avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Activitate lameru

Activitate lameru

O intrebare, astazi in 2017 apar la finante cu amenzi ratb neplatite din 2002 din perioada liceului, intrebarea mea e nu se prescriu acele amenzi la 5 ani? Au trecut totusi 15.....
Multumesc
stiu un caz similar, din ce stiu trenuie sa faci modificarile tehnice aferente masinii
Discuție taxa mediu
am vazut ieri stirea de la pro tv, se restituie taxa auto pt anii 2007-2013, intrebarea mea e daca eu nu am platit taxa si e din anu 2008, o pot inmatricula acuma fara a mai plati taxa?

ps. am cumparat o masina an 2008 de la unic proprietar si pt ca era undeva la 600 epuroi am preferat sa fac contract de comodat
Am o intrebare, am achizitionat o masina, an fabricatie 2008, luata in leasing(de primu proprietar) si achitata in 2010, primul proprietar si.a trecut masina pe nume, insa nu isi aduce aminte sa fi platit taxa, am zis inainte de a formula cererea la anaf sa intreb aici, e posibil sa aiba taxa platita atata timp cat a facut transferu din firma leasing in pers fizica?
multumesc anticipat
pai ma rugat sa il urmez la un peco omw, aflat la 500m de locu unde am fost oprit, acolo a facut copia, nu sunt sigur ca are poza, probabil ca nu, e mai bine sa ma duc in audienta la comandant sa ii explic sau sa fac contestatie?
pai nu e greu, a rupt ambele procese + indigoul + mia dat copie xerox dupa cel rupt unde zice conf cu originalu, e logica elementara ca sia acceptat greseala de a rupe procesu...
am o intrebare, ma oprit un echipaj, zic ei ca nu am acordat prioritate unui pieton aflat pe banda 4, eu eram pe 2, drumul avea 4 benzi pe sens,
fapta prevazuta de 195/02r la art 135a si sanct de 100/3/b tot de oug 195/02r
mi.a zis ca a retinut permisu pt 30 zile, iam zis sa scrie in proces ca nu sunt de acord si o sa fac contestatie, si iam mai zis daca se poate sa vad si eu poza, atunci probabil de nervi a rupt procesu original si copia in 2, dupa ceva vreme sa calmat, a prins procesu original in 4 capse si mia zis sa il urmez sa faca o copie, am fost a facut o copie dupa originalu rupt in 2 si prins in capse si mia scris pe el conf cu originalu si sa semnat, intrebarea mea e ok? poate rupe procesu in 2 apoi sa il prinda in capse sa mi.l dea de bun?
Răspuns la discuția Suspendare carnet autotamponare
art 79 din oug 195/02 r sanctionata de art 100/3/g din oug 190/02r

Am o intrebare, in 2011 am fost implicat intr-o autotamponare, am dat cu roata in bordura fara sa fie implicate alte parti(masini sau civili) sambata seara, eu am fost sa ridic masina cu o autospeciala luni la pranz si am fost sanctionat de un echipaj cu amenda si suspendarea dreptului de a conduce timp de 1 luna pt ca nu am anuntat autoritatile, am facut contestatie si am pierdut, nu mi-a fost comunicata acasa hotararea, iar acum cateva zile a venit un echipaj care ma anuntat ca pe data de 18.11.2013 trebuie sa duc permisu pt a ispasii suspendarea, pe langa luna initiala am mai luat bonus 1 luna, ideea de baza e ca as avea nevoie de carnet in decembrie apoi il pot da pt 2 luni, si am inteles de la un amic ca ar exista o cale, sa contest hotararea primei si singurei intante care mi.a dato IREVOCABILA, ca fiind neconstitutionala, acum va intreb eu, pot face ceva sa trag de timp cumva sa raman cu carnetu in luna decembrie?

ps. aici e hotararea primei si singurei instante la contestatia mea
05.06.2012
Ora estimata:
Complet: C9
Tip solutie: Respinge plângerea
Solutia pe scurt: Respinge plângerea formulată de petentul xxxx în contradictoriu cu intimatul organ constatator INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI BRAªOV împotriva procesului verbal de contravenţie seria CP nr. 0337044/12.12.2011. Irevocabilă.
In urma unei autotamponari(am intrat cu masina pe o bordura) mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pt 30 zile deoarece nu am declarat accidentul in termen de 24h, am facut contestatie si am pierdut (eu nu am primit acasa nici o hartie, cand se judeca, si nici rezultatul nu l-am primit de la contestatie), am pierdut contestatia dar intre timp am fost oprit si verificat de rutiera si nu a zis nimeni nimic, cum trebuie sa procedez? sa duc carnetu la pol? daca il duc ce se intamla? daca nu il duc ce se intampla?
multumesc anticipat.