avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate dianatoma

Activitate dianatoma

Buna seara. Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs. Am infiintat o societate comerciala de tip SRL in martie 2021, am deschis contul curent al societatii. La momentul infiintarii societatii nu am depus capitalul social. Cum procedez mai departe? Pot depune capitalul social in contul curent?! Poate depune si administratorul societatii capitalul social?!
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc
Discuție Abuz

Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs de specialitate, astfel incat sa pot merge si sa rezolv pe cale amiabila daca este posibil aceasta situatie neplacuta.
Socrul meu detine un titlu de proprietate, pe o parcela de pamant arabil pentru o suprafata de 2 ha. Intre timp primaria comunei a dat spre folosinta in baza unui proces verbal de punere in posesie o alta tarla impartita in parcele, intrucat pe tarlaua initiala s-au construit locuinte.
Pana in acest an nu a avut nici o problema de "n" ani de cand lucreaza acest pamant. Anul acesta primaria i-a informat ca vor exista niste decalari de parcele intrucat sub pamantul socrului meu exista un zacamant de gaze, unde s-a forat cu o sonda. Dupa ce au venit cei interesati pentru construirea sondei a aparut aceasta decalare. Initial socrul meu trebuia sa se mute la 2 parcele distanta de parcela initiala. Cand s-a dus sa inceapa lucrarile pentru a putea semana a avut "surpriza" neplacuta de a gasi pe acea parcela lucrarile incepute ( discuit, arat si semanat). A mers din nou la primarie si i s-a comunicat ca pamantul se va reimparti in aceasta toamna si sa revina la locul initial. La cateva zile cand a mers cu sotul meu sa vada locul si sa pregateasca terenul a avut aceeasi surpriza de a gasi locul deja ocupat. A mers la primarie si i s-a comunicat ca in data de 2.05 sa revina pentru a se rezolva aceasta situatie, cu rugamintea primarului si a viceprimarului de a nu implica avocati, vor rezolva pe cale amiabila. Astazi cand a ajuns i s-a spus ca inca nu au rezolvat situatia. Mentionez ca socrul meu a fost la politie in acest timp si nici acolo nu i s-a preluat reclamatia, ba chiar a fost tratat cu indiferenta si nepasare. El este un om de 70 de ani plimbat de 5 luni pe drumuri la primarie, politie si " uite pamantul nu e pamantul ".
Ce putem face in acest moment?

Va multumesc mult,
Diana Alexe
Economist
Discuție Abuz primarie
Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs de specialitate, astfel incat sa pot merge si sa rezolv pe cale amiabila daca este posibil aceasta situatie neplacuta.
Socrul meu detine un titlu de proprietate, pe o parcela de pamant arabil pentru o suprafata de 2 ha. Intre timp primaria comunei a dat spre folosinta in baza unui proces verbal de punere in posesie o alta tarla impartita in parcele, intrucat pe tarlaua initiala s-au construit locuinte.
Pana in acest an nu a avut nici o problema de "n" ani de cand lucreaza acest pamant. Anul acesta primaria i-a informat ca vor exista niste decalari de parcele intrucat sub pamantul socrului meu exista un zacamant de gaze, unde s-a forat cu o sonda. Dupa ce au venit cei interesati pentru construirea sondei a aparut aceasta decalare. Initial socrul meu trebuia sa se mute la 2 parcele distanta de parcela initiala. Cand s-a dus sa inceapa lucrarile pentru a putea semana a avut "surpriza" neplacuta de a gasi pe acea parcela lucrarile incepute ( discuit, arat si semanat). A mers din nou la primarie si i s-a comunicat ca pamantul se va reimparti in aceasta toamna si sa revina la locul initial. La cateva zile cand a mers cu sotul meu sa vada locul si sa pregateasca terenul a avut aceeasi surpriza de a gasi locul deja ocupat. A mers la primarie si i s-a comunicat ca in data de 2.05 sa revina pentru a se rezolva aceasta situatie, cu rugamintea primarului si a viceprimarului de a nu implica avocati, vor rezolva pe cale amiabila. Astazi cand a ajuns i s-a spus ca inca nu au rezolvat situatia. Mentionez ca socrul meu a fost la politie in acest timp si nici acolo nu i s-a preluat reclamatia, ba chiar a fost tratat cu indiferenta si nepasare. El este un om de 70 de ani plimbat de 5 luni pe drumuri la primarie, politie si " uite pamantul nu e pamantul ".

