avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Activitate redsofie

Activitate redsofie

Discuție Hartuire
Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in situatia in care ma aflu si anume ca fostul meu prieten ma ameninta ca v-a publica pe retelele de socializare poze mai "deosebite" pe care ni le-am impartasit de-a lungul relatiei, v-a informa tot acolo asupra caracterului meu si a actelor mele ca sa stie toata lumea cu cine are de a face,unele aspecte putand face rau unei persoane din trecutul meu despre care din nefericire i-am povestit.
Am avut o relatie la distanta,nefiind din acelasi oras, ne vedeam lunar si din pacate lucrurile nu au mers in directia pe care ne-am dorit-o, eu am fost mai decisa cu despartirea si acest lucru l-a suparat teribil. Am decis ca sa petrecem sarbatorile impreuna sa ne fie mai usor, mai ales ca imi trimise-se un mesaj ca daca nu vorbesc cu el a doua zi nu stie de ce e in stare, specificandu-mi ca lucreaza cu armament si munitie- e cadru militar si avand tentative de suicid( doua, din ce mi-a marturisit de-a lungul relatiei). Dupa sarbatori a plecat si am redeschis discutia de despartire dupa ce a ajuns acasa tocmai sa nu fie suparat pe drum si cine stie ce sa faca. De atunci e furios pe mine si ma suna, ma face in fel si chip si ma ameninta cu "publicitatea" de care am amintit la inceput.
Sunt intr-o stare de stres de nedescris, nu am crezut niciodata ca ar putea sa faca lucrurile acestea, m-a tinut la telefon cu amenintarea de punere in practica a "adevarului despre mine" si a pozelor 2 ore in care m-a jignit in permanenta. Am incercat sa ajung la o intelegere cu el, sa il calmez, dar nu pot sa continui in starea astea, vreau sa o rezolv cat mai repede si cat mai linistit daca se poate de aceea va rog sa ma ajutati , sa ma sfatuiti cum sa procez.
Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția divort
Multumesc pentru raspuns. Sper ca am inteles corect, pot divorta oricand iar ptr partaj daca sotul nu este de acord cu momentul ales sau termenii, trebuie sa ma adresez instantei.
Discuție divort
Buna ziua,
As dori sa ma sfatuiti cum pot sa procedez in urmatoare situatie in care ma voi afla cat de curand.
Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere pentru care avem un credit ipotecar, cu sotul si fiul meu care are 21 ani.
As vrea sa divortez cat mai repede, dar nu doresc sa vand apartamentul decat la toamna viitoare pentru ca astept ca fiul meu sa isi termine scoala si sa se decida pe ce cale sa o apuce. Sotul meu nu se impotriveste la divort, cel putin asa a spus acum, (am uitat sa mentionez ca nu lucreaza de 3 ani) dar as vrea sa nu am surprize si sa se razgandeasca in momentul cand voi dori sa vand apartamentul si sa ne vedem de drumurile noastre. De aceea as dori sa ma sfatuiti cum as putea sa procedez sa eliminam orice fel de surpriza neplacuta.
Va multumesc
Răspuns la discuția SUCCESIUNE
multumesc foarte mult ptr raspunsurile dvs.
Nu este cazul sa ajungem la proces,ma interesa sa stiu doar cum e mai bine pentru mama dar si costurile implicate in diversele situatii de rezolvare.
Inca o data, multumesc
Discuție SUCCESIUNE
Buna ziua,
va rog sa ma ajutați in următoarea situație:

tatal meu a decedat acum 2 ani, inca nu am facut succesiunea ptr ca unul dintre frati, suntem 3, este plecat in strainatate si vine doar peste o luna,

Celalat frate este imprevizibil si indecis, noi ceilalti doi nu ne intelegem cu el( dar intre noi putem accepta orice solutie),nici mama nu se intelege cu el mereu
In aceste conditii , cum ar trebui sa facem succesiunea pentru ca
1. mama mea sa stea linistita in locuinta cat va trai
2. costurile succesiunii sa fie cat mai mici la decesul mamei dar daca se poate si acum ar fi foarte bine
Astept solutiile dvs
Cu respect
Buna seara,
Sunt bugetara si lucrez in afara programului de serviciu intr-un centru de permanenta al medicilor de familie, in baza unui contract-din pacate nu stiu exact cum se numeste acesta- si m-ar interesa sa stiu ce impozite trebuie sa mi se retina pe venitul obtinut si daca acestea s-au modificat dintr-o anumita luna sau nu.
Va multumesc
Buna ziua,
As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate.
Persoana in cauza este asistenta medicala, lucreaza in armata dar ca civil si implineste virsta de pensionare de 58 ani citeva luni cand trebuie sa iasa la pensie -in iunie 2013- dar doreste sa mai lucreze.
Va multumesc
Discuție Succesiune?!
Buna seara!

As dori sa aflu daca se poate cum trebuie sa procedez in urmatoarea situatie; de fapt mama mea este cea care se confrunta cu acasta problema.
Iata pe scurt situatia:
Tatal meu a decedat anul trecut in ianuarie. El si cu mama mea aveau intocmit la notar un testament in care se specifica cui revin toate bunurile lor, mobile si imobile si anume sotului supravietuitor.
Mentionez ca tatal meu a fost o persoana cu handicap grav accentuat si a beneficiat de scutire la ipozitul pe locuinta (printre altele.)
In familie suntem trei frati, din care unul locuieste in strainatate.

Problema a aparut cand mama s-a dus sa plateasca impozitul pe locuinta. Dupa ce a completat niste formulare, i s-a spus ca trebuie sa prezinte acte care sa dovedeasca calitatea de proprietar, iar ea nu stie ce anume trebuie sa faca, unde anume trebuie sa mearga, stiam ca se face succesiunein urma decesului unui membru al familiei, dar de catre cine,cum si in ce conditii( exista acest testament pe care nici unul din copii nu vrea sa il conteste)nu stim.
De aceea va rog daca se poate sa ma sfatuiti,caci mama este pensionara si nu se poate descurca fara ajutorul nostru si al dvs.
Va multumesc din inima

Răspuns la discuția subventie intretinere
multumesc ptr raspuns.
am o singura nelamurire referitoare la acordarea subventiei in functie de tipul de incalzire si anume am citit ca doar cei care utilizeaza energie termica centralizata beneficiaza de subventie, cei cu centrale proprii pe gaz, nu.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa aflu daca mama mea beneficiaza de subventie la intretinere.
Locuieste la oras,singura, intr-un apartament cu 2 camere si are centrala pe gaz, iar pensia ei este de 718 lei.
Nu poseda masina sau alte bunuri specificate in lege
Va multumesc