Buna ziua,
As vrea sa primesc raspuns la o problema destul de delicata.
In luna ianuarie 2016 am primit de la judecatorie o citatie in care mi se cerea sa ma prezint la un termen de judecata in calitate de intervenient fortat intr-un litigiu intre doua societati de asigurare.
Inainte de termenul de judecata am studiat dosarul si am fost neplacut surprins de faptul ca cineva s-a folosit de actele mele , imputandu-mi-se ca in anul 2013 am condus un autoturism marca volkswagen golf si am provocat un accident rutier unui alt autoturism pe care l-am avariat destul de serios , acesta din urma primind din partea unei societati de asigurare despagubiri pentru dauna totala, fiind asigurat CASCO. Mentionez ca am carnet de conducere de 32 de ani , dar niciodata nu am condus un autoturism cu marca mentionata mai sus si nici nu am provocat vreodata un accident la care sa folosesc polita RCA.
La termenul din proces am fost intrebat de circumstantele in care s-a produs accidentul , daca stiu ca autoturismul avea asigurare RCA si daca sunt de accord ca socitatea de asigurari sa plateasca despagubirile celeilaltei societati . Am raspuns ca nu cunosc nimic despre acel accident si nici nu recunosc scrisul si semnnatura de pe constatul amiabil , eu neconducand niciodata acel autoturism.
Consilierul juridic care reprezenta societatea de asigurari in calitate de reclamant a solicitat audierea la termenul urmator a inspectorului de dauna care a instrumentat dosarul si soferul masinii care a fost despagubit de polita CASCO.
Atunci am aflat ca cel care a instrumentat dosarul este o cunostinta de a mea care s-a folsit in acel dosar , fara stirea mea , de copiile mele dupa permis si cartea de identitate , date de mine pentru incheierea unei polite RCA pentru autoturismul personal.
Afland acest lucru , acum aceasta cunostinta ma roaga sa-mi schimb declaratia data in fata instantei , sa depun o intampinare la dosar si sa spun ca atunci cand mi s-au pus acele intrebari am dat acele raspunsuri de teama altor consecinte. Mi-a fost prezentat un avocat care sustine ca nu mi se poate intampla nimic daca imi schimb declaratia si odata data acesta declaratie , societatile de asigurare vor inchide dosarul.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc pentru raspuns.
Revin la acesta problema. Cred ca nu am fost bine inteles.
Tertul poprit a virat primele doua rate conform instiintarii de poprire , dupa care nu a mai platit deloc.
Inteleg ca trebuia sa solicit actiunea de validare a popririi in termen de o luna de la notificarea executorului , doar daca tertul poprit nu efectua aceasta plata .
Acesta a virat catre executor doua plati a cate 221 lei in primele doua luni , dupa care mi-a oprit pe fluturas timp de inca 14 luni aceeasi suma de 221 lei/luna , dar aceasta nu fost virata catre executor , pana acum cateva zile cand a mai virat 2100 lei.
- Ce pot face in acest caz , intelegand ca la sumele nevirate se calculeaza penalitati , plus alta taxa de executare.
- Am sanse de castig daca deschid actiune in instanta impotriva firmei la care sunt angajat , intrucat consider ca nu sunt de vina eu pentru sumele nevirate , firma s-a angajat conform titlului de executare sa vireze lunar o anumita suma , aceasta nu a fost executata , folosind drepturile mele banesti in folosul lor.
Va multumesc.
Multumesc pentru raspuns!
As mai dori sa primesc raspuns pentru urmatoarele?
Dupa discutii lungi cu executorul si la presiunile facute la firma unde lucrez , acestia din urma au mai virat catre BEJ o suma de 2100 lei, neacoperind insa suma totala oprita si nevirata. La suma restanta , executorul mai adauga si penalitati de intarziere. Ce vina am eu ca tertul poprit nu a respectat hotararea unei instante si nu a platit sumele care erau trecute in fluturasii de salariu ca fiind popriri.
- Ma pot inscrie eu la masa credala cu suma oprita si nevirata catre executor plus penalitatile de intarziere, sau acest lucru este in sarcina executorului?
- Cum trebuie sa procedez in acest caz , eu necunoscand penalitatile aplicate de executor.
