avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate camicr

Activitate camicr

Buna ziua.Locuiesc la oras,intr-un cartier de case cu distanta mica de lac si mare,dar lipseste reteaua pluviala de canalizare.Terenul unde se afla locuinta mea,este prima la strada dar ultima de pe o alee cu teren in panta,deci toata apa de ploaie se aduna la temelia casei,iar interiorul este plin de umezeala si mucegai.O alta problema este ca vecinul de mai sus,are amplasata o groapa nebetonata in care aduna apa menajera si fecaloida de la baie,chiar langa gardul despartitor,la distanta mica de temelia casei mele.Terenul meu dinspre gardul despartitor deja este adancit si ud,plin de apa cu viermi,muste verzi si gauri de sobolan,extins pe terenul meu circa 3m ,lungime pe un metru latime.Am sapat sant pt a construi gard de beton dar a tasnit apa din peretele de pamant al haznalei vecinului de a umplut santul.Am reclamat la primarie,protectia mediului,a venit si politia locala,dar tot pe mine ma ameninta ca voi primi amenda pt gardul ridicat fara autorizatie intre proprietati.Am trimis sesizare si la Sanepid.Au venit in control si am primit raspuns astfel Urmare a reclamatiei dvs. transmisa pe e-mail si inregistrata la DSPJ Constanta cu ..., referitoare la fosa septica necimentuita a d-lui .... 0 echipa de inspectori sanitari s-a deplasat la locatia mai sus mentionata si a constatat ca nu mai exista aceasta fosa septica. Din discutia telefonica purtata cu reclamanta reiese ca fosa septica a fost acoperita si d-na .... a putut sa isi faca gard la limita cu vecinul...In concluzie,problema a fost rezolvata amiabil.Am retrimis o alta sesizare la Sanepid afarmand ca inca exista fosa,nici nu are cum sa fie acoperita deoarece lipseste canalizarea stradala,deci ude devarsa apele menajere daca a acoperit fosa,si ca doresc numele inspectorilor care au facut aceasta constatare deoarece voi trimite la institutia superioara deoarece au dovedit lipsa de profesionalism si au mintit in legatura cu acel control.Acum,eu nefiind in tara,fiica mea a primit telefon de la Sanepid si foarte ofensati i-a spus fiicei ca i-am amenintat si ca nu e in atributia lor de a rezolva problema mea.Va rog sa ma sfatuiti in aceasta problema,cum pot rezolva.Multumesc.
Cu stima.
Buna ziua.Va rog sa ma sfatuiti ce pasi trebuie parcursi pt a rezolva problema cu care ma confrunt.In anul 2005 am cumparat casa intr.un oras cu pretentii si denumire de oras turistic,la malul marii.Casa se afla chiar la sosea judeteana,ce face legatura cu o localitate in care se afla o cariera de piatra si tranziteaza aceasta strada,masini grele cu piatra.Strada este mai sus,decat curtile locuitorilor,nu exista canalizare dar nici asfaltare.Specific ca in 2005 cand am cumparat casa am cerut informatii de la urmanism pt viitoarele planuri de infrastructura si mi-au specificat ca si strada este inclusa in planul pt canalizare si asfaltare si vor primi fonduri europene,Au primiit aceste fonduri,banii s-au evaporat,strada a ramas neatinsa si nici dupa 12 ani de platit impozite ca in zona B,dar cu niste conditii mai grele decat la sat deoarece casele sunt inghesuite fara pic de teren,haznalele suprapline se revarsa in curtile celorlalti,sobolani si muste de hazna,praful ce se ridica in urma masinilor de tonaj greu ce tranverseaza strada.Am contactat mereu primaria,si acelasi raspuns,ca va incepe lucrarile.......acum,domnul viceprimar,ce tine locul primarului care este in puscarie,candideaza pt primarie dar deja inchide in nas usa celor ce il contacteaza.este total inchis discutiilor cu locuitorii orasului.Personal,nu imi raspunde la petitii,ia la incercarea contactarii pe pagina personala ,mi-a sters comentariile si m-a blocat.Casa mea se afla la sosea,este mai joasa decat strada si decat celelalte case de pe alee.toata apa de ploaie si mizeria de la haznale,la temelia casei,Cu tristete,imi vad munca mea de peste 12 ani prin straini,ruinata deoarece parterul e plin de umezeala mucegai,mobila trebuie aruncata deoarece e plina de verdele de mucegaiCu ani in urmacopiii mei au fost si amenintati cu exproprierea deoarece au refuzat intrarea abuziva a ENEL-ului,pt a impamanta cabluri pt bransamentul vecinilor de sus,desi am oferit teren pt alee de acces pt casele de mai sus si se putea face pe acea alee impamantarea..Va multumesc anticipat pt sfaturi
