avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate jaguarxkr

Activitate jaguarxkr

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:


Aveți grija sa nu va amendeze.



Imi puteti spune pentru ce anume poate sa fie amendat in aceasta situatie? Si eu am facut o plangere penala in iulie 2015, iar in ianuarie 2016 am solicitat informatii in baza art. 81 alin. (1) lit. d) la care nu am primit raspuns nici pana astazi si ma gandeam sa fac o revenire la acea adresa...
Multumesc
Discuție Plangere penala
Buna ziua, am incheiat un contract de vanzare cumparare prin care am achizitionat un bun de la o persoana care a folosit numele si calitatea unei alte persoane semnand in fals pentru acea persoana contractul de vanzare cumparare. Bunul prezenta defectiuni majore pe care le-am descoperit cand am inceput sa-l utilizez. M-am adresat celui care mi-a vandut bunul in fapt, insa acesta ma trimite la cel al carui nume figureaza in contractul de vanzare cumparare.
Vreau sa fac plangere penala pentru fals si inselaciune.
Intrebarea este: trebuie sa fac o singura plangere unde sa indic ambele infractiuni, respectiv falsul si inselaciunea sau sa fac doua plangeri, una pentru fals si una pentru inselaciune?
Astept cu interes raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc!
Binenteles ca NU ma refer la termenul de prescriptie ci la art. 1709 cod civil care dispune ca descoperirea viciilor ascunse trebuie comunicata vanzatorului,sub sancţiunea decăderii, intr-un termen rezonabil. Intrebarea era...daca am descopeit viciul acum o luna si nu i-am comunicat vanzatorului faptul ca am pretentia sa-mi repare prejudiciul suferit, dar il actionez direct in instanta...se mai pune problema decaderii?
Intreb pentru ca se vorbeste de un termen ,,rezonabil'' fara a detalia ce inseamna acest rezonabil.
Buna ziua, imi puteti spune daca am obligatia de a aduce la cunostinta vanzatorului inainte de a-l actiona in instanta, faptul ca am descoperit vicii ascunse ale bunului cumparat?
Conform art. 1709 cod civil exista aceasta obligatie care trebuie exercitata intr-un termen rezonabil. Ce inseamna termen rezonabil?
Am auzit variante ca nu ar fi necesara aceasta procedura prealabila.
Multumesc
Cine a incheiat contractul pentru inchirierea salii?
Daca contractul a fost incheiat de dvs si nu de wedding plannera, atunci categoric contractul este inca in vigoare iar doamna care a semnat in numele dvs fara imputernicire este in culpa, in sensul ca a savarsit un fals in inscrisuri sub semnatura privata (neavand imputernicire in acest semns). Asa cum raportul juridic s-a nascut cu vointa ambelor parti, in acelasi conditii poate fii si reziliat, respectiv cu acordul ambelor parti, fiind un contract bilateral, sinalagmatic, oneros si nu unul unilateral.
ContSters140930 - Am observat ca esti foarte activ in a da sfaturi PROASTE, desi nu ai pic de habar de lansezi de cele mai multe ori in afirmatii nefondate. Stii ce inseamna vicii ascunse? Sunt tocmai acele vicii pe care nu le poti descoperii la o verificare de rutina. Te invit sa te documentezi temeinic inainte sa mai intervi. Nu ti-as fi scris daca nu m-as fi saturat de aberatiile tale postate in mai multe domenii,
Producţia unui film realizat cu ajutorul creditului pentru producţie, al sprijinului financiar automat pentru succes de public, precum şi al sprijinului pentru calitatea artistică trebuie să înceapă în maximum un an de la semnarea contractului, iar realizarea copiei standard nu trebuie să depăşească 2 ani de la acea dată.

Intrebarea este> ,,de la acea data``, se refera de la data semnarii contractulu, sau de la inceperea productiei filmului.
Cu alte cuvinte, copia standar trebuie predata la 2 ani de la semnarea contractului sau la doi ani de la inceperea productiei filmului?
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce autorizatie imi este necesara pentru a comercializa sandwichuri intr-un bar aferent unui restaurant de 5 stele. Precizez ca sandwichurile sunt pregatite in bucataria restaurantului in conditii foarte stricte de igiena, apoi sunt comercializate in barul aceluias restaurant. Barul functioneaza independent de restaurand fiind o anexa al acestuia.
Răspuns la discuția Mostenire, testament
Renunţarea la succesiune este un act juridic unilateral, expres si solemn prin care moştenitorul declară că renunţă la titlul de moştenitor. Moştenitorul trebuie să dea această declaraţie în faţa notarului în cadrul termenului de prescripţie de un an al dreptului de opţiune succesorală prevăzut de Art. 1103 noul Cod Civil. Declaraţia de renunţare la moştenire desfiinţează cu efect retroactiv vocaţia succesorală a declarantului, devenind străin de moştenirea care face obiectul declaraţiei. Dreptul de a renunţa aparţine tuturor moştenitorilor.

Sper ca v-am lamurit.
Sotia mea s-a lovit de aceasta problema cand a incercat sa dea examenul de admitere in magistratura fara a mai urma INM-ul. Astfel, desi avea apx. 6 ani in functia juridica, in concret, perioada CCC nu a fost luata in calcul ca vechime in specialitate.