Mentionez ca termenul de inregistrare a declaratiilor de insolventa este data de 29 martie 2016 , iar pe data de 25 aprilie are loc intrunirea creitorilor.
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa primesc raspuns la urmatoarea problema :
pentru rezolvrea unor probleme personale , am contractat in anul 2006 un imprumut in valoare de 13000 lei la una din bancile comerciale. In timp , datorita crizei economice generale nu am mai putut plati la timp ratele , ceea ce a dus la demararea unei proceduri de executare din partea bancii , dosarul ajungand la un executor judecatoresc care a dispus inffintarea popririi pe veniturile salariale. Acest executor a instiintat firma unde lucrez despre datoria pe care o am si a stabilit o suma pe care unitatea sa o vireze lunar. Totul pana acum este legal , numai ca firma nu a respectat acest lucru si... desi pe fluturasul de salariu aparea ca au fost opriti banii datorati executarii , aceasta nu a virat decat doua luni din 12 cat a trecut de la infiintarea popririi, ceea ce eu nu am stiut. Acum doua zile am primit un plic de la executor in care ma someaza ca in termen de 15 zile sa platesc toata suma datorata , penalitatile de intarziere si cheltuielile de executare, in caz contrar se va trece la masura de executare silita asupra apartamentului. Ce pot face in aceasta situatie , sa pot suspenda actiunea de executare.
Mentionez ca in acest moment firma unde lucrez este in procedura de insolventa.
Va multumesc.
Buna ziua,
As dori un raspuns la urmatoarea problema :
In anul 2001 am fost condamnat de catre Judecatoria Focsani la plata unei amenzi penale in valoare de 6.000.000 lei vechi , sentinta ramasa definitiva prin Hotararea Tribunalului Vrancea din acelasi an, amenda fiind platita dupa pronuntare.
Solicitand acum in 2015 , un cazier judiciar ,fiindu-mi necesar pentru angajare , am constatat ca aceasta amenda este mentionata in certificatul de cazier.
Mentionez ca locuiesc in Pitesti.
As dori raspuns la urmatoarele probleme ;
- pentru constatarea reabilitarii de drept ce documente trebuie sa depun la dosar.
- unde trebuie sa depun acest dosar - la Judecatoria Pitesti sau la Tribunalul Arges , intrucat domiciliul nu este in Focsani acolo unde a fost emisa hotararea , acesta fiind in Pitesti
- ce taxe implica depunerea acestui dosar
- daca este necesar depunerea la dosar a certificatului fiscal care sa ateste plata la zi a taxelor la bugetul local
Va multumesc
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema la care as dori un raspuns:
In anul 2008 am infiintat o firma cu obiect de activitate principal ” hoteluri si restaurante ” supusa la vremea respective impozitului forfetar si aflata in present in stare de insolvabilitate.
De la infiintare si pana astazi nu am avut nici un fel de activitate pe aceasta firma , nu am platit acest impozit si figurez in evidentele Administratiei Fiscal e cu o obligatie de plata de 4600 lei reprezentand debit , dobanzi si penalitati de intarziere.
La sfarsitul anului 2014 am primit doua adrese de la Administratia Financiara cu urmatoarele hotarari:
- In prima adresa : “ intrucat firma nu are bunuri sau venituri urmaribile , creantele sunt trecute in evidenta separate si se intrerupe aplicarea masurilor de executare silita pentru recuperarea obligatiilor fiscale restante inregistrate de debitorul declarant insolvabil , precum si calculul obligatiilor fiscal accesorii aferente acestora”
- In a doua adresa : “ Administratia Financiara decide angajarea raspunderii solidare a administratorului societatii pentru suma restanta conform art. 27 alin.2 lit. d) din OG 92/2003 , cu posibilitatea formularii in termen de 30 zile a contestatiei la prezenta decizie in conformitate cu art.207 alin.1 din OG 92/2003
Intrebari:
Care din cele doua hotarari se aplica ,
care sunt urmarile in cazul in care nu se achita aceasta suma
care sunt posibilitatile de achitare in mai multe transe a acestui debit
cum pot suspenda aceasta firma
Va multumesc
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema:
Socrii mei (decedati) au avut impreuna doi copii , sotia mea si inca un baiat , care la varsta de 13 ani a fost infiat cu drepturi depline de catre o matusa a socrului care nu a avut copii.