Buna ziua.Voi incerca sa ma exprim clar si la subiect.Am o proprietate,imobil si teren,amplasat pe colt,strada principala si alee de acces privata.Efectiv,dor copiii locuiesc acolo,eu avand resedinta in alta tara.profitand de absenta mea,compania Enel impreuna cu primaria,au amplasat stalpi pt sustinerea si transportul cablurilor electrice la abonatii de pe alee,la un colt al casei,iar cel de la primarie,fiind un stalp de iluminat subtire,metalic,dar nu este amplasat pe coltul terenului ci mai in interiorul aleii,lipit chiar de gardul metalic al proprietatii mele.Urmarea??? sunt sufocata de cabluri si pe partea dinspre strada,care sunt lipite de zidul casei si imi loveste geamul,si pe partea dinspre alee,care deja sunt cazute peste gardul de tabla,deoarece,din cauza poverii,acel stalp de iluminat subtire cat bratul,deja este aplecat spre casa,iar firele si cablurile sunt majoritatad ea desprinse din inele,atarnand deasupra curtii.cand copiii au sesizat Enel-ul,nu au luat masuri,spunand ca nu copiii sunt ei proprietarii.eu,nefiind in posibilitatea de a reveni in tara,am trimis sesizare primariei,pt a ridica stalpul montat de ei,abuziv,dar nu am beneficiat de nici un raspuns.domnii de la primarie.Peste strada,in fata casei sunt stalpii principali de electicitate,nu inteleg de ce au montat inca doi la fiecare colt al casei mele,deoarece s.a format un triunghi de zeci de cabluri si asa am ajuns sa fiu sufocata de cabluri pe trei laturi ale proprietatii.
Va multumesc mult,pentru raspuns.
Cu stima.
Buna seara,Am o mare rugaminte la dvs,daca ma puteti lamuri in legatura cu o hotarare definitiva,ce am sa o aplic mai jos....as dori va rog frumos,sa imi explicati pasii ce treb facuti,pt a recupera carnetul de conducere,daca acest nou cod penal,ii va reduce pedeapsa cu suspendare,sau mai clar,cand poate da din nou examen pt obtinerea permisului,aceasta persoana?Va multumesc anticipat.
Cu stima

Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: Dosar 14272/212/2013 Hotărăşte 15.10.2013 În baza art. 87 alin.1 din OUG nr.195/2002 cu aplic. art. 320 ind.1 alin.7 C.pr.penală condamnă pe inculpatul ....... la pedeapsa de 8 luni închisoare. În baza art. 81 C.pen. suspenda condiţionat executarea pedepsei de 8 luni închisoare pe o durata de 2 ani şi 8 luni termen de încercare stabilit in conditiile art. 82 C.pen. În baza art.71 C.penal interzice inculpatului ---- exerciţiul drepturilor prev. de art. 64 lit.a teza a doua si lit.b C.penal. În baza art.71 alin.5 C.penal pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspenda si executarea pedepsei accesorii. În baza art.359 C.pr.pen.atrage atentia inculpatului ......asupra dispozitiilor art. 83 C.pen. a caror nerespectare are ca urmare revocarea suspendarii . În baza art.189 C.pr.penală onorariul avocatului din oficiu în cuantum de 200 lei conform împuternicirii nr.3651/20.06.2013 se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti în favoarea Baroului ......... În baza art.191 alin.1 C.pr.penală obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat .
Răspuns la discuția Vanzare - cumparare sau donatie?
Buna seara.maryes,scuzati-ma ca imtervin,dar am ramas inmarmurita de raspunsul dumneavoastra.adica.....:saracul bunicu,,,asta e...:Este de neconceput sa ne parasim batranii doar pt simplu motiv ca nu castigam avere dupa urma lor.Sarmanii nostri batranI,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc pt raspuns.
cu stima.
