buna ziua,
Stau la bloc si vecinul de deasupra m-a inundat provocand daune in dormitor. Anul asta nu am locuit in apartament ( din cauze pandemiei) si lucreaz de acasa de la parintii mei in alta localitate.
Vecinul de deasupra nu m-a anuntat de inundatie...si nici nu e de gasit acasa...si la intretinere are datorii mari.
Eu nu am asigurare pentru incidente din astea.Ce pot sa fac legal ca sa obtin de la el despagubiri pentru ce s-a deteriorat.Multumesc mult.
pensii private
Buna ziua,
As dori sa stiu cum pot fi recuperati banii virati automat la pensii private daca a contribuit 4 ani si a plecat din tara ( are rezidenta in Anglia)
Multumesc...
Buna ziua,
Am 3 copii si sunt in varsta si eu si sotul meu.
Copiii se inteleg bine si le-am spus ca vrem sa facem testament pentru unul din ei care e in tara, tocmai ca sa nu le complicam viata tuturor.
Am si eu doua intrebari.
1.Trebuie sa facem doua testamente, oficiale, la notar( si eu si sotul) sau doar unul, amandoi
2.In caz de deces ...se tine cont de testament sau mai trebuie sa faca si mostenirea? si care e primul, mostenirea sau testamentul
Multumesc mult.
Intr-un contract de furnizare servicii de turism al Christiatour scrie :Turistul poarta intreaga raspunderepentru respectarea prevederilor legaleprivind regimul vizelor si al documentelor de calatorie,regimul vamal,sanitar,etc ale tarilor de destinatie sau tranzitate.
As vrea sa stiu daca legal se refera la reglementarile existente la data semnarii contractului sau la orice poate apare pana la finalizarea contractului.am vre-o sansa daca ii dau in judecata sa castig?( este vorba de testul Covid impus de Grecia, care costa foarte mult in comparatie cu valoarea sejurului contractat.Firma se leaga de acest articol din contract.
1.Grecia cere test Covid la intrare...se deconteaza de casa de sanatate avand in vedere ca sunt asigurat?
2.Pot renunta la sejurul contractat cu Christiantour si sa obtin un vaucher , avand invedere costul suplimentar pentru test Covid?
3.Daca testul iese pozitiv firma Christiatour imi restituie costul sejurului?
Conform art 198, aliniatul 3 ... curs de formare profesionala
Am facut mai multe cursuri, platite de angajator, am semnat si acte aditionale ca daca plec din firma platesc cota parte din valoarea fiecarui curs ( am fost obligat sa semnez)...Intrebare...
Daca plec din firma si platesc cota parte...cum pot sa obliga angajatorul sa-mi dea certificatele /autorizatiile de la cursurile respective...Mentionez ca eu nu am primit de la angajator niciodata certificatul/autorizatia de absolvire a cursului...acestea au ramas numai la angajator.Exista o prevedere legala care sa-l oblige sa mi le dea atunci cand plec din firma lui ?...Altfel eu platesc si nu am nici-un document ca am absolvit acele cursuri...Mentionez ca as vrea ca plecarea mea sa fie civilizata...si nu sa-l dau in judecata... Multumesc
Am auzit ca pentru cladirile mai vechi de 50 de ani impozitul pe cladiri se reduce.Ma intereseaza daca e adevarat si ce ar trebui sa fac eu ca sa beneficiez de aceasta reducere...si unde, in ce lege pot sa vad cat e reducerea