avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Activitate ionut79

Activitate ionut79

Răspuns la discuția Imputare spor de dispozitiv
Vă multumesc foarte mult pentru raspuns .Înţeleg că este necesar să existe o hotărâre a instanţei de judecată pentru a putea să se facă declaraţia rectificativă.Cum rămâne cu cei plecaţi sau cu cei care vor pleca din instituţie ?
Sporul de dispozitiv se impută la valoarea brută sau la valoarea netă ? Curtea de conturi doreşte ca deciziile de imputare de se emită cu valoarea brută dar eu cred că ar trebui la valoarea netă deoarece atunci cînd acestea s-au plătit functionarilor publici impozitul şi contribuţiile aferente au fost retinute din brut şi restituite statului.Cum trebuie procedat in această situatie având în vedere şi faptul că plata acestui spor a fost suportată din alocaţii bugetare?Mulţumesc pentru răspuns.
La instituţia publică la care lucrez, prin punerea în aplicare a O.U.G nr. 63/2010, s-a desfiintat postul unui funcţionar public care avea ca atribuţii principale de serviciu gestiunea casieriei şi avea garanţie constituită.Din lipsă de personal conducerea instituţiei a încredinţat casieria unui alt funcţionar public care are atribuţii principale de lucru în cadrul compartimentului financiar contabil,obligându-l să constituie şi garanţie la nivelul unui salariu brut , Aş dori să ştiu dacă trebuie constituită garanţie în acestă situaţie sau activitatea de casierie în aceste condiţii ar putea fi considerată ca fiind secundară şi garanţia nu trebuie constituită.Mă frământă această problemă şi ca urmare a faptului că volumul de muncă şi responsabilităţi a crescut în cazul de faţă iar salariul a rămas cel vechi şi încă diminuat. Vă mulţumesc anticipat pentru răspuns.
Un şofer angajat de o instituţie publică în baza unei convenţii civile şi care face deplasări în ţară cu maşina instituţiei poate să beneficieze de diurnă şi de decontarea cheltuielililor cu cazarea ? Există cadru legal pentru asemenea situaţii?

Mulţumesc pentru răspuns şi vă doresc un Paşte fericit .

Este vorba despre un autoturism oprit în coloană şi tamponat din spate de alt autoturism care deasemenea era oprit dar care a fost lovit din spate de un al 3-lea autotturism care se afla în mişcare,care la rândul său afost lovit de un al 4-lea autoturism aflat în mişcare.Din constatările efectuate de poliţia rutieră a rezultat faptul că vinovaţi de producerea accidentului sunt şoferii autoturismelor 3 şi 4 care aveau ca asigurator 2 firme diferite.Pentru a fi despăgubit am primit copii ale poliţelor de asigurare pe care le-am prezentat uneia din firme în vederea acoperirii pagubei iar aceasta ma trimis la firma cealaltă susţinând că poliţia n-a stabilit şi gradul de vinovăţie al fiecăruia.Credeţi că este corectă poziţia firmei de asigurare care m-a respins neţinând cont de opţiunea exprimată de mine de a mă despăgubi?Menţionez că am optat pentru aceată firmă crezând că dacă eu sunt asigurat la ei Casco şi RCA vor fi mai operativi pentru recuperarea pagubei.Ce trebuie să fac ca sa rezolv această situaţie cât mai repede? Vă mulţumesc anticipat !
Un functionar public a beneficiat de 11 zile de C.O. in luna Februarie 2011 iar începând cu cu luna Aprilie i s-a aprobat la cerere suspendarea contractului de munca pe 6 luni,respectiv până la 30 Septembrie.Deoarece competinţa de concediu pentru perioada lucrată este de 6 zile,aş dori să ştiu ce se întâmplă cu zilele plătite în plus în condiţiile în care,conform legislaţiei în vigoare, această perioadă de suspendare ar putea fi prelungită până la finele anului sau chiar şi mai mult.Vă mulţumesc pentru răspuns.
Cum se stabileşte valoarea diurnei externe pentru ultima zi de deplasare pe parcurs extern dacă durata acesteia este mai mică de 24 ore,respectiv este de 15 ore?
Mulţumesc pentru răspuns.
Pensionarii care provin din sistemul public,respectiv au ieşit la pensie pentru limită de vărstă dintr-o instituţie publică,mai pot lucra pentru aceiaşi instituţie pe bază de convenţie civilă?Ce contribuţii se reţin şi ce obligaţii de plată revin instituţiei în cazul în care este nevoită să încheie asemenea convenţii?Mulţumesc pentru răspuns.
Daca pentru primele de vacanta din anii anteriori care au fost acordate în anul curent pe baza de hotarâri judecatoresti se datoreaza contributii si care anume.Oricum as dori si reglementarea ligala.Va multumesc anticipat.X