Va multumesc mult,
Diana Alexe
Economist
Discuție Abuz primarie
Buna ziua,

Va multumesc mult,
Diana Alexe
Economist
Răspuns la discuția Abuz al asociatiei de proprietari
asociatia a demarat procedura de recuperare a prejudiciului, insa momentan nu a fost incheiata aceasta procedura.
intrebarea mea este daca cf legii este ok ca impartirea reesalonarii sa se faca in mod egal pentru apartamente de 1, 2 sau 3 camere, in care locuiesc nr de persoane diferit si in care exista sau nu consum. undeva in legea asociatiilor de proprietari este prevazut ca sa se imparta cheltuielile direct proportional cu consumul sau la pausal pe nr de persoane prezente MENTIONEZ CA IN APARTAMENTELE PRESEDINTELUI SI AL ADMINISTRATORULUI ( AP DE 3 CAMERE ) LOCUIESC 4 PERSOANE SI EXISTA CONSUM, SUNT APARTAMENTE IN BLOC IN CARE LOCUIUESC SI 6 PERSOANE SI IMPLICIT CONSUMUL ESTE MULT MAI MARE DE ZERO.
Buna ziua,
am in proprietate un imobil de 2 camere din 2012, dobandit prin mostenire de la parinti, si ulterior despagubind pe cei 2 frati. din noiembrie 2011 in acest apartament nu mai locuieste nimeni (nici consum nu exista ). am platit in fiecare luna cotele de intretinere pana anul trecut in iulie cand ceilalti proprietari l-au prins pe fostul administrator ca a furat banii de la asociatie, si l-au demis, auto-propunandu-se in locul lui un alt vecin(care nu avea facuta scoala de administratori si nici nu avea studii in domeniu financiar contabil). s-a luat hotararea sa se plateasca esalonat tot ce fostul administrator a furat tot de locatari, astfel s-a insereat pe listele de intretinere rubrieca REESALONARE pe langa cotele de intretinere sa se plateasca o reesalonare calculata in mod egal pentru fiecare apartament in parte, necontand daca in acel apartament locuieste sau nu vreo persoana (cazul meu ) sau 1 sau 2 sau mai multe persoane si nici daca in apartament s-a consumat apa calda sau apa rece (mentionez ca imobilul este contorizat si la apa rece si la apa calda dar si la caldura ). astazi cand am fost sa platesc doar cota de intretinere aferenta lunii iulie, administratorul m-a amenintat ca ma da in judecata pentru restanta de la reesalonare. ce pot sa fac in acest caz?!
Multumesc
Răspuns la discuția lnfiintare PFA
Ambele adrese sunt in sectorul 6, asta nu ar fi un impediment, ideea e ca trebuie sa iau acordul asociatie de proprietari si nu stiam daca il pot lua de la sediu la care vreau sa apara PFA sau e obligatoriu de la adresa de domiciliu...

Multumesc
Discuție lnfiintare PFA
Buna ziua,

Vreau sa infiintez un PFA si vreau sa stiu daca pot avea alt sediu social decat adresa din CI...

Va multumesc
Buna seara,
luna aceasta pe 26 copilul implineste 2 ani, eu nu vreau sa mai ma intorc la locul de munca anterior cum ar trebui sa procedez?
Discuție Prelungirea CCC
Buna ziua, as vrea sa stiu si eu care este procedura de prelungire CCC de la 2 la 3 ani prin CFS, mentionez ca nu am copilul bolnav dar nu am cu cine sa-l las. Si ce se intampla dupa aceasta perioada cu contractual de munca suspendat.