avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate petro250

Activitate petro250

Discuție Succesiune
Buna seara,

Parintii sunt decedati (mama din septembrie 2006 si tata din octombrie 2014), iar eu si sora mea suntem mostenitoarele de drept a casei parintesti, valoarea acesteia fiind de aproximativ 150.000 lei.
Nu a fost facuta succesiunea dupa moartea mamei.
Intrebarea mea este urmatoarea :
Care sunt pasii de urmat pentru efectuarea succesiunii , termenul legal si tarifele percepute de catre notar?
Multumesc.
Discuție Vanzare casa
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca se poate vinde o casa fara sa fie facuta succesiunea?
Va multumesc.
Buna ziua,

Incepand cu data de 01.09.2013 o sa lucrez pe doua schimburi, respectiv schimbul 1 si 2. Intrebarea mea este urmatoarea : societatea la care sunt angajata are obligatia de a-mi plati orele de noapte, conform Codului Muncii, avand in vedere ca schimbul 2 este de la ora 15,30 pana la ora 23.30.
Va multumesc.
Buna ziua,

Locuiesc la intr-un bloc cu 3 etaje, la ultinul etaj. Atat eu cat si cei doi vecini de etaj avem intabulat fiecare pe numele lui suprafata de deasupra apartamentului (plafonul).
Pot sa mansardez doar eu pe suprafata intabulata pe mine sau sunt obligati de lege si vecinii mei sa mansardeze?
Va multumesc.
Buna seara,

Am contractat un imprumut de la o banca romaneasca in valoare de 6000 lei noi, din care am platit la timp 3 rate.
Intrebarea mea este urmatoarea : In cazul in care vreau sa achit suma ramasa de plata integral, dobanda pe care va trebui sa o platesc este cea calculate la primirea imprumutului sau nu ?
Multumesc.
Buna seara,

Intrebarea mea este simpla si la subiect : Un angajator bugetar (respectiv un D.S.V. ) poate refuza eliberarea unei adeverinte solicitate de catre un angajat, chiar daca adeverinta este necesara la un dosar pentru a deveni tutorele unui copil orfan minor (raspunsul directorului fiind ca elibereaza pentru orice altceva numai pentru a deveni tutore nu)?
Va multumesc.
In cazul in care o persoana salariata din mediu privat vrea sa plece la alta societate urgent, in cazul demisiei cate zile lucratoare are de asteptat ?
Care este modalitatea legala cea mai scurta ?
Va multumesc.
Familia unei persoane salariate de aproape 57 ani(cu o vechime in munca de aproape 40 ani), care moare in urma unui atac de cord, primeste ajutor material de inmormantare (de la Casa de pensii sau primarie) ?
Va multumesc.
Sunt in somaj de 11 luni. In luna iunie 2012 am beneficiat de 10 zile concediu medical (din care 8 zile lucratoare si 2 zile nelucratoare) eliberat de medicul meu de familie.
Ce sta la baza calcularii platii concediului medical ? Se foloseste de tabelul anexat la dosarul de somaj in care erau trecute ultimele salarii brute realizate de catre mine la ultimul loc de munca?
Multumesc.
O familie (sot si sotie), care au calitatea de tutori legali pentru doi copii (nepoti), o fata de 15 ani si un baiat de 18 ani (elevi), beneficiaza de ajutor financiar din partea statului ?