Buna seara,La mullti ani tuturor roamnilor.
AM o rugaminte la dvs,sa ma ajutati intr-o lamurire pt prietena mea.
este casatorita de 23 ani si locuieste impreuna cu soul si fiul,in apartamentu;l proprietate al soacrei,prietena munceste de 5 ani in Italia,si a trimis acasa la sot 34.000 euro,din care a adus mari inbunatatiri apartamentului soacrei,a cumparat centrala care tot pe numele soacrei,etc.acum,sotul i-a cerut 1000 euro pt a se tranfera casa pe numele lor.prietena,crezand ca soacra face act de vanzare cumparare,ei si sotului,a trimis cu incredere,dar apoi a aflat ca soacra face donatie pe numele la toti trei.deci,fiul titularei apartamentului,norei si nepotului.prietena intreaba daca :
1)se poate face act de donatie pt trei persoane?(este pesimista,deoarece soacra nici la ora actuala nu o are la suflet)
2)daca totusi ,soacra,face act de donatie numai fiului dansei,si nu vrea sa o treaca si pe ea in contractul de donatie,cum poate recupera toti banii investiti si anii de suferinta departe de casa?
se gandeste ca,la batranete,daca sotul moare primul,fiul lor are dreptul la 3/4 si dansa la 1/4,si asta o roade deoarece durerea ei este ca daca ar fi stans acesti bani,isi cumpara macar o garsoniera pe numele ei.
cu stima.
presupun ca imediat i-a sistat serviciile dupa o luna de neplata,in martie 2009,deoarece in august 2009,cand am fost acasa in vacanta,nu exista nimic sa banuiesc ca ar fi avut instalat vreun serviciu telecomunicatii.,deoarece nu existau cabluri prin casa,si ma rugase sa merg sa contractez de la o companie noua din oras,servicii internet,etc,si proasta,am facut asta,si aici m-a lasat datoare,dar fiind constienta de faptul ca eu am semnat in contract,am platit,desi,cum am mai spus,lunar ii trimiteam bani,cate 700 euro,iar daca a mai dat cu un var si a tencuit o camera unde isi avea sediu,ma ameninta sa ii dau 6000 euro.si salariul cat mi-a administrat casa.desi,a stat in casa mea 4 ani,fara sa plateasca chirie,deoarece il consideram ca si viitor sot.iar cei 700 lunar,ce ii trimiteam,a spus ca a cheltuit cu copiii mei,desi una majora,statea la prieten,cealalta,la parintii mei,si le dadea bani doar pt transport la scoala,si bani de pachet,cate 2 lei pe zi,mancare.
va multumesc pt sfaturi,cred ca e bine cum m-ati sfatuit,si eu sunt obosita de aceasta problema.
cu stima...
drept la tinta..multumesc
fara sa va dau detalii,acesta este adevarul.
cand am fost la director,in 2010,i-am propus sa platesc in rate,dar a refuzat,spunand ca vrea intreaga suma,sau imi face executare silita a imobilului,dat fiind ca are o copie a contractului casei,iar acel individ,chiar nu are nimic pe numele sau,si masina care mi-a furat-o,a inmatriculat-o la bulgari si are doar contract de comodat,ceva.
iar salariul sau,peste 60 la suta,are propriri pt inprumuturi bancare,din ce stiu,vreo 3 banci un c.a.r.di un card,de salariu.descoperit.
aveti dreptate,dar ma mana razbunarea sa deschid alt proces si asta ar fi insemnat al treilea onorariu,platit.
dar va mai rog sa imi raspundeti la 2 intrebare.
renunt la tot,dar pot scoate de la acest individ o declaratie ca nu a mai semnat vreun act,aducandu-mi prejudicii,iar daca va mai aparea ceva pe numele meu,cu semnatura lui,sa-si asume responsabilitatea?
2, in 2007 s-a semnat contractul la compania de cablu,in mart 2009 a platit ultima factura.
daca aceasta companie ma va da in judecata pt recuperarea debitului,nu a intervenit prescriptia?
multumesc mult