avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate Miriam22

Activitate Miriam22

Cui trebuie să mă adresez?
Am cumpărat un teren. În momentul în care s-au făcut documentele de vânzare cumpărare, la notar, totul în regulă în ceea ce privește documentele , exista și cadastru, totul în regulă,
L-am împărțit în 3 parcele și am solicitat să se efectueze cadastrarea în teren. Surpriză - terenul a scurtat și trece pe subt o șosea executată de către primărie - pe o latură, pe altă latură (în lățime) sunt fixați stâlpi de curent electric, situație în care nu mai am deschiderea legala pentru construire casa. Primăria recunoaște existența situației, fostul proprietar neagă faptul că a fost pus în cunoștință referitor la această situație, iar primăriei oferă eventual o expropriere a terenului abuziv și ilegal ocupat. Dar eu ce fac, rămân cu un teren pe care nu-mi pot construi casa, nu mai are deschiderea prevăzută de lege pentru a putea executa construcția casei. Vă rog îndrumați-mă, vă rog!
Bună ziua
- Speța mea: am vândut o casa obișnuită la munte uneia dintre fiicele mele. Contractul conține clauza de drept de abitație viageră pentru părinți. Documentle de vânzare - cumpărare au fost făcute la notar .i prețul de vânzare s-a stabilit conform prețului minim al zonei.
Întrebare: există posibilitatea legală ca cealaltă fiică să atace contractul de vânzare - cumpărare după decesul părinților?
Mulțumesc pentru răspuns.
Doamna recunoste că nu a avut nici un aport la cumpărarea bunurilor și nici nu dorește să solicite împărțirea acestora, însă connf. legii , din cât știu, este obligatorie acestă procedură?!
Fiul meu divorțează. Casa în care au locuit, ca soți, a fost cumpărată exclusiv din banii fiului meu fără a încheia actele de vânzare -cumpărare, acestea s-au încheiat după câteva zile de la cununie pe numele ambilor soți acum. După numai 1 an 1/2 ei se despart. Soția spune că este dispusă să renunțe la un eventual partaj în favoarea ei. Ce posibilități există ca fiul meu să reintre în posesia bunul cumpărat de el exclusiv, dar care figurează pe numele ambilor soți.
Bună seara,
stimați specialiști am o întrebare, poate mă puteți ajuta.
De curând am înființat un SRL, asociat 50% cu soția. Societatea este chiar la primii pași. Din diverse motive vom divorța și întrebarea este cum pot rezolva parteneriatul, nu știu care ar fi posibilitatea să rămân acționar unic, după divorț. Ce ar trebui să întreprind, există vreo posibilitate ca fosta soție să fie scosă ca asociat, din societate? Mulțumesc anticipat.
Mulțumesc. Există apometru general, dar împărțirea se face paușal și per consumul de curent al hidroforului care se împarte paușal, nu se ține cont contoare individuale. Este legal și care ar fi cormula corectă de cacul?
Locuiesc de peste 1 an întrun bloc nou și am constatat că toți locatarii, chiar și cei care vin doar ocazional, plătesc apa la fel, fără a se citi contoarele pentru apă, contoare individuale, care sunt special instalate pe holul blocului. Care este modalitatea de calcul pentru plata apei . Menșionez că există un hidrofor care scoate apa din puț.
Am cumpărat un apartament intrun bloc nou, ghena de gunoi menajer a fost amplasată la 3 metrii de bloc, sub geamul de la bucătărie și balcon. împrejurul blocului nu există nici un spațiu cu o distanță mai mare față de geamuri. Ce pot face?
Discuție Uzucapiunea
Bună ziua,

mă adresez Dvs. în calitate de specialişti în vederea elucidării unei situaţii.
Vă mulţumesc anticipat.

Problema: în anul 1977 nepotul meu s-a angajat la întreţinerea unui domn bolnav de cacer în stadiu terminal, prin contract de întreţinere. După decesul respectivului domn, nepotul a intrat în posesia celor specificate în contractul de întreţinere. Pe lângă acestea, defunctul mai avusese şi un teren, pe care nepotul l-a prelucrat şi a plătit impozit şi alte taxe către stat, timp de 29 de ani, perioadă în care numeni nu a revendicat acest teren. Acum 2 luni însă a venit o persoană care a cumpărat de la un oarecare moştenitor de gradul 3 o suprafaţă din teren.
Nepotul are drept de proprietate prin Uzucapiune. În speţa data la câţi ani intervine dreptul de Uzucapiune şi în ce condiţii.

Cu respect.
Bună ziua,

stimaţi specialişti, am o nedumerire. Astazi am fost la un onorat domn notar pentru efectuarea unui contract de vânzare- cumpărare, în favoarea fiicei mele, contract în care doresc să introduc clauză de uzufruct şi clauză de întreţinere. Stimatul domn notar mi-a spus că această clauză de uzufruct cuprinde şi întreţinere ) din partea celor cu, care vom încheria contractul). Deoarece eu ştiam că cele 2 clauze sunt separate şi că se poate introduce în contract numai 1 sau ambele - vă rog să-mi clarificaţi aceasta speţă.

Mulţumesc, cu deosebit respect