Adoptia a fost efectuata doar in acte, acesta locuind in continuare in casa socrilor mei din momentul infierii (efetuata acum 30 de ani)- pana in prezent , intelegerea verbala fiind aceea ca fratele biologic al sotiei sa ramana in casa acestora sub rezerva intretinerii lor la batranete. Acest lucru nu s-a intamplat ,de cand socrii au devenit neputinciosi si pana la decesul lor de aceste probleme ocupandu-se sotia mea, fratele ei neparticipand cu nimic.
Mentionez ca soacra a murit in urma cu 4 ani iar socrul acum 1 an si jumatate , nefiind dezbatuta succesiunea dupa nici unul dintre ei.
As dori raspunsuri la urmatoarele intrebari :
- Daca fratele biologic al sotiei are drept la succesiune , acesta fiind infiat cu drepturi depline de catre matusa socrului meu
- In cazul in care doar sotia este mostenitoarea socrilor , dupa efectuarea succesiunii , cum il poate determina pe fratele biologic sa paraseasca locuinta sau sa primeasca despagubiri pentru ca acesta sa ramana acolo.
Va multumesc
Buna ziua,
Va supun atentiei urmatoarea problema la care as dori un raspuns:
In anul 2008 am infiintat o firma cu obiect de activitate principal ” hoteluri si restaurante ” supusa la vremea respective impozitului forfetar si aflata in present in stare de insolvabilitate.
De la infiintare si pana astazi nu am avut nici un fel de activitate pe aceasta firma , nu am platit acest impozit si figurez in evidentele Administratiei Fiscal e cu o obligatie de plata de 4600 lei reprezentand debit , dobanzi si penalitati de intarziere.
La sfarsitul anului 2014 am primit doua adrese de la Administratia Financiara cu urmatoarele hotarari:
- In prima adresa : “ intrucat firma nu are bunuri sau venituri urmaribile , creantele sunt trecute in evidenta separate si se intrerupe aplicarea masurilor de executare silita pentru recuperarea obligatiilor fiscale restante inregistrate de debitorul declarant insolvabil , precum si calculul obligatiilor fiscal accesorii aferente acestora”
- In a doua adresa : “ Administratia Financiara decide angajarea raspunderii solidare a administratorului societatii pentru suma restanta conform art. 27 alin.2 lit. d) din OG 92/2003 , cu posibilitatea formularii in termen de 30 zile a contestatiei la prezenta decizie in conformitate cu art.207 alin.1 din OG 92/2003
Intrebari:
Care din cele doua hotarari se aplica ,
care sunt urmarile in cazul in care nu se achita aceasta suma
care sunt posibilitatile de achitare in mai multe transe a acestui debit
cum pot suspenda aceasta firma
Va multumesc
Buna ziua.
As dori raspuns la urmatoarele intrebari:
Sotia mea( care este singurul copil al socrilor mei) , impreuna cu socrul meu ar dori sa dezbata succesiunea dupa decesul soacrei mele (data decesului : 24.10.2011).
Masa succesorala o reprezinta o casa la tara construita in anul 1959 a carei evaluare aproximativa este de 18.000 euro.
Intrebarile la care doresc raspuns sunt:
- cat costa actul de succesiune pentru cele prezentate mai sus?
- este mai ieftin deschiderea succesiunii in instanta sau la notar? Care sunt costurile si ce acte trebuiesc depuse pentru dezbaterea succesiunii
- dupa decesul socrului meu ,mai este necesara dezbaterea unei alte succesiuni , tinand cont de faptul ca sotia mea este unicul copil?
Va multumesc.
In anul 2008 am infiintat o firma cu obiect principal de activitate : "restaurante".
Avand acest obiect principal de activitate am fost obligat de lege sa platesc acel impozit forfetar. Mentionez ca nu am platit nimic din acel impozit pana acum , iar documentele ce tin de finante (diferite declaratii) nu am mai depus din anul 2009.
Acum firma este pe lista cu societatile declarate inactive.
As dori sa stiu ce implica nedepunerea acestor declaratii si neplata impozitului forfetar si care sunt pasii pentru radierea acestei firme.
Va multumesc.