avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Activitate patriciaadina

Activitate patriciaadina

Buna ziua.
Am un angajat cu o norma de 2 ore/ zi , salariul brut de 265 lei , venit net 221 lei . Am primit adresa de infiintare a popririi pentru el. As dori sa stiu daca pentru acest venit sunt obligata sa institui poprirea. Va multumesc.
Buna ziua.
As dori cateva lamuriri in urmatoarea situatie.
Am PFA cu profil manichiura-pedichiura.Anul trecut am avut activitate incepand cu data de 01.04.2015 ( trei trimeste complete ). Am optat pentru norma de venit de 12000 lei. Fiind si angajata , am beneficiat de 40% reducere la aceasta norma si am platit impozitul si sanatatea aferente unei norme de 7200lei.
As dori sa stiu exact ce obligatii declarative am pentru anul trecut. As mai dori de asemenea sa imi spuneti ce evidenta trebuie sa tin ( de la Registrul Unic si pana la evidente de incasari si plati , daca este cazul ).
Va multumesc.
Care este procedura corecta in cazul disponibilizarii angajatilor unei societati aflate in faliment? Se respecta prevederile codului muncii in privinta concedierii sau mai sunt alte prevederi speciale? Va multumesc.
Buna ziua.Am gasit urmatoarea constructie intr-o discutie pe un site " am multe vise pentru noul an , sper sa mi-i se indeplineasca ". Am sanctionat destul de acid scrierea "mi-i"(total gresita in opinia mea) , iar acest lucru a dus la o disputa lingvistica destul de aprinsa cu colegul meu de birou si , indiferent de argumentele aduse , el sustine ca este scris corect "mi-i " in acest context. Eu tot sustin ca nu e corect si va rog sa ma lamuriti( probabil aceleasi explicatii pe care le-am adus eu , dar expuse de specialisti). Va multumesc.
Buna ziua. Doresc sa angajez un absolvent al promotiei 2011 , pe postul de consilier juridic. In prezent el este masterand. As dori sa stiu daca mai exista acele beneficii din partea statului , cele pentru incadrarea in campul muncii a tinerilor absolventi. Va multumesc anticipat. O zi buna
am 2 angajati care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului , unul din iulie 2011 , iar altul din sept. 2009 (s-a prelungit CIC pentru cel de-al doilea copil ). Cel de-al doilea angajat a facut cerere pentru reintoarcerea la serviciu incepand cu 1 martie. Astfel am descoperit ca nici unul dintre ei nu avea inregistrata suspendarea in revisal , dar in declaratia lunara 112 figureaza amandoi in CIC. Ce pot face acum si ce urmari poate avea acest lucru ? Va multumesc anticipat.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri
Buna ziua .Am urmatoarea dilema: un angajat are fiul in varsta de 23 de ani , absolvent al facultatii , la zi , sesiunea iulie 2011.Fiul nu inregistreaza nici un fel de venit. Intrebarea mea este daca mai poate fi trecut ca si coasigurat la tatal lui. Va multumesc mult.
Am facut o inregistrare in revisal si am gresit art din Cm , din decizia de plecare a angajatului. Ce pot face?