avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate demir_crina

Activitate demir_crina

cum pot sa cer daune morale ? in baza carui articol de lege? ptr calomnie si insulte?
cum pot sa ma apar ptr infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pe care l-am condus fara a poseda permis de conerduce.

mentionez ca fapta s-a petrecut in timp ce mai aveam o condamnare de 6 luni cu suspendare si in perioada celor 2 ani cu suspendare de anumite drepturi.

pot sa-mi schimb declaratia care a fost data sub presiune? deoarece am fost prins in parcare, nu pe drum public.
cum pot sa obtin custodia definitiva a unui copil nascut din concubinaj?
doresc incredintarea exculiva a copilului meu minor ca sa pot sa beneficiez de alocatia complementara.

ce trebuie sa fac? sa introduc actiune de divort din vina exclusiva a sotului - ptr abandon-?
doresc sa vand o suprafata de 5 ha teren extravilan, titlul de proprietate este pe numele mamei mele decesata iar mostenitori suntem 3 frati din care unul decedat.

cum pot sa intru in posesia actului de deces? ce drept are acesta la mostenire avand in vedere ca nu are copii? cui trebuie sa ma adresez ptr aceste acte? trebuie sa fac actiune in instanta pentru deschiderea sucesiunii? sau trebuie sa ma adresez registrului starii civile din localitatea in care a avut domiciliul ptr a procura actele de stare civila -deces- necesare la notar ptr dezbaterea succesiunii?
cum pot sa vand suprafata de 3 ha teren extravilan mostenit de la mama mea decedata avand in vedere ca suntem 2 mostenitori in viata, unul decedat de la acre au ramas 2 nepoti plecati in strainatate si care nu se pot prezenta.

pot sa cer actele lor de identitate de la starea civila locala? sau trebuie sa fac actiune in instanta si aceasta sa ceara actele lor?
Răspuns la discuția recuperare contravaloare actiuni
am avut termen si instanta invoca din oficiu necompetenta materiala a judecatoriei medgidia pentru ca am pretins suma de 250 000 lei .

in ce consta aceasta incompetenta?
Răspuns la discuția recuperare contravaloare actiuni
multumesc frumos ptr informatii!
unchiul meu a decedat in urma cu 6 luni. a lucrat 20 de ani la o societate pe actiuni, unde detinea 1300 de actiuni. inainte de moartea sa, societatea s-a transformat din SA in SRL.

cum isi poate recupera familia contravaloarea actiunilor ?
am fost amendata cu 1000 lei ptr nedepunerea delcaratiilor 100 si 101 pe 2 ani, societatea find in dizolvare.

cum pot sa anulez amenda? exista vre-o lege in favoarea mea?

n-am stiut ca trebuie sa contesc procesul verbal de contraventie.