avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Activitate clopotzel

Activitate clopotzel

Am o cunostinta care a primit preavizul pentru somaj. Dupa 6 luni de somaj ar implini 43 de ani lucrati fara armata. Ar putea din somaj sa iasa in pensie anticipata fara penalizare?
Buna ziua

Am un angajat care pana in data de 9 februarie 2014 are certificat medical. a avut concediu medical 365 de zile, a fost la comisie si i s/a eliberat decizia de invaliditate gr III si a venit sa ii intocmesc dosarul. Decizia este eliberata in data de 6 feb 2014. Angajatul vrea sa lucreze in continuare la noi program de 4 ore. Ce am eu de facu? Trebuie sa ii incetez contractul existent cu data de 10 sau de 7 februarie 2014? Intocmirea dosarului se face cu data de 7 feb 2014? In dosarul de invaliditate trebuie anexate adeverinte de grupa?
va multumesc!
Buna ziua,

Muncesc la o Societate Comerciala care are 3 Membrii Consiliu de Administratie + secretar. Consiliul de administratie este platit cu 20 % din salariul directorului general.
Este legal ca si Secretarul sa fie platit in acelasi cuantum?
Avand in vedere ca secretarul este angajat al societatii noastre suma este prinsa in salariu la alte drepturi. Este corect si legal sau indemnizatia secretarului se evidentiaza pe statul de plata cu membrii consiliului de administratie?
va multumesc.
Discuție Somaj
Buna ziua
Am o cunostinta care merge in somaj, lichidata cu data de 3 decembrie. In cat timp trebuie depus dosarul la somaj? Contabila de la firma unde lucreaza a spus ca nu ii poate da dosarul pana nu trimite declaratia pe luna noiembrie. Este necesar sa treaca si luna noiembrie pe Adeverinta - Anexa 26? Puteti sa imi spuneti si care este indemnizatia de somaj daca are o vechime doar de 3 ani?
Va multumesc.
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.Am o colega care vrea sa iasa in pensie anticipata cu 1.10.2012. Cei de la pensii de la noi i/au spus ca nu poate iesi decat in pensia anticipata patiala. Dupa calculele mele eu zic ca se incadreaza in pensie anticipata.
Este nascuta in mai 1955 si la 1 octombrie 2012 are lucrati 38 ani 2 luni si 28 zile.
Va rog sa imi spuneti daca are drept la pensie anticipata.
Va multumesc.
Buna ziua

Am un angajat care are lucrate urmatoarele perioade: 28.04.2010 - 8.12.2010, 23.03.2011 - 07.06.2011 si din 4.04.2012 si in prezent. Are dreptul la somaj daca ar pleca luna asta? Pana cand ar trebui sa mai fie angajat ca sa aiba dreptul la somaj?

Va multumesc.
Buna ziua
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca o societate care vrea sa concedieze un salariat. Societatea respectiva are un salariat de care nu este multumita si vrea sa il dea afara. Omul nu vrea sa isi dea demisia. Ce trebuie sa faca sa il de afara, sa fie in legalitate si angajatul sa nu ii poata da in judecata si sa castige. Poate fi dat afara pentru ca nu corespunde profesional sau concediere individuala? Ce trebuie facut exact in toate cazurile de concediere.
Va multumesc.
Perioada pentru grupa a II-a de munca este trecuta in carnetul de munca. Mai este nevoie de adeverinta pentru grupa, care sa curprinda aceasi perioada de grupa care este trecuta in carnet?
Discuție Acte somaj
Buna ziua,
V-as ruga sa imi spuneti ce acte trebuie sa duca un anajat la somaj, daca a fost angajat din somaj pe perioada determinata si mai are dreptul sa ia somaj.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Somaj pentru persoane cu handicap
Lucreaza la noi din iunie 2009 tot cu program de 4 ore. Dupa cate inteleg nu are dreptul la somaj.