer sa ma ajutati, unde pot sa mai incerc si solutia asta, deci este salariat bugetar si are domenii fantastice din camatarie, politia cade, sa fac sesizare, procuratura, la fel, tatal e procuror, am incercat, nu se demonstreaza... asta e concluzia peste tot... Astept un sfat, va multumesc